Search
Close this search box.
Inloggen

Hondenvoer hypoallergeen

hondenvoer lam & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
3 kilo

 17,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
10 kilo

 44,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Kies voor hondenvoer dat hypoallergeen is

Elke hond krabt, likt of bijt wel eens aan zijn/haar vacht, maar dit moet niet de spuigaten uitlopen. Wanneer je viervoeter aan de lopende band krabt, is de kans groot dat er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie.
Tijd dus om hier iets aan te doen! Let op: ga niet meteen op zoek naar hondenvoer dat hypoallergeen is,  maar laat éérst een betrouwbare allergietest afnemen.

Zijn er allergieën?

Komt er in de uitslag naar voren dat er inderdaad sprake is van een voedselallergie of -intolerantie?  Ga dan pas op zoek naar hondenvoer dat hypoallergeen is.
Gelukkig duidt de allergietest meteen aan voor welke (dierlijke) eiwitbronnen je hond allergisch is. Dit bespaart je een ellenlange zoektocht naar de vervelende boosdoener(s).

Wat bedoelen we met hondenvoer dat hypoallergeen is?

Om een duidelijk beeld te krijgen van hypoallergene voeding, onderscheiden we hieronder drie verschillende soorten:

Voer op basis van gehydroliseerde eiwitten

Wellicht is het je ooit opgevallen, maar vaak bevat hondenvoer dat hypoallergeen is gehydroliseerde (dierlijke) eiwitten. Klinkt ingewikkeld, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? In feite betekent de term ‘gehydroliseerd’ niks meer dan ‘in kleine stukjes geknipt’. Als gevolg herkent het lichaam van je hond de in-stukjes-geknipte eiwitten niet als een (dierlijke) eiwitbron. Kort gezegd, houdt dit in dat je hond niet allergisch kan reageren op gehydroliseerde eiwitten.

Voeding dat is samengesteld met unieke eiwitbronnen

Is het hondenvoer dat hypoallergeen is samengesteld met unieke eiwitbronnen? Dan is de kans vrij klein dat je hond hier op gaat reageren.
Zo bevat regulier hondenvoer voornamelijk kip, rund en varken. Daardoor vallen overige vlees- of vissoorten automatisch in de categorie ‘unieke eiwitbron’. Oftewel, dierlijke eiwitten die amper of zelfs helemaal niet voorkomen in hondenvoer- en/of snacks. Kortom, met voer dat is samengesteld met unieke eiwitbronnen heeft je viervoeter minder kans op een allergische reactie.

Voer met één dierlijke eiwitbron

We sluiten het rijtje af met hypoallergeen voer dat één dierlijke eiwitbron bevat. Dankzij het gebruik van slechts één vlees- of vissoort neemt de kans op een allergische reactie nóg meer af.
Deze type voeding is dan ook erg geschikt voor een eliminatiedieet; hiermee elimineer je de vlees- of vissoorten waar je hond allergisch voor is.

Wat duidt op een voedselallergie?

Door scherp te zijn op de symptomen, kun je de voedselallergie of -intolerantie snel(ler) aanpakken. Om je hiermee te helpen, zetten we de tekenen die duiden op een voedselallergie of -intolerantie op een rij:

Darm- en maagproblemen

Overmatig braken en/of dunne ontlasting is geen beste zaak. Dikke kans dat er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie. Daarnaast zijn stinkende hondenscheetjes ook een échte rode vlag!

Een ongezonde huid en vacht

Wist je dat het immuunsysteem van je hond automatisch de stof die de allergie opwekt probeert tegen te gaan? Helaas komen hierdoor ontstekingsproducten — zoals histamine — vrij. Het gevolg? Jeuk aan de liezen, poten en oksels. Niet gek dat je viervoeter gaat krabben voor enige verlichting. Natuurlijk wil je dit als hondenbaasje zoveel mogelijk voorkomen, aangezien dit (vaak) huidontstekingen, haaruitval en huiduitslag veroorzaakt.

Een oorsteking die steeds terugkeert

Krabt jouw hond veel aan zijn/haar oren? Of schudt je viervoeter veel met zijn/haar kop? Dan is er zeer waarschijnlijk een oorontsteking in het spel. Om deze reden kan je hond gaan piepen bij aanraking van zijn/haar oren. Bovendien kunnen óók ongewenste luchtjes of roodheid een teken zijn van een voedselallergie of -intolerantie.

Maak je keuze uit hypoallergene hondenvoeding is én snacks

Om de voedselallergie van je hond te verlichten, is hondenvoer dat hypoallergeen is een must! Gelukkig hoef je voor hypoallergene snacks óók niet verder te zoeken; het assortiment van Prima Diervoeding biedt gedroogde hondensnacks voor iedere allergische smulpaap.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen