Search
Close this search box.
Inloggen

Beste graanvrije hondenvoer

hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Het beste graanvrije hondenvoer voor jouw viervoeter

Tegenwoordig vliegen de allergieën je om de oren; zo kan je hond niet alleen gevoelig reageren op dierlijke eiwitten, maar ook op granen.
Om deze reden hebben we bij Prima Diervoeding het beste graanvrije hondenvoer in het assortiment opgenomen. Gezond, lekker, betaalbaar én vrij van granen. Wat wil je nog meer?

Wel of geen granen?

Niet alle granen veroorzaken (allergische) klachten bij je harige dondersteen. Wanneer de granen goed voorgegaard en ontsloten zijn, is de kans een stuk kleiner dat je hond hier last van krijgt. Maar ook de juiste hoeveelheid aan granen is van essentieel belang. Teveel granen kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken.
Toch zijn (allergische) problemen met goede granen nog niet volledig uit de weg geruimd; jouw allergische of gevoelige viervoeter kan door granen van goede kwaliteit alsnog last krijgen van klachten.
In dat geval is graanvrij hondenvoer je redding. Zoals de naam doet vermoeden, zijn er geen granen aan het voer toegevoegd. Kortom, voeding waarbij jouw hond niet allergisch kan reageren op toegevoegde granen.
Op zoek naar het beste graanvrije hondenvoer? Neem dan zeker een kijkje in het assortiment van Prima Diervoeding; onze graanvrije varianten zijn verkrijgbaar in de supermarkt en online webshop.

Deze klachten kunnen granen veroorzaken

Zoals we hierboven al aangaven, kunnen granen vervelende klachten veroorzaken bij je gevoelige of allergische hond. Je harige viervoeter kan — onder andere —last krijgen van huidirritaties, maag- en darmklachten, jeuk en haaruitval. Maar ook de spijsvertering kan gevoelig reageren op (teveel) granen. Onwijs vervelend, maar gelukkig zijn deze (allergische) klachten te voorkomen met het beste graanvrije hondenvoer.

Wat verstaan we onder graanvrij hondenvoer?

Veel supermarkten liggen vol met zakken hondenvoer waar teveel granen (van slechte kwaliteit) aan zijn toegevoegd. Met alle kennis die fabrikanten en distribiteurs in huis hebben, worden er alsnog teveel granen (van slechte kwaliteit) toegevoegd. Dit wordt gedaan om slechts één reden: kostenbesparing. Doordat de granen enkel als opvulmiddel dienen, haalt je viervoeter hier dan ook geen energie uit.
Zorg dus dat je de samenstelling op het etiket goed doorleest of nòg beter: kies voor het beste graanvrije hondenvoer.
Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan zeker een kijkje in jouw dichtstbijzijnde supermarkt of onze webshop; bij Prima Diervoeding heb je namelijk de keuze uit diverse graanvrije hondenbrokken.

De meest voorkomende granen in hondenvoer

Om het internet niet te hoeven afspeuren naar de meest voorkomende granen in hondenvoer, hebben we deze hieronder op een rijtje gezet:

 • Maïs
 • Rijst
 • Tarwe
 • Rogge
 • Gerst
 • Haver

Waar worden granen door vervangen?

Bij graanvrij hondenvoer worden de granen door een alternatieve koolhydraatbron vervangen. Als vervanger worden de volgende ingrediënten het meest gebruikt: linzen, aardappelen, erwten, bataat (zoete aardappel), pompoen en tuinbonen.

Hoe zit het met gluten?

Om het hele granen verhaal nóg lastiger te maken, gooien we daar gluten bovenop. Gluten kunnen namelijk óók een gevoelige reactie veroorzaken bij je harige viervoeter. Maar hoe komt dat nou eigenlijk?
Met ‘gluten’ wordt een groep eiwitten die voorkomen in het endosperm van granen (bijvoorbeeld rijst) bedoelt. Kortom, granen bestaan dus voor een groot gedeelte uit gluten.
Dus reageert jouw hond gevoelig op gluten? Dan voorkom je met graanvrij hondenvoer niet alleen een gevoeligheid of allergie voor granen, maar tevens voor gluten.

De voordelen op een rijtje

Om de pluspunten van graanvrije hondenvoeding nogmaals te benadrukken, zetten we hier de voordelen onder elkaar:

 • Minder kans op allergieën
 • Een betere vertering
 • Maag- en darmproblemen
 • Haaruitval en jeuk neemt af
 • Voorziet je hond van meer energie
 • Minder ontlasting

Het beste graanvrije hondenvoer van Prima Diervoeding

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor graanvrije hondenvoeding; ook vind je bij ons heerlijk natvoer en hypoallergene brokken. Bovendien maak je jouw harige viervoeter dolblij met onze onweerstaanbare trainers, kauwsnacks en gedroogde snacks. Ons uitgebreide assortiment in hondensnacks zorgt dan ook voor flink wat keuzestress.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
3,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen