Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Graanvrije kattenbrokken

Graanvrije kattenbrokken voor jouw huistijger

Een lekker kattenmaaltje met gezonde ingrediënten en geen granen; je huistijger heeft niet veel nodig om zijn/haar beste kattenleven te leiden. Gelukkig hebben we bij Prima Diervoeding álles in huis om je pluizenbol van lekkere, graanvrije kattenbrokken te voorzien.

Welke ingrediënten zijn van belang?

Om onze huistijgers op hun wenken te bedienen, staat een hoog vleesgehalte met stip op één. Katten zijn namelijk van oorsprong carnivoren, wat betekent dat vlees het eerste én belangrijkste ingrediënt in de samenstelling moet zijn.
Voor een complete maaltijd behoren vetten, mineralen en vitamines tevens tot een gezonde samenstelling.

Waarom je beter granen kunt vermijden

Granen hebben een slechte reputatie en dát is niet zonder reden; een overmatige hoeveelheid slecht voorgegaarde en niet ontsloten granen kunnen namelijk voor vervelende klachten zorgen. Toch bestaan er ook granen waarbij dat niet het geval is. Met deze granen (van goede kwaliteit) is de kans een stuk kleiner dat er allergische klachten ontstaan.
Om een allergische reactie voor te zijn, doe je er goed aan om je (online) winkelmandje te vullen met graanvrij kattenvoer. Ben je benieuwd wat Prima Diervoeding te bieden heeft? Ontdek dan ons assortiment in de supermarkt of  op onze webshop.

Het gevolg van té veel granen

Krijgt jouw kat voer met granen? Dan bestaat de kans dat je huistijger last gaat krijgen van allergische klachten, zoals haaruitval, jeuk en maag- en darmklachten.
Ben dus alert op de samenstelling en laat je keuze vallen op graanvrij kattenvoer.

Redenen om graanvrije kattenbrokken te geven

Vaak worden granen als — onnodig — vulmiddel ingezet voor maar liefst één reden: om de kosten laag te houden. Daarnaast zorgen granen voor een stevigere structuur om te voorkomen dat de brokjes uit elkaar vallen. Toch is dat onnodig, want er zijn genoeg — gezonde — koolhydraatbronnen die tevens als bindmiddel dienen.
Wanneer je granen weglaat, blijft er boordevol ruimte over voor vlees. Dat is een stuk gezonder én ook nog eens lekkerder!

Granen die veel voorkomen in kattenvoer

De samenstelling van kattenvoer ontcijferen is niet zo makkelijk als het lijkt. Om je op weg te helpen, zetten we hier de meest voorkomende granen onder elkaar:

  • Haver
  • Maïs
  • Rijst
  • Tarwe
  • Gerst

Dít zijn de alternatieven voor granen

Zoals we al eerder aangaven, bestaan er tevens andere koolhydraatbronnen die voor een stevige structuur zorgen. De beste vervangers hiervoor zijn erwten, aardappels en linzen.
Voor de graanvrije kattenbrokken van Prima Diervoeding maken we gebruik van erwten en aardappels.

De voordelen op een rijtje

Bij Prima Diervoeding zijn we van mening dat granen beter vermeden kunnen worden. Om het belang van graanvrij voer nogmaals te onderstrepen, zetten we de voordelen onder elkaar:

  • Een hoger vleesgehalte
  • Minder last van haaruitval, jeuk, en maag- en darmproblemen
  • Betere vertering en ontlasting

Kies bewust, kies voor de graanvrije kattenbrokken van Prima Diervoeding

Een hoog lekker-gehalte zonder concessies te doen; dát is wat je van Prima Diervoeding kunt verwachten. Ons graanvrij kattenvoer is niet alleen onwijs lekker, maar ook erg gezond!
Maar wist je dat onze graanvrije kattenbrokken ook nog eens erg betaalbaar zijn? Kortom, genoeg reden om je pluizenbol te verassen met ons uiteenlopende assortiment.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg3,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen