Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Honden kluif

kauwbot met kalkoen en duindoorn

PrimaDog hondensnack
Rough chews met Kalkoen en Duindoorn
105 gram

 5,50

Bestel nu

De lekkerste honden kluif van Prima Diervoeding

Op het gebied van hondenvoer weet Prima Diervoeding zelfs de échte fijnproevers tevreden te stellen. Maar bij ons is the sky zeker niet the limit. Ons kauwassortiment is namelijk óók het ontdekken waard. Maar weet waar je aan begint; met een lekkere honden kluif is het hek van de dam!

Welke botten vind je in ons assortiment?

Ons snackaanbod biedt voor iedere hond wat wils; van trainers, hondenkoekjes tot kluiven. Toch zul je voor de echte kauwkampioenen meer uit de kast moeten halen. Hiervoor zijn onderstaande hondenbotten dé aangewezen snacks:

  • Runderknook
  • Paardenbeen
  • Lamsbot
  • Smulkluif
  • Dino XL en Dino XXL
  • Hertenbot

Waarom een honden kluif niet in je voorraadkast mag ontbreken

Een honden kluif is niet alleen onwijs lekker; er zijn ook gezondheidsvoordelen mee gepaard. Zo heeft jouw kluivende hond amper tijd om zich te vervelen. Vindt jouw meubilair en/of schoenencollectie wel zo fijn!
Verder komt er door het vele kauwen endorfine vrij, wat je hond een gelukzalig gevoel bezorgt. Dat alleen al is genoeg reden om je viervoeter regelmatig te verrassen met een hondenkluif.
Toch is het rijtje met voordelen nog niet ten einde, want een kauwbot draagt tevens bij aan een gezond hondengebit. Door de langdurige kauwactiviteit vermindert de hoeveelheid tandplak en tandsteen.

Gebrek aan granen en kunstmatige rotzooi

Bij Prima Diervoeding blijven we ver weg van kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen. En dat is niet zonder reden; kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen veroorzaken namelijk jeuk en huidklachten.
Onze gedroogde snacks — dus ook onze hondenkluiven — bevatten geen kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Bovendien is er geen spoor te bekennen van granen en gluten.

Is een kluif een passende kauwsnack voor je pup?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; een honden kluif is niet geschikt voor een pup. Ten eerste is de structuur veel te hard voor de tandjes van je kleine vriendje. Ten tweede bevat een kauwbot flink wat calcium, wat schadelijk is voor de spijsvertering van je pup. Zo kan het diarree of ontstopping veroorzaken.

Dit mag je pup wél

Dit betekent echter niet dat je stuiterbal helemaal geen kauwsnack mag. Belangrijk is dat de kauwsnack niet té hard, té groot, maar ook niet té klein is. Hier kan je pup zich namelijk in verslikken.
Geschikte kauwsnacks voor je pup zijn — onder andere — een konijnenoor, kalkoennek of eendennek.

Let híer op

Zorg dat je altijd in dezelfde ruimte bent wanneer je hond zich tegoed doet aan een honden kluif. Geef daarnaast voldoende (vers) drinkwater.
Een hondenkluif is een natuurlijk product, wat inhoudt dat de kleur, grootte en vorm kan afwijken.

Ontdek ál onze kauwsnacks

Prima Diervoeding is niet alleen expert op het gebied van droog- en natvoer; onze kauwsnacks zijn óók zeker de moeite waard. Hieronder vind je een greep uit ons verrukkelijke kauwassortiment:

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen