Search
Close this search box.
Inloggen

Kattenvoer

Kattenvoer van Prima Diervoeding

Wakker worden met kopjes en liefdeslikjes van jouw pluizenbol; dat is iets waar je nog lang van wilt genieten. Daarom is het belangrijk om je kat van hoogwaardig kattenvoer te voorzien.

De juiste samenstelling voor kwalitatief kattenvoer

Maar nu vraag je jezelf vast af: welke voedingsstoffen heeft mijn kleine avonturier nou eigenlijk nodig? In het eerste geval is dit: dierlijke eiwitten. Oftewel, vlees. Van nature zijn katten namelijk échte vleeseters. Zorg dus dat je katten voer geeft met een hoog vleesgehalte.
Verder zijn voldoende eiwitten, vetten, mineralen en vitamines (zoals vitamine A, vitamine E, calcium en fosfor) van belang.

Hoe zit het met taurine?

Bovendien moet kwalitatief kattenvoer genoeg taurine bevatten; een essentiële voedingsstof die verschillende functies heeft:

  • Onmisbaar voor een goede werking van de hartspier
  • Zorgt voor een goed functionerende spijsvertering
  • Houd de lichaamstemperatuur van je kat op peil
  • Zorgt voor een opname van goede vetten
  • Draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het reukvermogen

In tegenstelling tot katten, maken de meeste dieren zelf taurine aan. Aangezien jouw pluizenbol niet goed in staat is om zelf taurine aan te maken, is het belangrijk dat je kattenvoer geeft waar voldoende taurine in zit.
Geef je jouw huistijger brokjes of natvoer dat geen taurine bevat? Dan zal je kat op den duur een tekort aan taurine gaan ontwikkelen. En dat moet je niet lichtjes opvatten; een tekort aan taurine kan namelijk leiden tot nerveus of agressief gedrag, hartspierziektes, een verzwakt immuunsysteem en blindheid. Ook kan het een trage ontwikkeling van kittens tot gevolg hebben. Natuurlijk wil je dit jouw lieve vriendje maar al te graag besparen. Kies daarom bewust voor kwalitatief voer dat voldoende taurine bevat.

Droogvoer voor katten

Als kattenliefhebbers weten we dat onze huistijgers zeer kieskeurig kunnen zijn. Daarom hebben we een verscheidenheid aan droogvoer voor katten in ons assortiment opgenomen.  Zo geeft Prima Diervoeding de keuze uit graanvrij kattenvoer, kittenvoer en voer voor gesteriliseerde katten.

Krokant of geperst?

In dierenspeciaalzaken en online webshops vind je een ruim assortiment aan zowel krokante en geperste hondenbrokken. Toch gaat die vlieger voor kattenvoer niet op; onze kieskeurige fijnproevers eten liever geen geperste brokjes. Wat hier de reden voor is? De meeste katten houden niet van de structuur van geperste kattenbrokjes. Daarom bestaat 90% van droogvoer voor katten uit krokante brokken.

Maak het kattenmaaltje nóg lekkerder met een supplement

Met één van onze supplementen maak jij het maaltje voor jouw viervoeter onweerstaanbaar. Veel is hiervoor niet nodig: voeg een paar druppels zalm- of sardineolie toe en je pluizenbol is in de zevende hemel.
Deze oliën — welke grotendeels uit vetten bestaan — zijn essentieel voor de gezondheid van je kat. De nierfunctie en huid heeft er bijvoorbeeld veel baat bij. Maar ook de vacht van je huistijger gaat er prachtig van glanzen.
Wist je overigens dat katten bepaalde vetten niet zelf kunnen aanmaken? Naast omega-3 is arachidonzuur (omega-6) tevens een belangrijke vetzuur voor de gezondheid van je kat. Doordat jouw huistijger zelf geen omega-3 en omega-6 vetzuren kan aanmaken, is het noodzakelijk dat je jouw huistijger kattenvoer geeft waar deze vetzuren handmatig aan zijn toegevoegd. Met een paar druppels zalm- of sardineolie zorg je voor een extra dosis omega-3 en omega-6 vetzuren. Dat wordt smikkelen!

Geef je kat ook natvoer

Doordat katten van nature slechte drinkers zijn, kan dit — in ernstige gevallen —  uitdroging tot gevolg hebben. Daarom moeten we zorgen dat onze pluizige huisdieren op een andere manier genoeg vocht binnenkrijgen. Eén van de beste manieren om dit te doen is door je viervoeter natvoer te geven. Natvoer, oftewel blikvoer of pouches, bestaat namelijk voor 80% uit vocht. Zo krijgt je huistijger niet alleen genoeg vocht binnen, maar óók veel eiwitten. Bovendien bevat blikvoer weinig koolhydraten. Hiermee komt natvoer aardig in de buurt van het oorspronkelijke eetpatroon van je kat.
Het enige nadeel van blikvoer is dat het minder voedingsstoffen bevat. Dit komt door het hoge vochtgehalte. Om deze reden moet je meer natvoer geven om dit te compenseren.

Laat jouw kitten opgroeien met kittenvoer 

Met kittenvoer ondersteun je jonge deugnieten in hun ontwikkeling. Bij Prima Diervoeding willen we jouw kitten de juiste voeding kunnen bieden. Daarom kun je bij ons óók terecht voor kittenvoer.
Maar wat is nou het grote verschil tussen voeding voor kittens en volwassen katten? Het antwoord hierop is simpel: kittenvoer bevat meer eiwitten, vitamines en mineralen. Dit zorgt ervoor dat jouw mini pluizenbol goed groeit. Maar daar blijft het niet bij, want er wordt tevens een hogere hoeveelheid taurine toegevoegd. Dit is essentieel voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel, gezichtsvermogen en de hartfunctie. Kortom, alle voedingsstoffen die jouw dondersteen op jonge leeftijd nodig heeft.

Waarom je beter kunt kiezen voor graan- en glutenvrij kattenvoer

Bij Prima Diervoeding zijn we bewust van de impact van teveel granen en gluten. Vaak heeft een overmatige hoeveelheid aan granen (en daarmee vaak ook gluten) allergische reacties tot gevolg. Hoe dit komt? Helaas is het spijsverteringskanaal van katten nou eenmaal niet gemaakt om veel granen —  van slechte kwaliteit — te verteren. Om de kans op maag- en darmklachten bij je harige viervoeter te verkleinen, bieden wij bij PrimaCat graanarm- en graanvrij kattenvoer aan.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen