Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Goede kattenbrokken

Bestel goede kattenbrokken bij Prima Diervoeding

Tegenwoordig breiden supermarkten hun aanbod in kattenvoer steeds verder uit. Toch is de kwaliteit van deze kattenbrokjes niet altijd even goed. Zo bevat (veel) kattenvoer in de supermarkt (vaak) onnodige vulmiddelen, kunstmatige toevoegingen en té weinig vlees.
Voor Prima Diervoeding was dit een belangrijke reden om goede kattenbrokken met een gezonde samenstelling naar de supermarkt te brengen. Maar het blijft niet bij een hoog lekker-gehalte en gezonde ingrediënten; ons kattenvoer is óók nog eens heel betaalbaar!

Gezonde ingrediënten zijn essentieel voor het welzijn van je kat

Bij Prima Diervoeding zijn we van mening dat kattenvoer veel dierlijke eiwitten moet bevatten. Daarom mag een hoog vleesgehalte niet ontbreken. Je kat haalt namelijk belangrijke aminozuren uit vlees; aminozuren die je huistijger zelf niet kan aanmaken. Bovendien haalt je pluizenbol een groot deel van zijn/haar energie uit dierlijke eiwitten.
Toch is vlees an sich niet genoeg om je kat van een gezond voedingspatroon te voorzien. Om deze reden bestaat de samenstelling van ons kattenvoer gedeeltelijk uit de benodigde vetten, mineralen en vitamines.

Wat is de functie van taurine?

Taurine is een onmisbare voedingsstof die bijdraagt aan de gezondheid van je huistijger. Doordat katten zelf geen taurine aanmaken, is dit dan ook een essentiële voedingsstof voor de gezondheid van je kat. Hieronder zetten we de noodzakelijke functies op een rij:

  • Goede vetten worden beter opgenomen
  • Zorgt voor een beter werkende hartspier
  • Draagt bij aan een stabielere lichaamstemperatuur
  • Verbeterde ontwikkeling van de hersens en het reukvermogen
  • Draagt bij aan een beter functionerende spijsvertering

Kattenbrokjes zonder taurine leiden uiteindelijk tot een taurinetekort, wat voor flinke problemen kan zorgen. Een verzwakt immuunsysteem, hartspierziektes, blindheid en agressief gedrag zijn veelvoorkomende problemen die veroorzaakt worden door een tekort aan taurine.
De goede kattenbrokken van Prima Diervoeding bevatten genoeg taurine; zo voorkom je dat jouw pluizenbol gezondheidsproblemen krijgt.

Wat is de beste keuze; krokant of geperst?

Dat katten kieskeurige eters zijn, komt voor de meeste kattenbaasjes niet als een verrassing. Zo vinden veel huistijgers het niet prettig om geperste brokjes te eten; dit heeft alles te maken met de structuur. Daarom bestaat ons droogvoer assortiment uitsluitend uit krokante kattenbrokjes.

Laat je kat smikkelen van een voedingssupplement

Wist je dat je de brokjes van je kat kunt verrijken met een vloeibaar voedingssupplement? Een paar druppels zalmolie doet wonderen! Door de omega-3 en omega-6 vetzuren is een doffe kattenvacht verleden tijd. Verder dragen deze vetzuren bij aan een gezonde huid en betere nierfunctie.

Goede kattenbrokken voor kittens

Je kitten een goed thuis bieden omvat meer dan een comfortabele kattenmand, een grote krabmeubel en ingewikkelde constructies aan de muur. Je kitten leeft pas écht zijn beste (katten)leven met een gezond voedingspatroon.
Geef je kitten dan ook geen kattenvoer voor volwassen katten. Kittens zijn namelijk nog in de groei, waardoor ze méér dierlijke eiwitten, vitamines en mineralen nodig hebben. Kies in plaats daarvan voor kittenvoer met een hoog vleesgehalte, veel vitamines en mineralen, én de juiste hoeveelheid taurine.

Waarom je beter voor graanarme of graanvrije brokken kunt kiezen

Om vervelende klachten tegen te gaan, streven we bij Prima Diervoeding naar goede kattenbrokken met weinig tot geen granen.
Té veel granen van slechte kwaliteit kunnen namelijk tot maag- en darmklachten leiden. Ook kan dit jeuk veroorzaken. Wanneer we van slechte granen spreken, hebben we het over granen die slecht voorgegaard en niet ontsloten zijn. Let dus goed op de samenstelling en kies bewust voor goede kattenbrokken voor je huistijger.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen