Inloggen

Brokken voor je hond

Brokken voor je hond

Een leven lang met je trouwe viervoeter; uitgebreide knuffelsessies, ellenlange boswandelingen en samen in slaap vallen. Kon je de tijd maar stopzetten! Jammer genoeg heb je geen toverstokje waarmee je de leeftijd van jouw harige vriendje kan verlengen. Wél kun je ervoor zorgen dat jouw hond op een gezonde manier zijn pensioenleeftijd bereikt. Met onze brokken voor jouw hond gaat jouw harige dondersteen dan ook kwispelend door het leven.

Wat verstaan we onder goede brokken voor je hond?

Tegenwoordig bestaat er een scala aan brokken voor je hond met  — helaas — een wisselende kwaliteit. Voor hondenbaasjes is het dan ook zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom vertellen we graag hoe je het kaf van de koren scheidt.
Het belangrijkste wat je hiervoor moet weten is welke voedingsstoffen jouw hond nodig heeft. We trappen af met het eerste én belangrijkste ingrediënt in hondenvoer: dierlijke eiwitten, oftewel vlees. Deze zorgen namelijk voor energie en spieropbouw. Toch is vlees niet de enige voedingsstof die voor een compleet en gebalanceerd voedingspatroon zorgt. Hiervoor zijn namelijk ook vitamines, mineralen en vetten in de juiste hoeveelheid nodig. Om de brokken voor je hond zo lang mogelijk houdbaar te maken, worden er vaak kunstmatige conserveringsmiddelen toegevoegd. Je snapt: deze kunnen gevaarlijk zijn voor je hond. Vermijden dus! Gelukkig bestaan er wel natuurlijke alternatieven in de vorm van vitamine C en vitamine E.

Kies je voor krokante of geperste brokken?

Tegenwoordig bestaan er veel misopvattingen over krokante en geperste brokken voor je hond, wat voor veel verwarring zorgt. Bij Prima Diervoeding hebben we bewust gekozen voor krokante brokken om één belangrijke reden:  krokante honden brokken bieden meer ruimte voor vlees.

Graanvrije en graanarme hondenbrokken

Van nature zijn honden échte vleeseters; de darmen van jouw harige vriend zijn dan ook niet geschikt om veel granen (van slechte kwaliteit) te verteren. Granen die niet voorgegaard en ontsloten zijn kunnen problemen veroorzaken met het maagdarmstelsel. Ook kunnen granen (van slechte kwaliteit) vervelende klachten, zoals jeuk en haaruitval, tot gevolg hebben.
Wist je dat honden een overmatige hoeveelheid aan granen (van slechte kwaliteit) niet goed kunnen verteren? Doordat deze granen niet of slecht worden opgenomen, ontstaat er veel ontlasting. In sommige gevallen zelfs diarree.
Toch wordt er — ondanks deze kennis — nog steeds hondenvoer met granen van slechte kwaliteit verkocht. Kijk maar eens goed rond in jouw supermarkt. Voor ons was dit dan ook een belangrijke reden om graanarme en graanvrije brokken voor je hond te ontwikkelen.

Hypoallergeen hondenvoer

Wist je dat honden — net als mensen —  een intolerantie of allergie kunnen ontwikkelen voor (dierlijke) eiwitbronnen? Een allergische reactie uit zich voornamelijk in maagdarm- en huidklachten. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Jeuk
  • Diarree
  • Winderigheid
  • Vachtproblemen
  • Huiduitslag
  • In de poten bijten

Vaak ontstaan dergelijke allergische reacties door veelvoorkomende dierlijke eiwitbronnen, zoals rund, kip en varkensvlees.
Door je hond hypoallergene honden brokken te geven, beperk je de kans op allergische reactie(s). Hypoallergeen hondenvoer bestaat namelijk uit vleessoorten die niet tot nauwelijks voorkomen in hondenvoer- en/of snacks.
Heeft jouw harige vriend ook last van allergische reacties? Probeer dan nú de hypoallergene brokken van Prima Diervoeding.

Puppyvoeding

Dat jij het allerbeste wilt voor jouw kleine dondersteen, begrijpen we bij Prima Diervoeding maar al te goed. Om je pup uit te laten groeien tot een sterke, gezonde hond heb je de juiste voeding nodig; in dit geval puppyvoer. Met puppybrokken groeit jouw stuiterbal namelijk als kool.
Om de groei van je pup te stimuleren heeft jouw kleine vriendje — in vergelijking met volwassen honden — meer (dierlijke) eiwitten nodig. Ook zijn de juiste hoeveelheden aan vetten, calcium en fosfor essentieel om je pup een uitgebalanceerd voedingspatroon te bieden.

 

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1562 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen