Search
Close this search box.
Inloggen

Kitten voer

Kitten voer

Voor kwalitatief kitten voer ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres. Hiermee bied je jouw kitten een gezond én gelukkig (katten)leven. Want naast een scheiding van de voer- en drinkbak, en een schone kattenbak (zonder deksel) zijn gezonde en lekkere kittenbrokjes nét zo essentieel. Oftewel, een veilige plek waar je mini huistijger zich prettig voelt.
Toch zal je kitten de eerste paar weken moeten wennen; bereid je dus voor op slapeloze nachten, talloze ontdekkingstochten, krabavonturen, maar ook vééél harige knuffels.

Waarom kies je voor kitten voer?

Jouw mini huistijger is nog volop in de groei, wat betekent dat je kitten andere voedingsbehoeften heeft dan een volwassen kat.

Welke voedingsstoffen?

Kitten voer is ontwikkeld om jouw kleine pluizenbol van de juiste voedingsstoffen te voorzien. In eerste instantie hebben kittens meer energie nodig. Dit halen ze met name uit vetten, maar ook uit eiwitten en koolhydraten.
In vergelijking met kattenvoer bevat kitten voer méér eiwitten, wat een gezonde ontwikkeling en groei van jouw kleine avonturier ondersteunt.
Leuk weetje: wist je dat kittens textuur en geur belangrijker vinden dan smaak? Dit komt doordat katten slechts vijfhonderd smaakpapillen hebben. Dat is een stuk minder dan de negenduizend smaakpapillen die mensen hebben. Vandaar dat katten dan ook heel kieskeurige dieren zijn.

Extra taurine

Aangezien katten zelf geen taurine kunnen aanmaken, wordt deze voedingstof toegevoegd aan katten- en kittenvoeding. Toch bevatten kittenbrokken meer taurine dan kattenvoer. Hiermee wordt onder andere de groei van het zenuwstelsel, de ontwikkeling van de hartfunctie en het gezichtsvermogen ondersteund.

Wat mag je jouw kitten niet geven?

Je zou denken dat een kitten een gevarieerd voedingspatroon nodig heeft. Toch is het tegendeel waar; het is beter om je kleine huistijger uitsluitend kitten voer te geven. Geef je katje dus geen etensresten. Vooral kruiden, ongekookte vis of vlees en botten of schenken is uit den boze. Kittens kunnen kruiden namelijk niet goed verteren en ongekookt vlees of vis kan salmonella bevatten. Let op: zelfs bij gekookte botten en schenken bestaat het risico dat er stukjes in de keel blijven hangen.

Welke hoeveelheid?

Veel kattenbaasjes hebben de neiging om hun kleine dondersteen te overvoeren. Doe dit niet, maar houd je altijd aan de voedingstabel. Verdeel de voorgeschreven hoeveelheid in kleine porties en geef deze op vaste tijdstippen. Zo voorkom je niet alleen overgewicht bij je kitten, maar zorg je ook nog eens voor structuur. Voorzie je mini pluizenbol daarnaast van genoeg, vers drinkwater.

Wanneer zet je jouw kleine rakker over?

Normaal gesproken wordt een kitten tussen de vier en acht weken overgezet op vast voer. Aangezien een kitten pas vanaf de leeftijd van acht weken bij de moeder weg mag, gebeurt dit al bij de fokker.
Heb je zelf een nestje kittens? In dat geval is het belangrijk dat je de kittens tussen de vier en acht weken overzet op vast kitten voer. Terwijl je de kittens laat wennen aan vast voer, zullen de kleintjes vaak nog blijven drinken bij de moeder. Dit blijven ze doen totdat ze gewend zijn aan vast kittenvoer óf tot de moeder weigert om de kittens te laten drinken.
In de periode van acht tot dertien weken verlaten de meeste kittens hun nestje. Maar de vuistregel is: hoe langer kittens bij hun moeder, broertjes en zusjes blijven, hoe beter ze socialiseren. Maar zodra de kleintjes het nest hebben verlaten, moeten ze gewend zijn aan vast kitten voer. Drinken bij de moeder is dan namelijk niet meer mogelijk.

Hoe kan je kittens laten wennen aan brokjes?

Om je kleine pluizenbol te laten wennen aan vaste voeding, kun je de brokjes in het begin laten weken in lauwwarm water. Op deze manier is de structuur wat zachter, wat fijner aanvoelt voor de tandjes. Je kitten zal dan ook meer geneigd zijn om de brokjes te accepteren.

Wanneer mag je katje over naar volwassen voer?

Zodra kleine huistijgers de leeftijd van 12 maanden bereiken, mogen ze overgezet worden naar voer voor volwassenen katten. Wel plaatsen we hier een kleine kanttekening bij: grote katten, zoals Maine Coons en Noorse Boskatten, groeien namelijk nog een paar maandjes door. Deze kattenrassen mogen pas over bij een leeftijd van 15 maanden.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
3,00kg3,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen