Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Goede hondenbrok

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer kip & aardappel voor kleine rassen 4 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer kip & aardappel 2 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Kip & aardappel
2 kilo

 10,50

Bestel nu
hondenvoer kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Kip & aardappel
10 kilo

 36,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
2 kilo

 13,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
10 kilo

 44,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Geef je viervoeter een goede hondenbrok

Voor jouw harige familielid wil je het allerbeste; van uitgebreide knuffelsessies tot een goede hondenbrok. Natuurlijk overlaad je jouw dondersteen met liefde en aandacht, maar je hond heeft óók gezonde voeding nodig. Laat je hond daarom lekker smullen van gezond hondenvoer, bijvoorbeeld van het voer van Prima Diervoeding.

Welke ingrediënten zijn essentieel voor een goede hondenbrok?

Als hondenbaasje word je steeds vaker (online) overladen met bergen hondenvoer; niet bepaald bevorderlijk voor een weloverwogen keuze. De vraag is: hoe onderscheid je een goede hondenbrok van een ongezonde brok? Daar gaan we hieronder wat dieper op in.

Een hoog vlees- of visgehalte

Het eerste èn belangrijkste ingrediënt in hondenvoer is vlees of vis. Want ook al zijn honden omnivoren; jouw trouwe viervoeter is gek op dierlijke eiwitten. Bovendien kunnen onze harige vrienden vlees (en vis) bijzonder goed verteren.
Toch is de lekkere smaak niet de enige reden voor een hoog vlees- of visgehalte; hondenvoer met veel dierlijke eiwitten zorgen namelijk voor een gezond energiegehalte en spieropbouw.

Ook deze voedingsstoffen mogen niet ontbreken in een goede hondenbrok

We kunnen pas spreken van een goede hondenbrok als de samenstelling óók koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen (in de juiste hoeveelheid) bevat. Deze voedingsstoffen zijn noodzakelijk voor de hartfunctie, gezichtsvermogen, immuunsysteem en de botten. Je vindt deze ingrediënten — onder andere — in fosfor, calcium, groenten, fruit, superfoods en zalmolie.

Een natuurlijk alternatief voor kunstmatige conserveringsmiddelen

Bij Prima Diervoeding staan we voor natuurlijk hondenvoer; kunstmatige conserveringsmiddelen  gaan we dan vooral uit de weg!
Toch zien we nog te vaak hondenvoeding voorbij komen waar wèl gebruik is gemaakt is van kunstmatige conserveringsmiddelen. Zonde, want er bestaan genoeg natuurlijke alternatieven.
Zo maken we bij Prima Diervoeding gebruik van vitamine E en vitamine C; goed voor de houdbaarheidsdatum én goed voor de gezondheid van jouw hond.

Ga je voor krokant of geperst hondenvoer?

Na verschillende verhalen gelezen of gehoord te hebben, vraag je jezelf vast af: zijn krokante of geperste brokken beter?
Bij Prima Diervoeding zijn we van mening dat de één niet perse beter is dan de ander. Voor beide brokken is namelijk wel iets te zeggen. Bovendien is geen enkele hond hetzelfde, waardoor iedere viervoeter anders kan reageren op (krokante of geperste) brokken.
Toch hebben we bij Prima Diervoeding bewust voor krokante brokken gekozen, omdat deze meer ruimte bieden voor dierlijke eiwitten. Ons motto is niet voor niets: meer vlees, minder granen. Niet alleen zijn honden namelijk dol op vlees (en vaak vis); ook zorgt een goede hondenbrok met een hoog vlees- of visgehalte voor een betere verteerbaarheid. Kortom, een win-win situatie!

Vul het voedingspatroon aan met natvoer

Net zoals jij niet alleen op brood met kaas wilt leven, houdt jouw harige viervoeter ook van een beetje afwisseling. Wissel een goede hondenbrok daarom af met gezond natvoer. Let op: vul het droogvoer alléén aan met natvoer; wanneer je variatie aanbrengt met met hondenbrokken, kan dit leiden tot maagdarmproblemen.
Bij Prima Diervoeding bestaat het assortiment niet alleen uit droogvoer; ook heb je bij ons keuze uit natvoer in de smaken kip, rund, zalm en lam.

Genoeg vocht is essentieel

Het kan voorkomen dat je hond niet genoeg drinkt. Vul — in dat geval — het voedingspatroon van je viervoeter (tijdelijk) aan met natvoeding. Dankzij het hoge vochtgehalte van natvoer krijgt je hond nog genoeg vocht binnen.
Toch is natvoeding niet alleen een uitkomst bij te weinig vocht; het kan je ook helpen om medicatie toe te dienen.

Laat je hond smikkelen van een lekkere hondenworst

Het voedingspatroon van je harige dondersteen kun je eenvoudig aanvullen met een (stukje) hondenworst. Ook is een hondenworst perfect inzetbaar als lekker én gezond tussendoortje. Kortom, ideaal voor meer variatie!
Het assortiment van Prima Diervoeding biedt een scala aan hondenworsten in de smaken rund, kalkoen, wildbraad, zalm, kip en lam.

Laat je pup opgroeien met gezond puppyvoer

Om de komst van je pup zo goed mogelijk te laten verlopen is een goede voorbereiding essentieel; gezond puppyvoer mag dan ook niet ontbreken. Zo laat je jouw kleine vriendje gezond door het leven stuiteren.
Maar wat verstaan we nou eigenlijk onder gezonde puppyvoeding? Om te beginnen bevat een goede hondenbrok voor jouw kleine stuiterbal een hoog vlees- of visgehalte. Aansluitend worden er vitamines en mineralen — waaronder calcium en fosfor — toegevoegd voor een betere ontwikkeling van de botten en gewrichten.
Op zoek naar gezond puppyvoer? Bekijk dan onze twee varianten in de webshop van Prima Diervoeding! 

Zijn granen slecht voor de gezondheid van je hond?

Ook al wordt vaak anders beweerd; granen hoeven niet automatisch slecht voor je hond te zijn. Wanneer granen goed voorgegaard én ontsloten in de juiste hoeveelheid aan hondenvoer zijn toegevoegd, is de kans een stuk kleiner dat jouw harige viervoeter klachten krijgt.
Maar is jouw hond gevoelig of zelfs allergisch voor granen? Dan kan het voorkomen dat zelfs een goede hondenbrok met granen van uitstekende kwaliteit klachten veroorzaakt. Ga in dat geval op zoek naar graanvrij voer dat bij je hond goed in de smaak valt.
Nieuwsgierig naar de graanvrije brokken van Prima Diervoeding? Neem dan gerust een kijkje op onze webshop.

Waarom hypoallergeen voer?

De beste reden om voor hypoallergeen voer te kiezen, is om de klachten van je (allergische) viervoeter te verlichten of zelfs te voorkomen. Honden kunnen namelijk een allergie hebben (of op latere leeftijd nog ontwikkelen) voor bepaalde eiwitbronnen. Doordat rund, kip en varkensvlees de meest gebruikte vleessoorten in hondenvoer zijn, ontstaan hierdoor de meeste allergieën.
Als oplossing is er hypoallergene voeding op de markt gekomen: droog- en natvoer dat zo min mogelijk ingrediënten bevat waar een allergische reactie door kan ontstaan.
Om je een beeld te geven van de meest voorkomende klachten, hebben we deze hieronder op een rij gezet:

  • Diarree
  • Jeuk
  • Winderigheid
  • In de poten bijten
  • Vachtproblemen
  • Huiduitslag

Ook het assortiment in droogvoer biedt hypoallergene varianten: eend & haring, hert & kalkoen, lam en zalm. Begeef je dus nu naar de dichtstbijzijnde supermarkt of bekijk het aanbod van Prima Diervoeding op de webshop.

Het assortiment van Prima Diervoeding

Voor een goede hondenbrok, gezond natvoer en heerlijke hondensnacks hoef je niet verder te zoeken; het assortiment van Prima Diervoeding bedient èlke harige viervoeter op zijn (of haar) wenken.
Tegen een betaalbare prijs haal je heerlijk hondenvoer met kwalitatieve ingrediënten in huis.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen