Beste natvoer kat

Hoe herken je het beste natvoer voor je kat?

Dat katten behoorlijk kieskeurig kunnen zijn, hoeven we jou als kattenbaasje niet te vertellen. Aan de zoektocht naar de beste brokjes lijkt vaak dan ook geen einde te komen. Toch kun je het droge kattenmaaltje een stúk aantrekkelijker maken. Hoe je dat doet? Meng wat natvoer door de brokjes van je kat en voilá; je huistijger is niet meer te houden!
Laat je verrassen door Prima Diervoeding’s beste natvoer voor je kat. Van gezonde brokjes, verrukkelijke natvoeding en de lekkerste kattensnoepjes; ons hele assortiment is niet te weerstaan, zo lekker!

Let op een gezonde samenstelling

Doordat je pluizenbol een échte carnivoor is, mag een flinke hoeveelheid aan dierlijke eiwitten niet ontbreken. Om deze reden moet het beste natvoer voor je kat veel vlees bevatten. Deze geeft je huistijger niet alleen veel energie; je kat is tevens verzekerd van noodzakelijke aminozuren die hij/zij zelf niet aanmaakt.
Maar ook de benodigde vetten, mineralen en vitamines zijn we bij Prima Diervoeding niet vergeten. Zo bevorderen — onder andere —  vitamine E, vitamine A, calcium en fosfor het afweersysteem van je kat.

Een hoog vochtgehalte voorkomt blaasgruis

Je huistijger zal uit zichzelf niet veel water drinken; katten staan dan ook bekend als slechte drinkers. Op lange termijn kan dit in een vochttekort resulteren, wat uiteindelijk tot blaasgruis kan leiden: een aandoening waarbij er kleine kristallen (struviet of oxalaat) in de urine van je kat ontstaat. Vaak is dit probleem met behulp van speciale dieetvoeding te verhelpen. Neem in dat geval contact op met je dierenarts voor gedegen advies.
Om blaasgruis te voorkomen, raden we aan om het voedingspatroon van je kat aan te vullen met natvoeding dat voor een groot deel uit vocht bestaat. Zo bevat het natvoer van Prima Diervoeding een vochtgehalte van meer dan 80%.
Door je huistijger elke dag een nat kattenmaaltje voor te schotelen, krijgt je kat onbewust meer vocht binnen. En dan is natvoe óók nog eens om van te smikkelen. Des te meer reden om het beste natvoer voor je kat in snel in huis te halen!

Smaak, geur én textuur

Onze huistijger zijn echte fijnproevers; brokjes en snacks worden uitvoerig getest op smaak, geur, én structuur. Vooral de textuur van de brokjes, snacks en natvoer is een belangrijke indicator voor het acceptatiegehalte. Onderzoek dus goed welke textuur, geur en smaak jouw kat lekker vindt.
Geen idee hoe je van start gaat? Begin bij Prima Diervoeding; ons assortiment biedt volop natvoer met verschillende structuren en smaakjes.

Gaat het om een compleet of aanvullend kattenmaaltje?

Natvoer kun je op twee manieren inzetten; als complete of aanvullende maaltijd. Zo bevat compleet natvoer álle essentiële voedingsstoffen die jouw kat nodig heeft. Om deze reden dus zeer geschikt als hoofdmaaltijd. Daarentegen kun je aanvullende natvoeding uitsluitend inzetten als lekker extraatje.
Let op: op de verpakking staat vermeldt of het om complete of aanvullende natvoeding gaat. Maar geen zorgen, bij Prima Diervoeding vind je enkel complete natvoedingen.

Een hogere hoeveelheid

Natvoer bestaat — de naam zegt het al — voor een overgroot deel uit vocht. Niet gek dat natvoer minder voedingsstoffen bevat dan dezelfde hoeveelheid aan kattenbrokjes. Om nét zoveel voedingsstoffen binnen te krijgen, moet je kat dus méér natvoer eten.
Maar hoe kom je er nou achter welke hoeveelheid je moet geven? Tegenwoordig vind je op elke verpakking een voedingstabel die de benodigde hoeveelheid natvoer berekent aan de hand van het gewicht van jouw kat. Ideaal!

Hoe bewaar je natvoer?

Zoek een droog en koel plekje om de pouches met natvoer te bewaren. Dit mag in de koelkast, maar hoeft natuurlijk niet.
Ongeopende pouches moeten echter wél in de koelkast bewaard worden. Zorg dat je de natvoeding goed afdekt en niet langer dan drie dagen in de koelkast laat staan.
Heb je nog natvoer over die je niet wil weggooien? Vries deze porties dan in, zodat je ze op een later moment nog kunt gebruiken.

Kies het beste natvoer voor je kat

Met een scala aan smaken, ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres voor het beste natvoer voor je kat. Zo staan de smaken rund, vis, zalm, tonijn, kip, kalkoen en lam garant voor flink wat smulplezier!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2094 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg2,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen