Search
Close this search box.
Inloggen

Beste voer voor kittens

Het beste voer voor kittens

Met de komst van een klein, pluizig familielid komt er nogal wat op je af. Na alle dierenwinkels afgelopen te zijn, denk je bij jezelf: ‘heb ik alles in huis’? Comfortabel mandje, check. Grote krabpaal, check. Verschillende speeltjes, check. Maar ho, wacht even; ben je niet iets vergeten? Jazeker, zonder gezond kittenvoer staat je stuiterbal namelijk 1-0 achter.
Gelukkig hoef je — mag natuurlijk wel — geen blokje om te rijden naar de supermarkt. Het beste voer voor kittens is namelijk óók verkrijgbaar in de webshop van Prima Diervoeding.

Reden om voor kittenvoer te kiezen

Doordat je kitten in het eerste jaar nog flink in de groei is, heeft hij/zij andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat. Geef je kleine dondersteen dan ook geen volwassen kattenvoer, maar kies voor het beste voer voor kittens. Zo zijn de kittenbrokjes van Prima Diervoeding afgestemd op de voedingsbehoeften van jouw stuiterbal.

Welke ingrediënten zijn essentieel voor jouw stuiterbal?

Om aan de energiebehoeften van je kitten te voldoen, is een hoog vlees- of visgehalte een vereiste. Natuurlijk bevat volwassen kattenvoer óók veel dierlijke eiwitten, maar deze hoeveelheid is niet voldoende voor een kitten. Zoals hierboven wordt benoemd zijn onze kleine huistijgers nog in de groei, waardoor ze dus nóg meer vlees (of vis) vergen in vergelijking met volwassen katten.
Toch heeft je kitten niet alleen meer dierlijke eiwitten nodig; een hogere hoeveelheid aan vitamines en mineralen is namelijk nét zo cruciaal. Zo zorgen calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink — onder andere — voor een goede spierontwikkeling, sterke botten en stabiele vitale functies.

Taurine is een must

Een andere noodzakelijke voedingsstof die niet mag ontbreken in het beste voer voor kittens is taurine. Deze voedingsstof draagt namelijk bij aan de groei van het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en een betere hartfunctie.
Feit is dat katten zelf geen taurine aanmaken; zorg dus met behulp van gezond kittenvoer — dat taurine bevat — dat je kitten geen tekort aan taurine ontwikkelt. Een tekort kan namelijk leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hartspierziektes, een slecht immuunsysteem en blindheid.

Kies voor natuurlijke conserveringsmiddelen

Voor een langere houdbaarheid wordt er vaak gebruik gemaakt van kunstmatige conserveringsmiddelen, zoals BHA en BHT. En dat is niet zonder gevolgen; deze stoffen kunnen namelijk een hoge bloeddruk en huidproblemen veroorzaken.
Daarom hebben kunstmatige conserveringsmiddelen bij Prima Diervoeding geen schijn van kans! In ons beste voer voor kittens vind je uitsluitend vitamine C en vitamine E. Oftewel, een natuurlijk alternatief voor BHA en BHT.

Geef dít niet aan kittens

Laat je niet verleiden door dat schattige kattenkoppie en geef je kitten géén etensresten. Want hoe lekker je stuiterbal er ook van smult, gezondheidsproblemen liggen altijd op de loer. Zo zijn vooral kruiden, ongekookte vis en/of vlees, en botten/schenken een echte no-go.  Je kitten kan bijvoorbeeld geen kruiden verteren en daarnaast kan ongekookt vlees en/of vis salmonella bevatten.
Bovendien bestaat er een risico dat er stukjes gekookte bot/schenk in de keel van je pluizenbol blijft hangen; niet doen dus!
Gelukkig vind je het lekkerste én het beste voer voor kittens bij Prima Diervoeding. Bekijk ons assortiment in de supermarkt of ga op ontdekkingstocht in onze webshop.

Hoeveel van het beste voer voor kittens mag je geven?

Geef je kitten niet lukraak wat brokjes, maar houd je aan de voedingstabel die op de verpakking vermeld staat. Let op: geef de brokjes niet in één keer, maar verdeel de hoeveelheid in kleine porties om deze vervolgens op vaste tijdstippen te geven. Hiermee voorkom je overgewicht en zorg je voor structuur. Voorzie je kitten verder ook altijd van voldoende drinkwater.

Zo zet je een kitten over op vaste voeding

Over het algemeen gaan kittens tussen de 4 en 8 weken over op vast voer; in de meeste gevallen gebeurt dit al bij de fokker.
Heb je voor de eerste keer een nestje kittens? Zorg dan dit op de juiste manier gebeurt. Laat de kleintjes eerst wennen aan vast kittenvoer als ze nog melk drinken bij de moederpoes. Zet de kittens pas helemaal over op vast voer tot ze volledig gewend zijn aan vaste brokjes of wanneer ze niet meer mogen drinken bij de moederpoes.
Op het moment dat kittens het nest verlaten, moeten ze helemaal over zijn op vast kittenvoer.

Maak de structuur wat zachter

Doordat brokjes een stuk harder zijn dan je kitten gewend is, kan het zijn dat je kleine pluizenbol in het begin even moet wennen. Om het droogvoer enigszins zachter te maken, kun je de brokjes (kort) in lauwwarm water weken.

Wanneer mag je kitten over naar volwassen voer?

In principe mag je kittens pas na 12 maanden volwassen kattenvoer geven. Doe dit bij grote katten, zoals een Maine Coon of Noorse Boskat, pas na 15 maanden.

Prima Diervoeding’s beste voer voor kittens

Naast het beste voer voor kittens, vind je bij ons óók heerlijk voer voor volwassen katten. Van kattenbrokjes, natvoeding tot de lekkerste kattensnoepjes; ons betaalbaar assortiment krijgt zelfs de meest kieskeurige kat aan het smikkelen.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen