Search
Close this search box.
Inloggen

Beste bot voor hond

kauwbot met kalkoen en duindoorn

PrimaDog hondensnack
Rough chews met Kalkoen en Duindoorn
105 gram

 5,50

Bestel nu

Zo kies je het beste bot voor je hond

Prima Diervoeding maakt het je graag makkelijk; met ons kauwassortiment is het beste bot voor je hond dan ook zó gevonden. Kortom, wij zorgen er voor dat je viervoeter op snackgebied niets te klagen heeft.

Welke kluif vind jouw hond het lekkerst?

We zouden Prima Diervoeding niet zijn als we niet genoeg keus in petto hebben voor onze harige vrienden. Hieronder zetten we een aantal geschikte botten voor de échte kauwkampioenen op een rij:

  • Dino XL en Dino XXL
  • Smulkluif
  • Runderknook
  • Lamsbot
  • Paardenbeen
  • Hertenbot

De voordelen van een hondenkluif

Het hoge lekker-gehalte van een kluif gaat hand in hand met andere voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens het kluiven endorfine (een geluksstofje) vrijkomt? Hier wordt je hond heerlijk zen van! Bovendien gaat het vele kluiven verveling bij je hond tegen, wat je meubilair en/of schoenencollectie heel wat bijtschade bespaart.
Tot slot eindigen we het rijtje met een gezond hondengebit; de kauwactiviteit zorgt namelijk voor minder tandsteen en tandplak.

Natuurlijk in plaats van kunstmatig

Wat bedoelen we nou eigenlijk met het beste bot voor je hond? Simpel, het beste bot voor je hond is vrij van kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen. Maar ook kunstmatige conserveringsmiddelen en granen zijn niet van de partij.

Mag jouw pup ook een bot?

Je pup een hondenkluif geven, raden we ten zeerste af. De tandjes van je stuiterbal zijn namelijk (nog) niet bestand tegen de harde structuur van een hondenbot. Bovendien kan de hoge hoeveelheid calcium leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree of ontstopping. Nog even geduld dus tot je pup volgroeid is; dan staat het beste bot voor jouw hond op je te wachten.

Geschikte kauwsnacks voor je pup

Gelukkig mag je stuiterbal tot die tijd wél smullen van een zachtere kauwsnack. Denk hierbij aan een kalkoennek, konijnenoor of eendennek.
Het belangrijkste is dat de kauwsnack geschikt is voor de grootte van jouw pup. Dus kies niet voor een té grote, maar ook zeker geen té kleine kauwsnack. Een té klein formaat kan namelijk tot verstikkingsgevaar leiden.

Snack verstandig met dit voedingsadvies

Laat je hond nooit alleen tijdens zijn/haar kauwmomentje én voorzie je harige vriend van genoeg (vers) drinkwater.
Houd er rekening mee dat de vorm, grootte en kleur kan afwijken, aangezien het om een natuurlijk product gaat.

Het kauwassortiment van Prima Diervoeding

Ons aanbod heeft voor iedere kauwkampioen wat wils in huis; of je hond nu een échte doorbijter is of graag wat langer smikkelt. Zo vind je hieronder populaire kauwsnacks die voor heel wat smulplezier zorgen:

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen