Search
Close this search box.
Inloggen

Beste hypoallergeen hondenvoer

hondenvoer lam & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
3 kilo

 17,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
10 kilo

 44,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Kies voor het beste hypoallergeen hondenvoer

Bijten, krabben of likken aan de vacht; klachten die jij je viervoeter — natuurlijk — het liefst bespaart. Gelukkig zijn deze klachten (vaak) op te lossen met het beste hypoallergeen hondenvoer. Maar voordat je overgaat tot actie, is het raadzaam om je dierenarts éérst een allergietest af te laten nemen.

Hoe sluit je een voedselallergie uit?

Er is slechts één manier om een voedselallergie uit te sluiten en dat is een allergietest. Ga naar de dierenarts om de boosdoener (lees: eiwitbron) aan het licht te brengen. Zo kan je gericht op zoek naar het beste hypoallergeen hondenvoer voor jóuw viervoeter!

Drie soorten beste hypoallergeen hondenvoer

Nu uit de allergietest is gebleken dat jouw viervoeter allergisch is voor één of meerdere eiwitbronnen, is het tijd om onze webshop te verkennen.
Maar ho, wacht even. Wist je dat er drie varianten zijn van hypoallergeen voer?  Niet? Lees dan zeker verder, want hieronder vertellen we meer over de drie verschillende soorten hypoallergene voeding.

Voeding met gehydroliseerde eiwitten

De term ‘gehydroliseerd’ is makkelijk uit te leggen. Hiermee maakt de fabrikant namelijk duidelijk dat de (dierlijke) eiwitten in stukjes geknipt zijn. Doordat het lichaam van je hond deze in-kleine-stukjes-geknipte (dierlijke) eiwitten niet herkent als een dierlijk eiwit, zullen er geen klachten ontstaan.

Voer op basis van unieke eiwitbronnen

Kip, rund en varken zijn de meest voorkomende vleessoorten in hondenvoer- en/of snacks. Deze (dierlijke) eiwitten veroorzaken dan ook de meeste allergische klachten. Overige vlees- of vissoorten (dus geen rund, kip en varken) zijn, daarentegen, unieke eiwitten die minder snel allergische klachten veroorzaken.

Voeding dat bestaat uit één dierlijke eiwitbron

Verder bestaat er voer dat is samengesteld met één vlees- of vissoort, waarmee je de kans op een allergische reactie vermindert.
Weet je dus niet voor welk (dierlijk) eiwit je hond allergisch is? Dan is hypoallergeen voer met één dierlijk eiwit een uitkomst. Oftewel, heel geschikt voor een eliminatiedieet!

Híer herken je een voedselallergie aan

Houd je viervoeter altijd goed in de gaten, zodat je er snel bij bent wanneer er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie. We zetten hieronder de meest voorkomende symptomen op een rijtje:

Darm- en maagproblemen

Veel braken, diarree en stinkende scheetjes zijn een échte no-go. Je voelt ‘m al aankomen; dit zijn drie klachten die overduidelijk wijzen op een voedselallergie of -intolerantie.

Een ongezonde vacht en huid

Hoewel het immuunsysteem van je hond de stof die de allergie opwekt probeert te remmen,  komt er alsnog histamine vrij. Onwijs vervelend, want histamine zorgt voor jeuk aan de poten, oksels en liezen. Vanzelfsprekend gaat je viervoeter dan ook krabben om zichzelf te verlossen van de aanhoudende jeuk.
Om allergische klachten te verhelpen, kun je dus niet meer om het beste hypoallergeen hondenvoer van Prima Diervoeding heen.

Een oorontsteking die niet weggaat

Als je hond veel last heeft van zijn/haar oren kan dat betekenen dat er een voedselallergie of -intolerantie in het spel is. Belangrijke symptomen zijn krabben aan de oren, schudden met de kop en piepen bij aanraking. Bovendien kunnen óók nare luchtjes of roodheid tekens zijn van een voedselallergie of -intolerantie.

Geef het beste hypoallergeen hondenvoer van Prima Diervoeding

Iedere hond heeft recht op lekker, gezond én betaalbaar voer, dus ook allergische honden. Of je nu graag online of in de supermarkt shopt; Prima Diervoeding biedt het beste hypoallergeen hondenvoer.
Maar ook kun je bij ons terecht voor gezonde hondensupplementen, verrukkelijke worsten en de lekkerste snacks.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen