Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Droogvoer katten

Heerlijke droogvoer voor katten 

Een veilig thuis waar jouw kat als koning(in) wordt onthaald; wat wil je pluizenbol nog meer?
Het enige wat ontbreekt is een lekker én gezond kattenmaaltje. Maar geen zorgen, hier schiet Prima Diervoeding je maar al te graag bij te hulp. Met ons verrukkelijke droogvoer voor katten voorzie je jouw huistijger van de beste ingrediënten.
Rijd dus vooral een blokje om naar de dichtstbijzijnde supermarkt of neem een kijkje op onze webshop. Wedden dat jouw harige vriend je met ongeduld op staat te wachten?

Welke ingrediënten bevat kwalitatief kattenvoer?

Doordat katten van oorsprong échte carnivoren zijn, bestaat (en bestond) het natuurlijke dieet van jouw pluizenbol voornamelijk uit vlees. Veel vlees.
Daarom zijn we bij Prima Diervoeding van mening dat droogvoer voor katten een flinke hoeveelheid aan dierlijke eiwitten moet bevatten.  Maar ook essentiële voedingsstoffen — zoals vetten, mineralen en vitamines — mogen niet in het kattenmaaltje van jouw huistijger ontbreken.

Het belang van taurine 

Van nature maken de meeste dieren zelf taurine aan. Toch is dit bij katten niet het geval.
Aangezien taurine een essentiële voedingsstof is, is het belangrijk om jouw pluizenbol van voeding met de juiste hoeveelheid taurine te voorzien. Zo zorgt taurine voor noodzakelijke functies die we voor het gemak hier onder elkaar hebben gezet:

  • Essentieel voor een goede werking van de hartspier
  • De spijsvertering gaat er beter door functioneren
  • Goede vetten worden beter opgenomen
  • Reguleert de lichaamstemperatuur van je kat
  • Draagt bij aan een beter reukvermogen
  • De ontwikkeling van de hersenen hebben er baat bij

Een tekort aan taurine kan resulteren in hartspierziektes, nerveus of zelfs agressief gedrag, blindheid en een verzwakt immuunsysteem. Bovendien moet óók kittenvoer voldoende taurine bevatten, aangezien een tekort tot ontwikkelingsproblemen kan leiden.

Een supplement maakt droogvoer voor katten nòg lekkerder

Hoewel ons kattenvoer an sich al om van te smullen is, maakt een supplement het kattenmaaltje helemaal onweerstaanbaar! Sprenkel een paar druppels zalm- of sardineolie over de brokjes van je huistijger en je wordt overladen door kattenkusjes.
Toch zijn deze oliën niet alleen een verrukkelijke toevoeging voor droogvoer voor katten; het draagt tevens bij aan de gezondheid van je huistijger. Zo zorgt zalm- of sardineolie voor een verbeterde nierfunctie en gezonde huid. Bovendien gaan de lokken van je harige avonturier er prachtig van glanzen.

Waarom kittenvoer aan je kleine pluizenbol geven? 

Een goede gezondheid begint al op jonge leeftijd; daarom bestaat het assortiment van Prima Diervoeding niet alleen uit voeding voor volwassen katten, maar óók uit kittenvoer.
Om jouw kleine dondersteen te ondersteunen in zijn/haar groeifase, heeft je kitten een hogere hoeveelheid aan essentiële voedingsstoffen nodig. Denk hierbij aan eiwitten, vitamines en mineralen.
Met taurine sluiten we het rijtje af; deze helpt bij een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel, hartfunctie en gezichtsvermogen.

Vul het voedingspatroon van je kat aan met natvoer

Sta er niet gek van te kijken als je pluizenbol slecht drinkt; katten zijn van oorsprong namelijk slechte drinkers. Leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je huistijger genoeg vocht binnen krijgt?
Doordat natvoeding voor 80% uit vocht bestaat, is blikvoer de ideale manier om het vochtgehalte van je kat op peil te houden. Maar ook de hoeveelheid (dierlijke) eiwitten is een belangrijke reden om het voedingspatroon van je kat met natvoer te verrijken.

Redenen om voor graanvrij kattenvoer te kiezen

Er bestaan nogal wat misopvattingen omtrent de granen-discussie; de één beweert dat granen slecht zijn voor je kat, terwijl de ander er het kwaad niet van inziet.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: granen zijn niet per definitie slecht voor de gezondheid van je kat. Toch moeten we hier een kanttekening bij plaatsen; granen moeten namelijk goed voorgegaard, ontsloten en in de juiste hoeveelheden aan het voer zijn toegevoegd. Toch kan je gevoelige of allergische pluizenbol alsnog last krijgen van (goede) granen. Daarom raden we bij Prima Diervoeding altijd aan om je kat graanarm of graanvrij kattenvoer te geven. Zo weet je zeker dat er geen vervelende klachten — zoals jeuk en maag- en darmklachten — optreden.

Ons assortiment in droogvoer voor katten

Om de heer en/of vrouw des huizes van een gezond én lekker kattenmaaltje te laten smikkelen, heb je bij Prima Diervoeding de keuze uit verschillende varianten droogvoer voor katten. Zo kan je huistijger zijn/haar oog laten vallen op de smaken zalm, kip, kalkoen en zalm. Wat een feest!
Verder is er volop keuze in graanvrije brokjes, verrukkelijke natvoeding en onweerstaanbare kattensnacks. En dàt tegen een Prima prijs; wat wil je nog meer?

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen