Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Gezond kattenvoer

Gezond kattenvoer is de juiste keuze

Kwalitatieve voeding is essentieel voor de gezondheid van je pluizenbol. Wij zijn dan ook van mening dat iedere kat recht heeft op gezond kattenvoer. Daarom maken we bij Prima Diervoeding uitsluitend gebruik van verantwoorde ingrediënten.

Welke ingrediënten bevat gezond kattenvoer?

Dat katten van nature carnivoren zijn, is algemeen bekend. Om deze reden is het eerste én belangrijkste ingrediënt in ons gezond kattenvoer vlees, veel vlees! Zo zorgt een hoog vleesgehalte voor een flinke dosis energie. Bovendien halen katten essentiële aminozuren uit vlees die ze zelf niet aanmaken.
Daarnaast mogen voldoende vetten, mineralen en vitamines, zoals vitamine A, vitamine E, calcium en fosfor niet ontbreken. Deze dragen, onder andere, bij aan een gezond afweersysteem.

Welke functie heeft taurine?

Is het je opgevallen dat we één essentiële voedingsstof zijn vergeten? Dat is natuurlijk taurine; een voedingsstof met niet één, maar zeker vijf onmisbare functies die noodzakelijk zijn voor de gezondheid van je kat. Hieronder zetten we ze op een rij:

  • Draagt bij aan een goede werking van de hartspier
  • De spijsvertering gaat er beter door functioneren
  • Zorgt voor een stabiele lichaamstemperatuur
  • Draagt bij aan de opname van goede vetten
  • Zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het reukvermogen

De meeste dieren maken zelf taurine aan, maar bij katten is dit niet het geval. Om deze reden is het noodzakelijk dat je gezond kattenvoer met taurine geeft. Doe je dit niet? Dan zal er uiteindelijk een taurinetekort ontstaan. En dát wil je ten alle tijden voorkomen; een tekort aan taurine kan namelijk nerveus of agressief gedrag, een verzwakt immuunsysteem, blindheid en hartspierziekten veroorzaken. Zorg dus dat je kwalitatieve kattenvoeding in huis haalt dat genoeg taurine bevat.

Gezonde kattenbrokjes

Onze huistijgers zijn niet de makkelijkste eters; niet gek dat kattenbaasjes hun pluizenbol regelmatig brokken met een ander smaakje of structuur voorschotelen.
Dat is dan ook precies de reden waarom het assortiment van Prima Diervoeding uit een scala aan gezond kattenvoer bestaat. Zo kun je bij ons terecht voor graanvrije kattenbrokken, kittenvoer en voeding voor gesteriliseerde katten.

Wat is beter; krokante brokjes of geperste brokjes?

Wist je dat katten de structuur van geperste brokjes niet prettig vinden? Geen zorgen, krokante kattenbrokjes vallen daarentegen wél in de smaak.
Niet voor niets bevat ons assortiment uitsluitend uit krokante kattenbrokjes. Shop ze nú in onze webwinkel of tijdens je wekelijkse bezoekje aan de supermarkt.

Een lekkere en gezonde topping

Een kattenmaaltje met vlees én vis; dit klinkt veel katten als muziek in de oren. Door een paar druppels zalmolie over de brokjes te sprenkelen, maak je het voedingspatroon van je kat nóg gezonder en lekkerder.
Zo draagt zalm bij aan een betere nierfunctie en gezondere huid, maar ook de lokken van je pluizenbol gaan er flink van glanzen. Vul dus je (online) winkelmandje ook met zalmolie.

Met natvoer houd je het vochtgehalte van je kat op peil

Dat katten slechte drinkers zijn, wist je waarschijnlijk wel. Wat vocht betreft, kan je pluizenbol dus wel wat hulp gebruiken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je kat meer drinkt? Simpel, door je kat elke dag natvoer te geven, zorg je voor extra vochtopname.
Natvoeding bestaat namelijk voor 80% uit vocht. Daarnaast bevat ons natvoer flink wat dierlijke eiwitten. Genoeg reden om het voedingspatroon van je huistijger aan te vullen met blikvoer.

Kittenvoer voor jouw kleine pluizenbol

Om je mini huistijger een vliegende start te geven, is het van belang dat je kwalitatief kittenvoer geeft. Zo ondersteunen essentiële voedingsstoffen — zoals dierlijke eiwitten, vitamines en mineralen — je kitten in zijn/haar groeifase. Bovendien mag taurine niet ontbreken. Deze voedingsstof draagt namelijk bij aan een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel, gezichtsvermogen en hartfunctie.

Het belang van graan- en glutenvrij kattenvoer

Granen hoeven niet automatisch schadelijk te zijn voor de gezondheid van je kat. Dit geldt alleen voor granen die niet goed voorgegaard, ontsloten en in de juiste hoeveelheid aan de voeding zijn toegevoegd.
Je voelt ‘m al aankomen; helaas vind je in de dierenspeciaalzaak en supermarkt nog té veel kattenvoer met granen van slechte kwaliteit. De kans is dan ook groot dat je huistijger last gaat krijgen van vervelende kwaaltjes, zoals jeuk, en maag- en darmklachten. Kies daarom voor gezond kattenvoer dat weinig of zelfs géén granen bevat.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2276 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen