Search
Close this search box.
Inloggen

Hypoallergeen hondenvoer

hondenvoer lam & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
3 kilo

 17,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
10 kilo

 44,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
3 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Hypoallergeen hondenvoer

Als je hond iets vervelend vindt, dan is het wel jeuk. Een keertje krabben kan geen kwaad, maar zie je jouw dondersteen regelmatig krabben, likken of bijten aan zijn vacht? Dan is de kans groot dat er sprake is van een allergie. Om dit uit te sluiten is het belangrijk dat je een allergietest laat afnemen bij de dierenarts.

Allergietest afnemen

Blijkt het dat er inderdaad sprake is van een voedselallergie? Dan zal deze test uitwijzen voor welke (dierlijke) eiwitbron jouw hond allergisch is. In dat geval zal de dierenarts hypoallergeen hondenvoer aanraden.

Wat houdt hypoallergeen hondenvoer in?

Hondenvoer kan op drie manieren hypoallergeen zijn, deze lichten we hieronder voor je uit:

Voer op basis van gehydrolyseerde eiwitten
Vaak staat in de samenstelling beschreven dat er gebruik is gemaakt van gehydrolyseerde (dierlijke) eiwitten. In dat geval zijn de (dierlijke) eiwitten in kleine stukjes geknipt, waardoor het lichaam van je hond deze stukjes niet herkent als een zodanig (dierlijk) eiwit. Om deze reden kan het (dierlijk) eiwit dan ook geen allergie opwekken bij je hond.

Hypoallergeen hondenvoer op basis van unieke eiwitbronnen
Leuk gezegd, maar wat houdt dit precies in? Hiermee wordt bedoeld dat de voeding is samengesteld met (dierlijke) eiwitbronnen die nauwelijks tot niet voorkomen in hondenvoer- en/of snacks. De kans dat jouw harige vriend een allergische reactie krijgt, wordt hierdoor vrij klein.

Voeding dat is samengesteld met één dierlijk eiwitbron
Wist je dat hondenvoer dat is samengesteld met één dierlijk eiwitbron ook hypoallergeen is? Doordat er slechts sprake is van één dierlijk eiwitbron, neemt de kans op een allergische reactie aanzienlijk af. Deze voeding wordt daarom regelmatig ingezet bij een eliminatiedieet. Zo ga je namelijk gericht op zoek naar voeding die vrij is van de ingrediënten waar jouw hond allergisch op reageert.

Hoe herken je een voedselallergie bij je hond?

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens. Toch is een voedselallergie bij je hond niet altijd te voorkomen. Wél kan je scherp zijn op signalen die wijzen op een voedselallergie of -intolerantie. De meest voorkomende klachten zijn:

Maag- en darmklachten
Zie je jouw hond veel braken of heeft hij/zij veel last van dunne ontlasting? Dan kan er sprake zijn van een voedselallergie. Let ook goed op als je viervoeter aan de lopende band windjes laat; dit kan namelijk óók duiden op een voedselallergie of-intolerantie.

Huid- en vachtproblemen
Het immuunsysteem van je hond probeert de desbetreffende stof — die de allergie opwekt — af te weren. Als gevolg krijgen ontstekingsproducten in de huid, zoals histamine, de vrije hand. Histamine veroorzaakt veel jeuk in de oksels, liezen en aan de poten. Om de jeuk te verzachten, zal je hond gaan krabben of zelfs gaan bijten. Houdt dit te lang aan? Dan kan dit zelfs resulteren in huiduitslag, huidontstekingen of haaruitval.

Oorontsteking die blijft terugkomen
Krabt je hond veel aan zijn oren? Of schudt hij regelmatig met zijn kop? Grote kans dat je trouwe viervoeter last heeft van een voedselallergie. Ook kan het zijn dat je harige vriend bij aanraking van de oren flink piept. Ben ook alert op roodheid of nare luchtjes; dit kan namelijk ook duiden op een voedselallergie of -intolerantie.

Welke honden hebben meer kans op een voedselallergie?

In principe kan elke hond een voedselallergie of -intolerantie ontwikkelen. Vaak komt een voedselallergie al op jonge leeftijd om de hoek kijken, maar ook volwassen honden kunnen op latere leeftijd nog een voedingsallergie ontwikkelen. Ben dus alert op signalen en geef— in het geval van een vastgestelde allergie — hypoallergeen hondenvoer.

Hypoallergeen hondenvoer van Prima Diervoeding

In het diverse assortiment van Prima Diervoeding hebben we óók hypoallergeen hondenvoer opgenomen. Deze bestaan uit één of twee unieke dierlijke eiwitbronnen, welke dus zeer geschikt kunnen zijn voor jouw gevoelige of allergische hond!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen