Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Beste droogvoer katten

Het beste droogvoer voor katten

Kattenvoer met een gezonde én lekkere samenstelling zonder kunstmatige toevoegingen; is dat niet de droom van elk kattenbaasje? Gelukkig blijft het niet bij dromen, want bij Prima Diervoeding kun je terecht voor hét beste droogvoer voor katten.
Benieuwd wat ons assortiment nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop; hier vind je niet alleen verrukkelijke kattenbrokjes, maar ook heerlijk natvoer en de lekkerste kattensnacks. En dát tegen een zacht prijsje! Oh, en wist je dat ons assortiment ook verkrijgbaar is in de supermarkt?

Het begint bij een gezonde samenstelling

Laten we aftrappen met een hoog vlees- of visgehalte. Ten eerste bevatten dierlijke eiwitten essentiële aminozuren die je kat zelf niet aanmaakt. Daarnaast voorziet vlees of vis je huistijger in zijn of haar energiebehoeften.
Toch bevatten gezonde kattenbrokjes niet alleen veel vlees of vis. Zorg dat de samenstelling van gezond droogvoer tevens belangrijke vetten, mineralen en vitamines bevat.
Met een hoog vlees- of visgehalte, flink wat mineralen én vitamines streven we bij Prima Diervoeding naar het beste droogvoer voor katten.

Zonder taurine is gezond kattenvoer niet compleet

Taurine is een belangrijke voedingsstof die je kat zelf niet aanmaakt. Zorg dus dat de samenstelling van het kattenvoer genoeg taurine bevat; deze voedingsstof heeft namelijk een cruciale invloed op de gezondheid van je huistijger. Om je een beeld te geven van de verschillende gezondheidsfuncties, zetten we deze hier onder op een rijtje:

  • Zorgt voor een stabiele lichaamstemperatuur
  • Draagt bij aan een hartspier die beter gaat functioneren
  • Goede vetten worden beter opgenomen
  • Draagt bij aan betere ontwikkeling van de hersens en het reukvermogen
  • De spijsvertering van je kat heeft er baat bij

Bevat het voer van je kat geen taurine? Dan zal er een tekort aan taurine ontstaan, wat uiteindelijk in hartspierziektes, agressief gedrag en een verzwakt immuunsysteem kan resulteren.
Shop dus bewust, en ga op zoek naar het beste voer voor katten mét taurine.

Van welke structuur houden katten?

Alle kattenbrokjes die de revue passeren, worden onderworpen aan de kieskeurige analyse van je huistijger. Zo blijkt dat de meeste katten — door de structuur — niet graag geperste brokjes eten. Dit was voor Prima Diervoeding dan ook genoeg reden om uitsluitend krokante kattenbrokjes aan te bieden.

Een gezond én lekker voedingssupplement voor jouw kat

De brokjes van je kat zo nu en dan verrijken met een lekker voedingssupplement moet kunnen, toch? Bij Prima Diervoeding vind je vloeibare voedingssupplementen in diverse smaakjes, waaronder zalmolie.
Toch is het hoge lekker-gehalte niet de enige reden om je pluizige viervoeter te verrassen met onze zalmolie. Zalm zit namelijk boordevol omega-3 en omega-6 vetzuren die zorgen voor een betere nierfunctie. Daarnaast houdt je kat er óók een gezonde huid en glanzende vacht aan over.

De voedingsbehoeften van een kitten

Staat je huis op stelten, zodat je een fijn thuis kunt creëren voor je pluizige familielid? Onthoud dan dat je kitten voornamelijk gebaat is bij een gezond voedingspatroon.
Zo is je kleine stuiterbal bijvoorbeeld nog in de groei; met een hoog vlees- of visgehalte voorzie je in de energiebehoefte van je stuiterende kitten. Maar ook vitamines en mineralen zijn cruciaal voor de gezondheid van je kleine vriendje. Laten we daarnaast taurine niet vergeten; deze voedingsstof levert namelijk een positieve bijdrage aan de hartfunctie, het gezichtsvermogen en het zenuwstelsel.

Laat (teveel) granen achterwege

Tegenwoordig laat de kwaliteit van toegevoegde granen in kattenvoer flink wat te wensen over. Zo zijn slechte granen niet goed voorgegaard en niet ontsloten. Dit kan leiden tot allergische klachten, zoals jeuk, en maag- en darmklachten. Bovendien kunnen té veel slechte granen tevens vervelende klachten veroorzaken.
Gooi dus het wiel om en kies voor droogvoer met weinig tot geen granen. Het beste droogvoer voor katten is verkrijgbaar in de webshop van Prima Diervoeding. Ook vind je ons assortiment in de supermarkt.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen