Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hondenvoer senior

hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Hondenvoer voor jouw senior viervoeter

Op de oude dag van je hond is het tijd om het voedingspatroon om te gooien. Oftewel, tijd voor hondenvoer voor een senior. Om goed te werk te gaan, vertellen we waar je op moet letten en welke ingrediënten niet mogen ontbreken.
Bij Prima Diervoeding bedienen we graag honden van élke leeftijd. Daarom vind je bij ons voer voor harige pensionado’s, volwassen viervoeters én jonge stuiterballen. Zo hoef je niet ineens over te stappen op andere voeding. Wel zo fijn!

Wanneer is een hond senior?

Vanaf de leeftijd van 7 of 8 jaar, valt jouw hond in de categorie ‘harige pensionado’. Let op: dit verschilt per gewichtsklasse. Een grotere viervoeter heeft namelijk eerder last van ouderdomsklachten dan een jonge hond.

Welke ouderdomsklachten liggen op de loer?

Op latere leeftijd zal je hond minder bewegen. Wanneer je echter dezelfde (eiwitrijke) voeding blijft geven, is de kans groot dat er overgewicht ontstaat. Om deze reden is het belangrijk dat je senior hond minder calorieën binnen krijgt.
Naarmate je hond steeds ouder wordt, zal je viervoeter meer last krijgen van zijn/haar gewrichten. Daarnaast is er op pensioengerechtigde leeftijd óók meer kans op nierklachten. Tot slot zal je de darmflora van je harige pensionado een handje moeten helpen.

Deze ingrediënten zijn cruciaal voor hondenvoer voor een senior

Met een magere en licht verteerbare eiwitbron voorkom je dat je oudere hond een pondje (of meer) aankomt. Hert daar dé perfecte vleessoort voor!
Om nierklachten voor te zijn, is zout een échte boosdoener. Zorg daarom dat het hondenvoer voor jouw senior viervoeter weinig zout bevat. Een laag zoutgehalte is overigens niet alleen goed voor de nieren, maar óók voor het hart.
Dan vervolgen we onze weg met extra vezels om zo de darmflora van je gepensioneerde hond te stimuleren. Je harige vriend haalt voornamelijk vezels uit groenten en fruit. Daarnaast ondersteunen natuurlijke prebiotica — zoals mannan-oligosachariden (MOS) en fructo-oligosachariden (FOS) — de darmflora van je senior hond.

Kies voor voeding met natuurlijke conserveringsmiddelen

Op pensioengerechtigde leeftijd is elk gezondheidsprobleem er één teveel. Vermijd dus ten alle tijden kunstmatige conserveringsmiddelen, zoals BHA en BHT. Deze kunnen namelijk tot huidproblemen en een verhoogde bloeddruk leiden.
Natuurlijk hoef je daar bij Prima Diervoeding niet bang voor te zijn. Ons hondenvoer voor jouw senior viervoeter bevat namelijk vitamine E als natuurlijk alternatief. Verder is vitamine C ook een uitstekende vervanger.

Artrose op oudere leeftijd

Ouderdom komt met gebreken; helaas gaat deze vlieger tevens op voor onze harige pensionado’s. Zo is artrose een veelvoorkomende gewrichtsaandoening bij oudere honden. Gelukkig is hier wél iets aan te doen. Wanneer je namelijk overgewicht voorkomt, is de kans op artrose al een stuk kleiner. Kies dus voor voeding met een magere en licht verteerbare vleessoort, zoals hert.
Om de gewrichten een extra handje te helpen, is het raadzaam om je viervoeter een voedingssupplement met glucosamine en chondroïtine te geven. Deze dragen bij aan soepele gewrichten; onmisbaar voor je gepensioneerde hond!

Prima Diervoeding wil het beste voor jouw (senior) hond

Voor Prima Diervoeding telt élke hond; van jong tot oud. Daarom kun je bij ons niet alleen terecht voor hondenvoer voor jouw senior viervoeter, maar óók brokken, worsten, hondensupplementen en snacks voor jouw volwassen en jonge hond behoren tot de mogelijkheden.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen