Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hypoallergene hondensnacks

Hypoallergene hondensnacks voor jouw harige viervoeter

Word je dagelijkse uitlaatrondje om de haverklap onderbroken door je krabbende hond? Dat kan er sprake zijn van een voedselallergie of -intolerantie. Ga echter geen aannames doen, maar breng eerst een bezoekje aan de dierenarts. Vervolgens kun je hier het voedingspatroon van je harige vriend op afstemmen.
Prima Diervoeding helpt je graag om de juiste keuze te maken in hypoallergeen voer. Ook kun je bij  ons terecht voor diverse hypoallergene hondensnacks.

Laat een allergietest afnemen

Om uit te sluiten of er een voedselallergie in het spel is, doe je er goed aan om je hond éérst te laten onderzoeken door een dierenarts. Laat daarom een allergietest afnemen; deze stelt niet alleen vast of er sprake is van een allergie of intolerantie, maar onthult ook voor welke (dierlijke) eiwitten je hond allergisch is.
Zodra de uitslag binnen is, kan je gericht op zoek naar geschikt hypoallergeen voer en hypoallergene hondensnacks. Alles om jouw gevoelige dondersteen te verlichten van zijn of haar allergische klachten!

Hypoallergeen; wat betekent dat?

Wist je dat het woord ‘hypoallergeen’ een samenstelling is van de twee termen ‘hypo’ en ‘allergeen’? Zo stamt de term ‘hypo’ uit de Griekse taal; dit woord kun je vertalen als ‘minder dan normaal’.
Een allergeen staat, daarentegen, bekend als een stof die een allergische reactie kan veroorzaken bij zowel mensen als dieren.
Door de samenvoeging van deze twee woorden is de term ‘hypoallergeen’ ontstaan. De betekenis van ‘hypoallergeen’ kunnen we dus zo uitleggen: ‘minder kans op een allergische reactie’.

Wat verstaan we onder hypoallergene hondensnacks?

Bij hypoallergene snacks onderscheiden we drie verschillende samenstellingen, deze zetten we hieronder op een rij.

Snacks die zijn samengesteld met gehydroliseerde eiwitten

Gehydroliseerd, weer zo’n lastige term. Maar eigenlijk is de betekenis heel eenvoudig; gehydroliseerd houdt niets minder in dan dat de (dierlijke) eiwitbronnen in kleine stukjes geknipt zijn.
Zie je dus op het etiket ‘gehydroliseerde eiwitten’ vermeld staan? Dan zijn de eiwitten in de hondensnacks in kleine stukjes geknipt. Waarom dit wordt gedaan? Zo herkent het lichaam de geknipte stukjes niet als het eiwit waar je hond allergisch voor is. Hierdoor neemt de kans op een allergische reactie dan ook flink af.

Hondensnacks die gebaseerd zijn op unieke eiwitbronnen

Veel gevoelige en/of allergische honden reageren op de meest voorkomende vleessoorten in hondenvoer- en/of snacks: kip, rund en varkensvlees. Om deze reden worden deze dierlijke eiwitbronnen dan ook nooit gebruikt in hypoallergene hondensnacks.
Om het risico op vervelende klachten te verkleinen, worden hypoallergene hondensnacks samengesteld met ingrediënten die minder snel een allergische reactie veroorzaken.

Hondensnacks op basis van één dierlijk eiwitbron

Tot slot bestaan er ook hypoallergene hondensnacks waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één dierlijk eiwitbron. Door andere vleessoorten te ‘elimineren’, is de kans op een allergische reactie nòg kleiner. Zet deze hondensnacks dan ook in tijdens een eliminatiedieet; zo kom je er des te sneller achter voor welke dierlijke eiwitbronnen je hond allergisch is.

Een voedselallergie; waar heeft je hond last van?

Hoe graag we het ook willen, een voedselallergie of -intolerantie bij je hond is niet altijd te voorkomen. Gelukkig zijn er manieren — zoals met behulp van hypoallergeen voer en/of snacks — om de kans op een allergische reactie te verkleinen.
Vermoed je dat er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie èn komen de klachten overeen met onderstaande symptomen? Laat dan alsnog een allergietest afnemen bij de dierenarts. Hoe sneller dit gebeurt, hoe eerder je actie kunt ondernemen.

Huid- en vachtproblemen

Wanneer een allergische reactie opspeelt, probeert het immuunsysteem van je viervoeter de stof — wat de allergie opwekt — te bestrijden. Als gevolg ontstaan er ontstekingsproducten in de huid (zoals histamine) en deze leiden tot veel jeuk in de oksels, liezen en aan de poten. Dit resulteert helaas vaak in huidontstekingen, huiduitslag of haaruitval.

Maag- en darmproblemen

Braakt je harige vriend veel of heeft hij/zij regelmatig last van dunne ontlasting? Dan zit de kans er dik in dat je hond last heeft van een voedselallergie of -intolerantie. Daarnaast kunnen (te) veel hondenscheetjes óók duiden op een allergie of intolerantie.

Oorsteking die regelmatig terugkeert

Constateer je dat je hond regelmatig aan zijn/haar oren krabt of met het hoofd schudt? Onderneem dan direct actie, want er kan een oorontsteking in het spel zijn. Sta er niet van te kijken als je hond veel piept bij aanraking van de oren; een oorontsteking kan namelijk erg pijnlijk zijn! Let ook goed op rode plekjes of onaangename luchtjes rondom de oren. Deze kunnen namelijk ook duiden op een oorontsteking.
Keert de oorontsteking met regelmaat terug? Dan kan er sprake zijn van een voedselallergie of -intolerantie.

De hypoallergene hondensnacks van Prima Diervoeding

Met de hypoallergene hondensnacks van Prima Diervoeding trakteer jij je harige viervoeter op een heerlijk, verantwoord tussendoortje. Bovendien heeft je hond minder kans op een allergische reactie!
Je dondersteen kan kiezen uit diverse hypoallergene hondensnacks, waaronder: lamslong trainers, hertengewei, kamelenhuid, kalkoenvleugels en meervalhuid.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2276 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg8,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen