Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hypoallergeen hondensnacks

De lekkerste hypoallergeen hondensnacks

Een krabbende viervoeter hoeft niet meteen op een voedselallergie of -intolerantie te duiden. Maar loopt het krabben inmiddels de spuigaten uit? Laat je hond dan testen op (eventuele) allergieën en ga bij een positieve uitslag aan de slag met hypoallergeen voer én hypoallergeen hondensnacks.

Plan een bezoekje aan de dierenarts

Ga éérst langs bij de dierenarts voordat je overgaat tot actie. Je dierenarts neemt dan een allergietest af, waarna de uitslag zal uitwijzen of je harige vriend allergisch is voor bepaalde (dierlijke) eiwitten. Bovendien krijg je te horen welke (dierlijke) eiwitten een allergische reactie veroorzaken. Wel zo handig bij de zoektocht naar hypoallergene voeding en hypoallergeen hondensnacks!

De betekenis van ‘hypoallergeen’

Interessante term, hypoallergeen. Maar wat betekent het eigenlijk?
Het woord ‘hypoallergeen’ komt voort uit de termen ‘hypo’ en ‘allergeen’. Zo betekent ‘hypo’ letterlijk ‘minder dan normaal’. Allergeen is weer een stof die een allergische reactie kan uitlokken bij niet alleen mensen, maar óók dieren.
De samenvoeging van deze twee woorden resulteert in de nieuwe term ‘hypoallergeen’. Dit betekent dan ook letterlijk: minder kans op een allergische reactie.

Verschillende hypoallergeen hondensnacks

Er zijn drie manieren waarop hypoallergene snacks ontstaan. Hieronder maken we onderscheid:

Hypoallergeen hondensnacks met unieke eiwitbronnen

Met unieke eiwitbronnen bedoelen we vlees- of vissoorten die bijna niet voorkomen in hondenvoer- en/of snacks. Denk hierbij aan wildzwijn, paard, hert, eend, kameel, geit, meerval, kabeljauw en kangoeroe.

Snacks die zijn samengesteld met één dierlijk eiwitbron

Rund, kip en varkensvlees zijn vaak de boosdoeners. Daarom zul je deze vleessoorten nooit tegenkomen in hypoallergene voeding en snacks.
Voor nóg minder kans op een allergische reactie bestaan er hypoallergeen hondensnacks die slechts uit één (dierlijke) eiwitbron bestaan. Deze zijn dan ook ideaal om in te zetten tijdens een eliminatiedieet.

Snacks die gehydroliseerde eiwitten bevatten

Gehydroliseerd klinkt ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. Het enige wat je moet weten is dat gehydroliseerde eiwitten in kleine stukjes geknipt zijn. Hierdoor zal het lichaam van jouw trouwe viervoeter de stukjes niet herkennen als een zodanig eiwit. Het gevolg? Geen allergische reactie.

Deze signalen duiden op een voedselallergie

Om jouw harige lekkerbek allergische klachten te besparen, dien je snel actie te ondernemen bij de onderstaande symptomen:

Problemen met de huid en vacht

Zodra er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie, is de kans groot dat er een allergische reactie opspeelt. Op dat moment treedt het immuunsysteem van je hond in werking. Deze probeert de stof — die de allergie  opwerkt — af te weren. Als gevolg ontstaat er histamine die vervelende klachten bij je harige vriend veroorzaakt. Denk hierbij aan jeuk aan de oksels, liezen en poten. Logischerwijs probeert je viervoeter de pijn te verzachten door te krabben of te bijten. Echter worden de klachten hierdoor alleen maar erger; zo ontstaan er namelijk huidontstekingen, haaruitval en huiduitslag.

Last van maag- en darmproblemen

Veelvuldig braken en een dunne ontlasting zijn signalen die (kunnen) duiden op een voedselallergie of -intolerantie.
Maar misschien word je wel regelmatig vergast door stinkende hondenscheetjes? Oók dan kan er sprake zijn van een voedselallergie- of intolerantie.

Chronische oorontsteking

Mag je de oren van je hond niet aanraken? Of krabt je harige vriend regelmatig aan zijn/haar oren of schudt hij/zij veel met de kop? Dan is de kans groot dat je trouwe viervoeter getergd wordt door een (pijnlijke) oorontsteking.
Let daarnaast goed op rode plekjes en/of onaangename luchtjes; deze kunnen namelijk óók duiden op een oorontsteking. Keert de oorontsteking met regelmaat terug? Dan kan er een voedselallergie of -intolerantie in het spel zijn.

Trakteer je harige vriend op de beste hypoallergeen hondensnacks

Jouw allergische vriend wordt maar ál te blij van onze hypoallergeen hondensnacks. Zo vliegen de lekkerste snacks je allergische hond om de oren; lamshoorn, eendenpoten, zalmhuid, kalkoenpoot, konijnenhuid met haar en nog veel meer!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg8,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen