Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hondenbrok graanvrij

hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer voordeelpakket
-18%

PrimaDog hondenvoer
Zalm & aardappel graanvrij
16,5 kilo

 72,90

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel multipack
-10%

PrimaDog hondenvoer
Zalm & aardappel graanvrij
Multipack 2 x 10 kilo

 89,91

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Kies voor een hondenbrok dat graanvrij is

De verhalen rondom granen maken de keuze voor gezond hondenvoer er niet makkelijker op. Om je twijfels over een hondenbrok dat graanvrij is weg te nemen, vertellen we je álles wat je moet weten over granen in hondenvoer.

Hoogwaardig hondenvoer; wat houdt dat in?

Laten we eerst beginnen met de ingrediënten dat kwalitatief voer móet bevatten. Voorop staat een hoog vlees- of visgehalte; dit draagt bij aan sterke spieren, een stabiel zenuwstelsel en gezonde organen.
Daarnaast leveren de juiste vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen een belangrijke bijdrage aan het gezichtsvermogen, de botten en hartfunctie van je hond.

Granen vermijden, ja of nee?

Helaas is de vraag ‘zijn granen slecht voor je hond?’ niet zo makkelijk te beantwoorden. Granen die goed voorgegaard en ontsloten zijn, hoeven namelijk niet automatisch klachten te veroorzaken. Let op, de juiste hoeveelheid is tevens van groot belang; té veel granen kunnen namelijk óók klachten veroorzaken.
Desondanks bestaat er nog steeds hondenvoer dat té veel slechte granen bevat. Met slechte granen bedoelen we dus granen die slecht voorgegaard en niet ontsloten zijn.
Neem dus het zekere voor het onzekere en kies voor een hondenbrok dat graanvrij is. Om je een lange zoektocht te besparen, kun je bij Prima Diervoeding terecht voor het beste graanvrije hondenvoer.

Welke klachten veroorzaken té veel granen?

Ook al bevat het hondenvoer van jouw viervoeter uitsluitend goede granen in de juiste hoeveelheid; deze granen kunnen alsnog klachten veroorzaken bij je gevoelige en/of allergische hond.
Veelvoorkomende klachten zijn haaruitval, jeuk, huidirritaties en maag- en darmklachten. Maar ook de spijsvertering kan van slag raken door té veel granen. Zet de gezondheid van je hond dus op nummer één en kies voor hondenbrokken die graanvrij zijn.

Geef je viervoeter een hondenbrok dat graanvrij is

Waarom bevat regulier hondenvoer nog steeds té veel (slechte) granen? Dit vragen veel hondenbaasje zich — terecht — af. Het antwoord op deze vraag is simpel: het kostenplaatje. De granen worden enkel als vulmiddel ingezet om de kosten laag te houden. Kortom, deze granen bieden geen enkele voedingswaarde voor je harige vriend.
Graanvrij hondenvoer bespaart je viervoeter niet alleen vervelende klachten; ook biedt een hondenbrok dat graanvrij is méér ruimte voor vlees. Dat betekent: gezonder voer met een hoger lekker-gehalte. Als bijkomend gevolg gaat de vertering er op vooruit, wat voor een betere ontlasting zorgt.
Daarom pakken we het bij Prima Diervoeding anders aan; wij kiezen bewust voor méér vlees en minder granen.

Deze granen zie je het meest in hondenvoer

Heb je moeite om granen te herkennen? Hieronder helpen we je op weg met een lijstje van de meest voorkomende granen:

 • Haver
 • Rijst
 • Maïs
 • Rogge
 • Tarwe
 • Gerst

Gebruik van alternatieve koolhydraatbronnen

Aardappelen, pompoen, erwten, linzen, bataat (zoete aardappel) en tuinbonen zijn veelvoorkomende vervangers voor granen. Oftewel, alternatieve koolhydraatbronnen die ervoor zorgen dat hondenbrokken die graanvrij zijn niet uit elkaar vallen.

Gluten; dit is wat je moet weten

Een glutenallergie is iets waar veel mensen last  van hebben. Toch veroorzaken gluten niet alleen klachten bij mensen; óók honden kunnen gevoelig reageren op gluten.
Gluten zijn in feite een groei eiwitten die je in het endosperm van granen vindt. Om deze reden is een hondenbrok dat graanvrij is, óók glutenvrij.

Dít zijn de voordelen

Om  de pluspunten van graanvrij hondenvoer nogmaals te benadrukken, vind je hier de voordelen van hondenbrokken die graanvrij zijn onder elkaar:

 • Méér vlees of vis
 • Minder ontlasting
 • Het geeft je hond meer energie
 • Verbeterde vertering
 • Het risico op allergieën neemt af
 • Minder kans op jeuk, haaruitval en maag- en darmklachten

Laat je verrassen door het graanvrije assortiment van Prima Diervoeding

Door te kiezen voor een hondenbrok dat graanvrij is, smult jouw harige vriend van een gezond voedingspatroon.
Toch staat het voer van Prima Diervoeding niet alléén bekend om de graanarme en graanvrije samenstelling; ons droog- en natvoer is bovenal samengesteld met de gezondste ingrediënten. Bovendien vind je bij ons een scala aan hondensnacks om (verantwoord) van te smikkelen.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen