5 tips voor het kiezen van de juiste voeding

De basis voor de gezondheid van je huisdier ligt bij datgene wat je in zijn voerbakje vindt. Een gezonde en kwalitatief hoogwaardige voeding legt een goede basis voor de gezondheid van je trouwe viervoeter. Maar wat is dan precies een gezonde voeding? Hieronder vind je 5 tips voor de zoektocht naar een gezonde voeding.1. Natuurlijke honden en katten voeding

Go natural. Natuurlijke voeding is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Deze kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen kunnen in sommige gevallen de oorzaak zijn van huid- en vachtproblemen bij je hond of kat.

Bovendien heeft de toevoeging van deze kunstmatige geur- of kleurstoffen geen toegevoegde waarde voor de voeding. Deze stoffen worden alleen aan de voeding toegevoegd om het wat aantrekkelijker te maken voor het baasje.

Klik hier om kennis te maken met natuurlijke voeding voor je hond                                                                

Klik hier om kennis te maken met natuurlijke voeding voor je kat2. Geen, of zo min mogelijk, allergene ingrediënten

Hierbij kun je denken aan producten als tarwegluten, soja of varkensvlees.

Met name soja is een ingrediënt dat je liever niet ziet in honden en kattenbrokken. Soja bevat diverse stoffen die de opname van mineralen als magnesium en ijzer negatief kunnen beïnvloeden. Ook is soja rijk aan purine, wat een negatieve invloed heeft op de zuurtegraad van urine; hierdoor is er een hogere kans op de vorming van blaasgruis of -stenen.

Tarwegluten, soja en varkensvlees zijn producten die vaak gerelateerd worden aan allergische reacties bij een hond of kat. Dit is een van de redenen waarom je deze ingrediënten beter kunt mijden in diervoeding.


3. Geen dierlijke bijproducten

Vind je het ingrediënt “dierlijke bijproducten” in de samenstelling? Kies dan voor een andere voeding, een voeding waar de werkelijke eiwitbron vermeld wordt, bijvoorbeeld hert, kip of lam.

Dierlijke bijproducten zijn de delen van een dier die na de slacht overblijven wanneer het vlees voor menselijke consumptie is verwijderd. Je kunt hierbij denken aan poten, huid, organen of veren. Deze ingrediënten zijn van minder goede kwaliteit dan het vlees zelf (met uitzondering van de organen).

Een ander nadeel van dierlijke bijproducten is het feit dat je niet weet welke dierlijke eiwitbronnen in de voeding verwerkt zijn; het kan kip, rund, lam, etc. zijn, maar je weet niet exact van welk dier de producten afkomstig zijn.


4. Graanarm of graanvrij

Bij Prima Diervoeding zijn we van mening dat honden en kattenvoeding weinig granen, of zelfs geen granen, moet bevatten. Granen kunnen de veroorzaker zijn van een voedingsintolerantie of een voedselallergie bij je hond of kat. Door dit ingrediënt te mijden in voeding, elimineer je de kans op een voedselallergie of -intolerantie gerelateerd aan granen.

Een andere reden om geen voeding te kiezen die rijk is aan granen, heeft te maken met de aminozuren die dit ingrediënt bevat. Honden en katten halen essentiële aminozuren (dit zijn aminozuren die zij via de voeding binnen moeten krijgen, omdat het lichaam deze niet zelf aan kan maken) uit de voeding. Dierlijke eiwitbronnen bevatten meer essentiële aminozuren dan plantaardige eiwitten, in dit geval granen.

5. Vlees als 1e ingrediënt

De ingrediënten in de samenstelling worden weergegeven in afnemende kwantiteit. Dit betekent dat het eerste ingrediënt in de samenstelling het grootste aandeel heeft in de voeding, het laatste ingrediënt heeft dan vanzelfsprekend het laagste aandeel in de voeding.

In de 4e tip gaven we al aan dat dierlijke eiwitbronnen, vlees, meer essentiële aminozuren bevatten dan plantaardige eiwitbronnen. Om deze reden zien we vlees dan ook graag als 1e ingrediënt in hondenvoeding.

Wil je voordelig kennismaken met een voeding die voldoet aan alle bovenstaande tips én gratis bij je thuis word geleverd?

 

Ja, ik wil graag een proefpakket bestellen voor mijn hond                                                                     

Ja, ik wil graag een proefpakket bestellen voor mijn kat

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.