Inloggen

Kattenvoer

PrimaCat kattenvoer

Wij van Prima Diervoeding vinden dat elke kat het recht heeft op goede voeding. Daarom hebben we speciaal voor katten onze PrimaCat kattenvoer lijn ontwikkeld. Wij zien het als onze taak om katteneigenaren de mogelijkheid te bieden, hun kat hoogwaardige voeding voor te schotelen die vergelijkbaar is met de natuurlijke voeding van katten. Daarom bevat PrimaCat kattenvoer altijd veel vlees en geen tarwe of toegevoegde suiker.

Waar moet kattenvoer uit bestaan?

Zelfs voor de meest ervaren katteneigenaar kan het voeren van een kat een uitdaging zijn. Katten zijn van huis uit lastige eters en zullen dat niet zelden laten blijken. Omdat katten net als honden van nature carnivoren zijn, is het belangrijk dat de voeding veel vlees en vis bevat. Echter, het voeren van alleen vis of vlees kan verschillende tekorten bij een kat veroorzaken. Een kat heeft namelijk veel dierlijke eiwitten en vetten nodig. Veel meer dan bijvoorbeeld een hond. Het is dan ook belangrijk dat een kat geen hondenvoer krijgt en omgekeerd.

Waarom veel dierlijke eiwitten in kattenvoer?

Dierlijke eiwitten zijn de belangrijkste energiebron voor katten. Zij zijn namelijk niet echt in staat om plantaardige eiwitten te benutten. Eiwitten fungeren als belangrijke bouwstoffen voor spieren en weefsel en alleen uit dierlijke eiwitten kan een kat aminozuren halen, die essentieel zijn voor vitale functies. Een tekort hieraan kan leiden tot blindheid, hartproblemen en zelfs levensgevaar. De eiwitvoorziening regelt daarnaast ook het verzadigingsgevoel van een kat, in tegenstelling tot veel andere zoogdieren. Daarom veroorzaken voedingsmiddelen met veel plantaardige eiwitten, die een kat maar heel slecht kan benutten, vaak overgewicht bij katten.

Gezonde vetten en weinig koolhydraten

Vetten zijn na eiwitten de belangrijkste energiebron voor een kat en een belangrijke voedingsstof voor de organen. De behoefte van een kat aan vetten is relatief hoger dan die van bijvoorbeeld mensen of honden. Een kat haalt ook essentiële vetzuren uit dierlijke vetten en zalmolie. Deze zijn belangrijk voor de gezondheid van huid en vacht en voor de nierfunctie.

De behoefte van een kat aan koolhydraten is echter laag, omdat de spijsvertering is gebaseerd op het verwerken van voedsel met veel eiwitten en vet. Als natuurlijke jager halen katten vezels uit de veren, haren en maaginhoud van hun prooi. Suikers maken geen deel uit van het dieet van een kat en kunnen bij een kat spijsverteringsproblemen of overgewicht veroorzaken.

Uitgebalanceerd en hoogwaardig kattenvoer van PrimaCat

Het uitgebalanceerde en hoogwaardige PrimaCat kattenvoer voldoet aan al deze eisen en is  samengesteld met het dieet van een carnivoor in gedachten. Door onze uitgebreide onderzoeken weten wij als geen ander dat dierlijke eiwitten fungeren als belangrijke bouwstoffen voor spieren en weefsel. Daarom is de hoeveelheid koolhydraten beperkt en zijn vlees en vis altijd de belangrijkste ingrediënten in onze voeding. Bovendien zijn als bronnen van koolhydraten en vezels alleen licht verteerbare bronnen geselecteerd, nooit tarwe of suiker. Daarnaast is al ons kattenvoer vrij van kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen. We hebben verschillende varianten kattenvoer in ons assortiment. PrimaCat kattenvoer is niet alleen geschikt voor volwassen (buiten)katten maar ook voor kittens, indoorkatten en varianten voor gecastreerde of gesteriliseerde katten. Onze voeding is zowel in droogvoer als in natvoer variant verkrijgbaar.

Gezond kattenvoer kopen?

De meeste mensen worden zich steeds bewuster van het belang van gezonde voeding. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun kat. Gezond kattenvoer is dan ook een must, want ook katten verdienen het allerbeste. Wij van Prima Diervoeding geloven dat gezonde kattenvoeding moet voldoen aan bepaalde standaarden en daar produceren wij ook naar. Dit maakt de recepten van PrimaCat puur, ambachtelijk, 100% natuurlijk en is daarom volgens ons het beste kattenvoer op de markt. Wil jij dus alleen het beste voor je kat? Ga dan voor PrimaCat kattenvoer!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1172 reviews.

Filter

Categorie
Hoeveelheid
0,00kg4,00kg
Smaak
Meer tonen