Honden brokjes

Honden brokjes

Met natte hondenzoentjes verwelkomd worden, ellenlange apporteersessies, uitwaaien aan het strand en samen in slaap vallen. Elk hondenbaasje zal het beamen: een harige dondersteen verrijkt écht je leven.
Om zo lang mogelijk van je trouwe viervoeter te genieten, is een gezond voedingspatroon cruciaal. Om je volop keus te geven, biedt ons assortiment diverse honden brokjes, natvoeding en hondensnacks die niet alleen gezond, maar óók heel lekker zijn!

Welke ingrediënten bevatten goede honden brokjes?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we bij Prima Diervoeding maar al te goed. Tegenwoordig vliegen de mogelijkheden je om de oren; helaas laat de kwaliteit vaak te wensen over. Om je op weg te helpen, geven we je inzicht in hoogwaardige voedingsstoffen die — naar onze mening — kwalitatief hondenvoer moet bevatten.
Zo moet vlees of vis het eerste én belangrijkste ingrediënt zijn; (dierlijke) eiwitten zijn namelijk essentieel voor het energiegehalte en een gezonde spieropbouw. Is dat alles? Nope, de samenstelling moet óók koolhydraten, vetten, mineralen en vitamines in de juiste hoeveelheid bevatten.
Vaak zie je dat er kunstmatige conserveringsmiddelen worden toegevoegd om de houdbaarheidsdatum van de honden brokjes te verlengen. Zorg dat je dit te allen tijde vermijdt; kunstmatige conserveringsmiddelen kunnen namelijk gevaarlijk zijn voor je hond. Als natuurlijk alternatief wordt er vitamine C of vitamine E toegevoegd, zo ook bij het voer van Prima Diervoeding.

Krokant of geperst?

Online wordt er van alles beweerd over krokante en geperste brokken. Helaas zorgt dat voor flink wat verwarring bij hondenbaasjes.
Bij Prima Diervoeding hebben we bewust gekozen voor krokante brokken. Wat hier de reden van is? Het antwoord hierop is simpel: krokante honden brokjes bieden meer ruimte voor vlees. En zoals we hierboven al aangaven, zijn wij van mening dat vlees het belangrijkste ingrediënt in hondenvoer moet zijn. Zo zorgt (veel) vlees voor een betere verteerbaarheid.
Toch hoeven krokante brokken niet perse beter te zijn dan geperste brokken; beiden soorten zijn namelijk geschikt voor een complete voeding. Wel is het goed om te beseffen dat élke hond anders is en daarom ook anders kan reageren op (krokante of geperste) brokken.

Het voordeel van graanvrije en graanarme hondenbrokjes

Wist je dat honden van oorsprong omnivoren zijn? Desondanks zijn onze harige vrienden wel échte vleeseters. Daarom kan jouw (allergische of gevoelige) viervoeter moeite hebben om (veel) granen van slechte kwaliteit te verteren. Granen die niet voorgegaard en ontsloten zijn kunnen leiden tot problemen met het maagdarmstelsel. Bovendien kunnen granen (van slechte kwaliteit) vervelende klachten — zoals jeuk en haaruitval — veroorzaken.
Wanneer jouw hond brokken met granen (van slechte kwaliteit) niet goed verteert, zal je harige dondersteen veel ontlasting krijgen, soms zelfs diarree. Toch kiezen veel fabrikanten er nog voor om hondenvoer met teveel granen van slechte kwaliteit te produceren. Maak daarom een bewuste keuze en kies voor graanarme of graanvrije hondenbrokjes.

Hypoallergene honden brokjes

Ook honden kunnen — net als mensen — een voedselallergie of -intolerantie ontwikkelen voor (dierlijke) eiwitbronnen. Dit kan leiden tot huidproblemen, maag- en darmklachten. Hieronder zetten we de meest voorkomende problemen op een rij:
– Diarree
– Jeuk
– Vachtproblemen
– Winderigheid
– Huiduitslag
– Bijten aan de poten
Allergische reacties ontstaan vooral door rund, kip en varkensvlees; dit zijn namelijk de meest gebruikte vleessoorten voor hondenvoeding- en/of snacks. In dat geval doe je er goed aan om je hond voeding te geven die vrij zijn van deze ingrediënten. Zo verminder je het risico op een allergische reactie. Hypoallergene varianten bevatten namelijk in veel gevallen vleessoorten die niet tot nauwelijks gebruikt worden voor hondenvoeding.
Wil jij jouw harige vriend (grotendeels) verlossen van deze klachten? Probeer dan zeker de hypoallergene honden brokjes van Prima Diervoeding.

Geef jouw pup de juiste voeding

Met de juiste puppyvoeding laat je jouw kleine dondersteen uitgroeien tot een gezonde, kwispelende spring-in-het-veld. Puppyvoer bevat — in vergelijking met voeding voor volwassen honden — meer (dierlijke) eiwitbronnen. Ook moet er sprake zijn van voldoende vetten en een uitgebalanceerde hoeveelheid calcium en fosfor. Wedden dat je dondersteen als kool groeit?

Kwalitatieve honden brokjes van Prima Diervoeding

Of je nu op zoek bent naar droog- en/of natvoer voor je volwassen, allergische of jonge viervoeter; bij Prima Diervoeding vind je voor élke hond wat wils.
Al onze voedingen bevatten hoogwaardige ingrediënten die je harige lekkerbek doen kwispelen van geluk. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor kunstmatige conserveringsmiddelen. Maar daar blijft het niet bij, want ons assortiment is ook nog eens geschikt voor élke portemonnee!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1764 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen