Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Graanvrije hondenbrok

hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Alles over de graanvrije hondenbrok

In de supermarkt liggen de schappen vol met hondenvoer; logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van het etiket word je ook niet veel wijzer, dus hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt? Kies je voor een bepaalde vleessoort of ga je voor een graanvrije hondenbrok?
Om je op weg te helpen, vertellen we hieronder meer over kwalitatief hondenvoer en wat het voordeel is van graanvrije voeding.

Waar moet kwalitatief hondenvoer aan voldoen?

De gezondheid van je viervoeter staat en valt met gezonde hondenvoeding. Om jouw dondersteen van een gezond hondenmaaltje te voorzien, zijn kwalitatieve ingrediënten van noodzakelijk belang.
Hoewel je harige lekkerbek veel baat heeft bij gezond voer, betekent dit natuurlijk niet dat je hond nooit ziek kan worden.

Dierlijke eiwitten

Hoewel honden van nature omnivoren zijn, smikkelen ze maar al te graag van vlees. Bovendien zijn onze harige vrienden goed in staat om dierlijke eiwitten te verteren. Je begrijpt dat een hoog vlees- of visgehalte dus niet mag ontbreken in de samenstelling. Dierlijke eiwitten dragen namelijk bij aan sterke spieren, gezonde organen en een gezond zenuwstelsel.
Ook bij Prima Diervoeding pleiten we voor een hoog vlees- of visgehalte. Ons motto is niet voor niets: meer vlees, minder granen.

Overige voedingsstoffen

Toch blijft het niet alleen bij een hoog vlees- of visgehalte; kwalitatief hondenvoer moet namelijk óók voldoende vetten, koolhydraten, mineralen en vitamines bevatten. Deze dragen bij aan een kraakhelder gezichtsvermogen, sterke botten en een goede hartfunctie.
Voor een gezond voedingspatroon mag hondenvoer verder géén kunstmatige conserveringsmiddelen bevatten; in plaats daarvan worden vitamine C en vitamine E vaak ingezet als een natuurlijk alternatief.
Bij Prima Diervoeding streven we naar een wereld vol gezonde en vrolijke honden. Daarom maken we uitsluitend gebruik van kwalitatieve ingrediënten waar hondenbaasjes én diens harige vriendjes blij van worden!

Zijn granen echt zo slecht als ze zeggen?

Het antwoord hierop is niet zo simpel; granen hoeven namelijk niet automatisch slecht te zijn voor je hond. Belangrijk is dat de granen goed voorgegaard én ontsloten zijn. Bovendien mag hondenvoer niet té veel granen bevatten; de juiste hoeveelheid is van essentieel belang.
Kan je er dan van uitgaan dat dit het geval is bij ieder hondenvoer merk? Nope! Helaas wordt er nog steeds voer met teveel granen van slechte kwaliteit verkocht. Zorg daarom dat je het etiket goed doorneemt óf kies voor een graanvrije hondenbrok.

Kan je hond klachten krijgen van teveel granen?

Gevoelige of allergische honden kunnen al snel last ondervinden van (teveel) granen. Zelfs granen van goede kwaliteit kunnen vervelende klachten veroorzaken.  Zo kan de spijsvertering van slag raken, maar ook andere klachten — zoals huidirritaties, jeuk, haaruitval, maag- en darmklachten — kunnen optreden.
Gelukkig kun je deze vervelende kwaaltjes met een graanvrije brok voorkomen.

Een graanvrije hondenbrok; wat houdt dat in?

Om de kosten te drukken, verwerken sommige fabrikanten nog steeds teveel granen (van slechte kwaliteit) in hondenvoer. Er wordt dus niet gekeken naar de voedingsbehoeften van jouw dondersteen; de granen dienen slechts als opvulmiddel. Helaas geven deze granen jouw viervoeter totaal géén energie.
Gelukkig bestaat er nog zoiets als graanvrij hondenvoer. De naam zegt het al; dit type voer is vrij van granen. Zo blijft er dus meer ruimte over voor kwalitatieve ingrediënten, zoals dierlijke eiwitten. Dit zorgt op zijn beurt tevens voor een betere vertering en ontlasting.
Ben jij op zoek naar een graanvrije hondenbrok? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop; hier vind je volop graanvrije opties!

Welke granen komen het meest voor in hondenvoeding?

Hieronder hebben we de meest voorkomende granen in hondenvoer onder elkaar gezet:

 • Tarwe
 • Rijst
 • Haver
 • Gerst
 • Maïs
 • Rogge

Welk alternatief wordt er gebruikt voor granen?

Als alternatief worden de granen in een graanvrije hondenbrok vervangen door een alternatieve koolhydraatbron, zoals erwten, aardappelen, linzen, pompoen, bataat (zoete aardappel) of tuinbonen.

Wat moet je weten over gluten?

Jouw viervoeter kan — net als jijzelf — gevoelig reageren op gluten. Maar waar wordt dit nou eigenlijk door veroorzaakt? Belangrijk om te weten is dat de term ‘gluten’ automatisch verwijst naar een groep eiwitten die te vinden zijn in het endosperm van granen (bijvoorbeeld rijst). Doordat granen alleen gluten bevatten, is een graanvrije hondenbrok automatisch óók glutenvrij.

Waarom kiezen voor een graanvrije hondenbrok?

Om de vraag ‘waarom zou je moeten kiezen voor graanvrij hondenvoer’ te beantwoorden, zetten we hieronder de voordelen op een rij:

 • Een verbeterde vertering
 • Minder risico op allergieën
 • Vaak meer dierlijke eiwitten
 • Minder kans op haaruitval, jeuk, en maag- en darmproblemen
 • Geeft je hond meer energie
 • Minder ontlasting

Het aanbod van Prima Diervoeding

Naast graanvrije hondenbrokken, heb je bij ons tevens de keuze uit hypoallergene brokken en natvoer. Om het assortiment compleet te maken, zijn er diverse hondensnacks toegevoegd. Van trainers, gedroogde hondensnacks tot kauwsnacks; voor élke viervoeter is er wat wils. Kortom, een divers én betaalbaar assortiment in gezond droogvoer, pouches met natvoeding en onweerstaanbare hondensnacks.

 

 

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen