Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hondensupplementen

Hondensupplementen voor de gezondheid van je viervoeter

Een viervoeter die blaakt van gezondheid begint bij kwalitatief droog- en natvoer met de beste ingrediënten. Toch kan je het maaltje van je dondersteen nóg gezonder maken door hondensupplementen toe te voegen. Zo bestaat het assortiment van Prima Diervoeding uit drie verschillende varianten: zalmolie, sardineolie en schapenvet.
Zorg met onze hondensupplementen voor een heerlijk verrassingseffect door een paar druppels over de brokken van je hond te sprenkelen. Zo profiteert jouw harige lekkerbek óók nog eens van allerlei gezondheidsvoordelen.

Zalmolie

We trappen af met de populairste smaak van ons hondensupplementen assortiment: zalmolie. Want dit supplement is niet zonder reden zo populair; het barst namelijk van de omega-3 en omega-6 vetzuren. Juist doordat jouw harige vriend deze vetzuren zelf niet kan aanmaken, zijn ze essentieel voor het voedingspatroon van je hond.
Niet alleen is het een gezond hondensupplement; de meeste viervoeter smullen maar àl te graag van zalmolie. Zo zet de verleidelijke geur zelfs de meest kieskeurige hond aan tot eten.

Sardineolie

Nog niet zo bekend, maar minstens zo lekker; dan hebben we het natuurlijk over sardineolie! Met dit supplement krijgt jouw harige lekkerbek een flinke hoeveelheid aan omega-3 vetzuren binnen.
Heeft jouw hond dus genoeg van zalmolie? Gooi dan eens sardineolie in je (online) winkelmandje. Wedden dat jouw dondersteen blij wordt van een ander smaakje?

Schapenvet

Het rijtje met gezonde hondensupplementen sluiten we af met schapenvet. Niet voor niets is ons assortiment uitgebreid met dit supplement; door een paar druppels schapenvet over de brokken van je hond te gieten, krijgt je trouwe vriend flink wat vitamine A en vitamine D binnen. Genoeg reden dus om het droogvoer te verrijken met schapenvet!

Wat is het voordeel van omega-3 vetzuren?

Nu hebben we het al een paar keer over omega-3 vetzuren gehad, maar waar dienen deze eigenlijk voor? Laten we beginnen met het onderscheiden van de belangrijkste vetzuren; dit zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).
Zo is ALA een plantaardige omega-3 vetzuur die je viervoeter zelf niet kan aanmaken. Vetzuren die je hond daarentegen — in kleine hoeveelheden —  wél kan aanmaken zijn EPA en DHA. Deze vetzuren dragen dan ook bij aan een glanzende vacht, gezond immuunsysteem en sterke hondengewrichten. Bovendien vermindert EPA ontstekingsreacties die voorkomen bij osteoartritis.

Heeft je hond baat bij omega-6 vetzuren?

Het antwoord hierop is volmondig ‘ja’! Eén van de belangrijkste omega-6 vetzuren is linolzuur; dit is overigens óók een vetzuur die je hond zelf niet kan aanmaken. Om deze reden is het dan ook essentieel dat deze vetzuur wél deel uitmaakt van het voedingspatroon van je hond. Linolzuur draagt namelijk bij aan een betere werking van de hartspier en een gezonde stofwisseling.

Wat is het belang van vitamine A en D?

Zoals we al eerder aangaven, bevat schapenvet een flinke hoeveelheid aan vitamine A en vitamine D; deze zorgen voor een beter gezichtsvermogen, gezond(er) darmstelsel en sterke botten. Ook profiteert je hond van een gezonde(re) huid en glanzende vacht. Toch blijft het niet uitsluitend bij deze voordelen, want vitamine A en D dragen tevens bij aan een betere weerstand.

Wat zijn de voordelen van hondensupplementen?

Om je een idee te geven van de (vele) gezondheidsvoordelen van zalmolie, sardineolie en schapenvet, benoemen we per supplement de pluspunten.

De voordelen van zalmolie

Zalmolie is niet voor niets één van onze best verkochte producten. Een paar druppels (per dag of per week) verricht wonderen!
De gezondheidsvoordelen zetten we hieronder elkaar:

 • Geeft je hond een gezonde en soepele huid
 • Draagt bij aan zachte én glanzende lokken
 • Ontstekingsremmende functie
 • Ondersteunt de gewrichten van je hond
 • Kan verlichting geven bij huidallergieën
 • Zorgt voor een betere cognitieve functie
 • Positieve invloed op de bloeddruk
 • Ondersteunt vitale functies
 • Draagt bij aan een betere eetlust

Waarom sardineolie?

Net als zalmolie is ook sardineolie om goede reden opgenomen in het assortiment van Prima Diervoeding. Hieronder geven we inzicht in de vraag ‘waarom sardineolie kan bijdragen aan een gezondere hond of kat’:

 • Draagt bij aan gezonde(re) vitale functies
 • Zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht
 • Ontstekingsremmend effect
 • Helpt bij gewrichtsproblemen
 • Draagt bij aan een betere cognitieve functie

Het belang van schapenvet

Schapenvet is een wat minder bekend hondensupplement, maar zeker niet minder belangrijk. Dankzij de vitamines A en D profiteert je hond van flink wat gezondheidsvoordelen. Deze zetten we hieronder voor je op een rij:

 • Helpt bij een beter gezichtsvermogen
 • Draagt bij aan sterke(re) gewrichten
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Zorgt voor een gezonde huid én glanzende vacht
 • Draagt bij aan een hogere weerstand
 • Ondersteunt de darmflora

Houd hier rekening mee

Hoe gezond en lekker onze hondensupplementen ook zijn; zalmolie, sardineolie en schapenvet bestaan uit dierlijke vetten.
Geef je dus teveel? Dan kan je hond flink wat pondjes aankomen. Neem daarom de voedingstabel op de verpakking goed door en wijk hier zo weinig mogelijk van af.
Let op: een hond met gevoelige darmen kan (tijdelijk) diarree krijgen van een overmatige hoeveelheid.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen