Search
Close this search box.
Inloggen

Graanvrije hondenbrokken

hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Graanvrije hondenbrokken

De juiste voedingskeuze maken voor je hond wordt steeds lastiger; de supermarkt ligt bomvol hondenvoer van verschillende merken. Daarom zou je verwachten dat het etiket je meer duidelijkheid geeft, maar ook dáár vliegen de lastige termen je om de oren. Heel logisch dat je niet meer weet waar je goed aan doet.

Wat verstaan we onder kwalitatief hondenvoer?

Om jouw viervoeter van een lekker en vooral gezond hondenmaaltje te voorzien, leggen we uit welke voedingsstoffen van belang zijn. We trappen af met een hoog vlees- of visgehalte. Onze harige vrienden zijn van oorsprong omnivoren, maar desondanks zijn het échte vleeseters. Zo zorgen eiwitten — onder andere — voor het behoud van sterke spieren, gezonde organen en zenuwstelsel. Ook mogen vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid niet ontbreken.

Kunnen granen kwaad?

Bij de aanname dat granen slecht zijn voor honden moet enige context worden geplaatst. Granen hoeven namelijk niet perse slecht te zijn, míts ze goed voorgegaard en ontsloten in de juiste hoeveelheid aan hondenvoer worden toegevoegd. Helaas zien we nog te vaak dat er hondenvoer wordt aangeboden met teveel granen van slechte kwaliteit. Lees dus goed het etiket óf nog beter: kies bewust voor graanvrije hondenbrokken.

Wat gebeurt er als je hond teveel granen eet?

Nu zal je je afvragen: wat zijn de gevolgen als mijn hond voer eet met teveel granen (van slechte kwaliteit)? Het antwoord hierop is simpel; de spijsvertering kan ontregeld raken en je allergische of gevoelige viervoeter kan last krijgen van vervelende klachten, zoals huidirritaties, darm- en maagklachten, jeuk en haaruitval. Onwijs vervelend natuurlijk. Maar wist je dat je deze klachten kan verminderen of zelfs voorkomen met graanvrije brokken? Bij Prima Diervoeding kun je ook terecht voor graanvrij hondenvoer. Zo laat je jouw hond smikkelen van een gezond én lekker maaltje!

Wat zijn graanvrije hondenbrokken?

Veel fabrikanten verwerken nog steeds teveel granen (van slechte kwaliteit) in hondenvoer. Dit wordt gedaan om de kosten laag te houden; de granen dienen slechts als opvulmiddel. Oftewel, er wordt niet gekeken naar de voedingsbehoeften van jouw hond. Je harige vriendje haalt dan ook géén energie uit deze granen.
Zoals de naam doet vermoeden, bevatten graanvrije brokken géén granen. Daarom blijft er meer ruimte over om kwalitatieve ingrediënten toe te voegen. Om deze reden valt het vlees- of visgehalte in graanvrij hondenvoer vaak hoger uit; een flinke energiebooster voor je hond! Andere bijkomende voordelen zijn een betere vertering, wat resulteert in minder ontlasting.
Wil je de allergische klachten van jouw viervoeter verlichten? Probeer dan nu de graanvrije brokken van Prima Diervoeding.

Wat zijn de meest voorkomende granen in hondenbrokken?

Hoe herken je nou de meest voorkomende granen in hondenvoer? Om je een handje te helpen hebben we deze hieronder op een rij gezet:

 • Rijst
 • Tarwe
 • Haver
 • Maïs
 • Gerst
 • Rogge

Waar worden de granen door vervangen in graanvrije hondenbrokken?

In graanvrije hondenbrokken worden de granen vervangen door een alternatieve koolhydraatbron. Denk hierbij aan pompoen, erwten, aardappelen, linzen, bataat (zoete aardappel) of tuinbonen.

Zijn gluten hetzelfde als granen?

Wist je dat niet alleen mensen, maar ook honden, gevoelig kunnen reageren op gluten? Granen bestaan namelijk voor een groot gedeelte uit gluten. Zo wordt er met de term ‘gluten’ verwezen naar een groep eiwitten die je in het endosperm van granen (bijvoorbeeld rijst) aantreft. Daarom zijn graanvrije hondenbrokken automatisch óók glutenvrij.

De voordelen van graanvrije hondenbrokken

Om de voordelen van graanvrij hondenvoer nogmaals samen te vatten, hebben we deze hieronder op een rijtje gezet:

 • Betere vertering
 • Minder kans op allergieën
 • Vaak een hoger vlees- of visgehalte
 • Het risico op jeuk, haaruitval, maag- en darmproblemen neemt af
 • Zorgt voor meer energie
 • Minder ontlasting

Kwalitatief hondenvoer van Prima Diervoeding

Bij Prima Diervoeding staat de kwaliteit van ons droog- en natvoer voorop. Zo zien we erop toe dat onze voedingen hoogwaardige ingrediënten — zoals (dierlijke) eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen —  bevatten. Ook heb je bij ons de keuze uit graanarme en graanvrije brokken. Kortom, volop keus uit complete, gezonde én lekkere hondenmaaltijden zonder onnodige vulmiddelen. Bovendien is ons assortiment geschikt voor élk budget.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen