Search
Close this search box.
Inloggen

Hondenvoer puppy

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu

Kies voor gezond hondenvoer voor een puppy

Lekker, gezond en betaalbaar; dát zijn de eisen die Prima Diervoeding stelt aan hondenvoer voor een puppy. Met onze puppyvoeding bewijzen we dan ook dat gezond én lekker niet duur hoeft te zijn.
Toch vind je bij Prima Diervoeding niet alleen de beste producten voor jouw pup. Ons assortiment heeft namelijk ook álles in huis om je volwassen hond van een gezond voedingspatroon te laten smikkelen.

Puppyvoer in plaats van volwassen hondenvoer

Hondenvoer voor een puppy is niet zonder goede reden op de markt gekomen. Je pup is namelijk nog in de groei, wat betekent dat je kleine vriendje méér essentiële voedingsstoffen nodig heeft. Daarom bevat puppyvoer een hogere hoeveelheid aan cruciale voedingsstoffen dan voeding voor volwassen honden.

Dít zijn de beste ingrediënten voor gezonde puppybrokjes

Met een gezonde samenstelling smult jouw pup van een verantwoord én lekker maaltje. Om dit te bereiken, mogen veel dierlijke eiwitten, belangrijke vetten en koolhydraten niet ontbreken. Zo heeft het energiegehalte van je pup baat bij veel vlees en vetten. Overigens heeft een hoog vleesgehalte nog andere belangrijke functies in de trukendoos; het draagt bij aan sterke spieren, gezonde organen en een stabiel immuunsysteem.
Naast een energiebooster, leveren vetten — dankzij de omega-3 vetzuren — óók een belangrijke bijdrage aan de vacht en huid. Oftewel, de lokken van je pup gaan er prachtig van glanzen!
Maar laten we ook niet de koolhydraten vergeten; deze dragen bij aan de darmflora van je stuiterbal.

Waarom vitamines en mineralen zo belangrijk zijn

Hoe gezond dierlijke eiwitten, vetten en koolhydraten ook zijn; met fosfor, calcium, vitamine A en D maak je het hondenvoer voor jouw puppy nóg gezonder!
Zo zijn fosfor en calcium essentiële mineralen voor sterke botten. Bovendien levert calcium tevens een belangrijke bijdrage aan het gebit en de spieren van je pup.
Natuurlijk slaan we de vitamines niet over; vitamine A draagt bij aan de huid en ogen, waar vitamine D de spierwerking van je pup bevordert.

Koop geen puppyvoeding met kunstmatige conserveringsmiddelen

Helaas bevat hondenvoer voor een puppy nog té vaak kunstmatige conserveringsmiddelen — zoals BHA en BHT —  om de houdbaarheid te verlengen. Echter ontstaan hierdoor vervelende klachten, waaronder een hoge(re) bloeddruk en huidproblemen.
Bij Prima Diervoeding maken we vanzelfsprekend gebruik van vitamine E. Oftewel, een natuurlijk alternatief dat geen vervelende klachten tot gevolg heeft.

Geef de juiste hoeveelheid

Hoe lekker je kleine vriendje de brokjes ook vindt; geef nooit té veel hondenvoer aan je puppy. Hierdoor ontstaat groeipijn en in het ergste geval kan het zelfs resulteren in afwijkingen aan het skelet.
Pas ook op met een té lage hoeveelheid; dit kan namelijk zwakke botten, een beperkte groei en futloosheid veroorzaken.
De voedingstabel op de verpakking berekent de benodigde hoeveelheid aan de hand van het gewicht van je pup. Zo weet je in een mum van tijd hoeveel brokjes je moet geven.

Hoeveel porties?

Geef je pup in de eerste 24 weken vier maaltijden per dag; verdeel de benodigde hoeveelheid hondenvoer voor je puppy in vier porties en geef deze op een vast tijdstip. Na deze 24 weken verminder je het aantal porties naar twee tot drie maaltijden per dag.

Stap op tijd over naar volwassen hondenvoer

Wanneer jouw stuiterbal de puppyfase is ontgroeid, is het tijd om de overstap te maken naar volwassen hondenvoer. Om dit op de juiste manier aan te pakken, zetten we hier de richtlijnen per gewichtsklasse op een rij:

  • Klein ras (1-10 kilo) – 10 tot 12 maanden
  • Middelgroot ras (11-24 kilo) – gemiddeld 12 maanden
  • Groot ras (25-44 kilo) – 15 tot 18 maanden
  • Heel groot ras (meer dan 45 kilo) – 18 tot 24 maanden

Neem bij enige twijfel contact op met je dierenarts.

Zoek niet verder naar hondenvoer voor een puppy

Bij Prima Diervoeding doen we er álles aan om ons hondenvoer voor jouw puppy zo gezond mogelijk te maken. En dát zonder het lekker-gehalte te ondermijnen.
Wist je overigens dat je óók bij ons terecht kunt voor droog- en natvoer voor volwassen honden? Bovendien is ons uitgebreide assortiment verrijkt met de lekkerste worsten, gezonde voedingssupplementen en verrukkelijke snacks. Kortom, voor iedere hond wat wils!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
4,00kg10,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen