Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hondenvoer graanvrij

hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Met hondenvoer graanvrij voorkom je allergische klachten

Er is niets zo vervelend als je hond om de haverklap te zien krabben. De kans is dan ook groot dat je harige viervoeter last heeft van een voedselallergie. Zo kan je hond bijvoorbeeld allergisch zijn (of worden) voor dierlijke eiwitten, maar óók granen veroorzaken allergische klachten.
Om jouw gevoelige dondersteen van deze klachten te verlossen, hebben we bij Prima Diervoeding hondenvoer graanvrij in het assortiment opgenomen. Door deze voeding verdwijnen de (allergische) klachten niet alleen als sneeuw voor de zon; ook zorgen de brokken voor een verleidelijk feestmaal.

Granen, slecht of niet?

Hoewel vaak wordt gedacht dat granen slecht zijn voor je hond, is deze aanname niet helemaal waar. Pas wanneer hondenvoer té veel granen bevat die niet goed voorgegaard en ontsloten zijn, kan je harige viervoeter last krijgen van (allergische) klachten.
In tegenstelling tot wat je zou denken, kan je gevoelige of allergische hond alsnog slecht reageren op granen van goede kwaliteit. Dat maakt de zoektocht naar gezond hondenvoer er niet makkelijker op. Daarom bestaat er tegenwoordig ook graanvrij hondenvoer dat — zoals de naam al zegt — vrij is van granen. Kortom, voeding waar je gevoelige of allergische hond niet slecht kan reageren op de toegevoegde granen.

Welke klachten kunnen ontstaan?

Het liefst willen we onze harige vrienden tegen alles beschermen, maar helaas glipt er af en toe een vervelende allergie langs die voor vervelende klachten zorgt. Zo ook een allergie voor granen.
Naast huidirritaties, maag- en darmklachten, jeuk en haaruitval, kunnen (teveel) granen (van slechte kwaliteit) tot een overbelaste spijsvertering leiden.
In dat geval is hondenvoer graanvrij je redding; dankzij het gebrek aan granen hebben allergische klachten geen schijn van kans!

Wat wordt er bedoeld met hondenvoer graanvrij?

Om kosten uit te sparen, kiezen fabrikanten vaak voor de makkelijke én goedkope weg. Ze gebruiken (teveel) granen (van slechte kwaliteit) slechts voor één doel: als opvulmiddel. Helaas heeft de gezondheid van jouw hond hier geen baat bij; je lekkerbek haalt hier namelijk geen energie uit.
Om er zeker van te zijn dat jouw viervoeter niet allergisch reageert op granen, doe je er goed aan om te kiezen voor graanvrij hondenvoer. In het aanbod van Prima Diervoeding vind je dan ook diverse graanvrije varianten. Lekker én gezond!

De meest voorkomende granen

Bij Prima Diervoeding besparen we je graag een uitgebreide zoektocht naar granen die het meest voorkomen in hondenvoer. Daarom hebben we de meest gebruikte granen onder elkaar gezet:

 • Rijst
 • Maïs
 • Rogge
 • Tarwe
 • Haver
 • Gerst

Alternatieve koolhydraatbronnen

Als vervanger van granen vind je in hondenvoer graanvrij diverse koolhydraatbronnen, zoals: erwten, linzen, aardappelen, bataat (zoete aardappel), tuinbonen en pompoen.

Gluten; dit moet je weten

Net als jijzelf, kan jouw hond óók allergisch reageren op gluten. Maar waar wordt dat nou eigenlijk door veroorzaakt?
Om bij het begin te beginnen, wordt er met gluten verwezen naar een groep eiwitten die voorkomen in het endosperm van granen (bijvoorbeeld tarwe). Kort gezegd bestaan granen grotendeels uit gluten. Daarom vermijd je met hondenvoer graanvrij een allergische reactie op zowel granen als gluten.

Redenen om voor graanvrij hondenvoer te kiezen

We kunnen de voordelen van graanvrije hondenvoeding niet genoeg benadrukken. Daarom zetten we de pluspunten hieronder nogmaals op een rijtje:

 • De kans op allergieën neemt af
 • Minder maag- en darmproblemen
 • Jeuk en haaruitval neemt af
 • De vertering gaat erop vooruit
 • Het energiegehalte van je hond neemt toe
 • Minder en betere ontlasting

Het graanvrije assortiment van Prima Diervoeding

Ben je naast — hondenvoer graanvrij — ook op zoek naar gezond en lekker natvoer? Dan ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres. Bovendien vind je in ons assortiment hypoallergene brokken en heerlijke hondensnacks.
Voor de prijs hoef je het niet te laten; Prima Diervoeding biedt voor élk budget wat wils.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2276 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen