Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Hypoallergene hondenvoer

hondenvoer lam & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
2 kilo

 13,95

Bestel nu
hondenvoer lam & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Lam & aardappel
10 kilo

 44,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
1,5 kilo

 19,95

Bestel nu
hondenvoer zalm & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Zalm & aardappel graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer hert & kalkoen 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Hert & kalkoen erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten
1,5 kilo

 12,95

Bestel nu
hondenvoer eend & haring 10 kilo

PrimaDog hondenvoer adult
Eend & Haring erwten graanvrij
10 kilo

 49,95

Bestel nu

Hypoallergene hondenvoer voor jouw viervoeter

Er is niets zo vervelend om je hond om de haverklap te zien krabben, likken of bijten aan zijn vacht. De kans is dan ook groot dat je trouwe viervoeter last heeft van een voedselallergie of -intolerantie. Ga hier echter niet klakkeloos vanuit, maar laat een allergietest afnemen bij je dierenarts.

Laat je hond op allergieën testen

Komt er in de uitslag naar voren dat je hond last heeft van een voedselallergie of -intolerantie? Dan krijg je meteen te horen voor welke ingrediënten je harige vriend allergisch is.  Zo kun je direct aan de slag met een gerichte oplossing; op zoek naar voeding die vrij is van de ingrediënten waar jouw hond allergisch op reageert. In veel gevallen is dat hypoallergene hondenvoer.

Wat betekent hypoallergene hondenvoer?

Er zijn drie soorten hypoallergene hondenvoer, die we hieronder op een rij zetten:

Voer dat is samengesteld met gehydrolyseerde eiwitten

Heb je wel eens het etiket van jouw merk hondenvoer doorgenomen? Dan heb je de term ‘gehydrolyseerd’ wellicht voorbij zien komen. Dan zal je je vast afvragen wat ‘gehydrolyseerd’ nou eigenlijk betekent. Heel makkelijk gezegd worden gehydrolyseerde eiwitten in kleine stukjes geknipt. Op deze manier constateert het lichaam van je hond de geknipte stukjes niet als een zodanig (dierlijk) eiwit. De kans dan ook heel klein dat je viervoeter hier allergisch op reageert.

Voer dat gebaseerd is op unieke eiwitbronnen

Weer zo’n ingewikkelde term, zal je denken. Gelukkig valt dat enorm mee; een unieke eiwitbron is namelijk een (dierlijk) eiwit dat niet tot nauwelijks voorkomt in hondenvoer- en/of snacks. Zo is er weinig tot nihil kans dat jouw harige lekkerbek last krijgt van een allergische reactie.

Voeding op basis van één dierlijk eiwitbron

Ook voer dat bestaat uit slechts één (dierlijke) eiwitbron is hypoallergeen. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van maar liefst één vleessoort, is kans op een allergische reactie vrij klein. Vaak wordt dit type hypoallergene hondenvoer ingezet bij een eliminatiedieet. Zo elimineer je de (dierlijke) eiwitbronnen waar je viervoeter allergisch voor blijkt te zijn.

Wat zijn de symptomen van een voedselallergie?

Een voedselallergie of -intolerantie bij je hond is helaas niet altijd te voorkomen, hoe graag je het ook wilt. Toch kun je het risico wél verkleinen door bewust te zijn van symptomen die kunnen duiden op een voedselallergie of -intolerantie. Houd je viervoeter dus scherp in de gaten en let goed op de volgende klachten:

Maag- en darmproblemen

Als je hond veel braakt of last heeft van dunne ontlasting kan dit wijzen op een voedselallergie of -intolerantie. Maar ook als jouw dondersteen veel windjes laat, is de kans groot dat er sprake is van een voedselallergie of -intolerantie.

Huid- en vachtproblemen

Het immuunsysteem van je hond probeert de stof — die de allergie opwekt — tegen te gaan. Hierdoor komen ontstekingsproducten in de huid — zoals histamine — vrij, wat voor veel jeuk in de oksels, liezen en aan de poten zorgt. Logischerwijs zal je viervoeter gaan krabben of bijten om de jeuk te verlichten. Helaas brengt dit vaak huiduitslag, huidontstekingen of haaruitval met zich mee.

Terugkerende oorontsteking

Wanneer je hond veel aan zijn oren krabt of regelmatig met zijn kop schudt, kan dit wijzen op een oorontsteking. Ontzettend pijnlijk! De kans is dan ook groot dat je hond veel piept als je zijn of haar oren aanraakt. Ook rode plekjes of onaangename lucht rondom de oren kunnen wijzen op een oorontsteking.
Heeft jouw hond vaker last van een oorontsteking? Dan kan dit duiden op een voedselallergie of -intolerantie; let hier dus goed op.

Het hypoallergene hondenvoer van Prima Diervoeding

Bij Prima Diervoeding heb je naast graanarme én graanvrije brokken óók de keus uit hypoallergene hondenvoer. Doordat de brokken zijn samengesteld met één of twee unieke eiwitbronnen mag je dit voer met een gerust hart aan je gevoelige of allergische dondersteen geven. Let wel goed op dat je hond niet allergisch is voor de overige ingrediënten.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2106 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg20,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen