Hypoallergene snacks hond

Lekkere hypoallergene snacks hond

Als je hond een keertje krabt is dat ècht niet het einde van de wereld; het moet echter niet de spuitgaten uitlopen. Een aan-de-lopende-band krabbende hond kan namelijk duiden op een voedselallergie of -intolerantie.
Maar ga niet op basis van vermoedens het voedingspatroon van je hond ineens omgooien. Laat het hypoallergeen voer en de hypoallergene snacks hond dus nog even in de (online) winkel staan.

Breng een bezoekje aan de dierenarts

Neem — zoals we hierboven al aangaven — geen overhaaste beslissing en ga in plaats daarvan naar de dierenarts. Deze kan snel en simpel een allergietest bij je hond afnemen. De uitslag zal niet alleen uitwijzen of er daadwerkelijk sprake is van een voedselallergie of -intolerantie; je krijgt ook te horen voor welke dierlijke eiwitten je hond allergisch is.
Gelukkig kan je daarna gericht op zoek naar hypoallergeen voer en hypoallergene snacks hond waar jouw harige vriend lekker van kan smullen.

Wat betekent hypoallergeen?

Het woord ‘hypoallergeen’ komt niet uit de lucht vallen; het is een samenstelling van de twee termen ‘hypo’ en ‘allergeen’.
Uit de Griekse taal is het woord ‘hypo’ ontstaan, wat ‘minder dan normaal’ betekent. Dan blijft allergeen nog over; een stof die kan leiden tot een allergische reactie bij zowel mensen als dieren.
Door deze twee woorden samen te voegen, is de term ‘hypoallergeen’ ontstaan. De letterlijke vertaling is dan ook ‘minder kans op een allergische reactie’.

Welke hypoallergene snacks hond zijn er?

Hypoallergene snacks hond kunnen op drie verschillende manieren worden samengesteld. Deze lichten we hieronder voor je uit.

Snacks die gebaseerd zijn op unieke eiwitbronnen

Het overgrote deel van allergische reacties wordt veroorzaakt door drie dierlijke eiwitbronnen: rund, kip en varkensvlees. Deze drie vleessoorten zal je dan ook niet tegenkomen in hypoallergeen voer en hypoallergene snacks hond.
In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van ingrediënten die minder snel een allergische reactie veroorzaken.

Hondensnacks op basis van één dierlijk eiwitbron

Doordat deze hondensnacks zijn samengesteld met slechts één vleessoort, kan je hond niet reageren op andere dierlijke eiwitten. Om deze reden is er nòg minder kans op een allergische reactie.
Door deze snacks in te zetten bij een eliminiatiedieet, kom je er een stuk sneller achter voor welke dierlijke eiwitbron(nen) je hond allergisch is.

Hondensnacks die zijn samengesteld met gehydroliseerde eiwitten

Gehydroliseerde eiwitten zijn niets meer dan in kleine stukjes geknipte eiwitten. Doordat het lichaam de stukjes niet herkent als het eiwit waar je hond allergisch voor is, zal je hond hier dan ook niet snel gevoelig op reageren.

Hoe herken je een voedselallergie?

Zoals we allemaal weten veroorzaakt een voedselallergie of -intolerantie vervelende klachten bij je harige lekkerbek. En dèze willen we zoveel mogelijk voorkomen.
Om je hond te verlichten — of zelfs te verlossen — van allergische klachten, dien je scherp te zijn op  symptomen die we hier onder elkaar hebben gezet.

Huid- en vachtproblemen

Wanneer er een voedselallergie of -intolerantie in het spel is, treedt er een allergische reactie op. Zodra dit gebeurt, probeert het immuunsysteem van je hond de stof  — die de allergie uitlokt — af te weren. Hierdoor ontstaan er ontstekingsproducten — zoals histamine —  in de huid. Deze geven je hond vervelende klachten, zoals jeuk in de liezen, oksels en aan de poten. Als logische reactie gaat je harige viervoeter krabben of bijten, waar de klachten natuurlijk door verergeren. Veelvoorkomende klachten zijn huiduitslag, huidontstekingen en haaruitval.

Maag- en darmproblemen

Constateer je dat je hond om geen aantoonbare reden braakt? Of is de ontlasting van je dondersteen een stuk dunner dan normaal? Dan kan het heel goed zijn dat je hond last heeft van een voedselallergie of -intolerantie. Maar ook als je regelmatig vergast wordt door hondenscheetjes, is de kans groot dat je hond last heeft van een voedselallergie of -intolerantie.

Oorontsteking die terugkeert

Bij jeuk en pijn aan de oren, zal je hond regelmatig aan zijn/haar oren krabben of met het hoofd schudden. Piept je hond bovendien bij aanraking van de oren? Dan is er zeer waarschijnlijk een (pijnlijke) oorontsteking in het spel. Ook rode plekjes en nare luchtjes wijzen op een oorontsteking.
Wanneer je hond steeds vaker last krijgt van een (terugkerende) oorontsteking, kan dit duiden op een voedselallergie of -intolerantie.

Maak een keuze uit de hypoallergene snacks hond van Prima Diervoeding 

Het assortiment van Prima Diervoeding biedt diverse hypoallergene snacks hond; genoeg keus om jouw allergische lekkerbek van een feestmaaltijd te voorzien.
Ben je benieuwd welke hypoallergene hondensnacks wij in huis hebben? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen op onze webshop. Van kalkoenvleugels, meervalhuid tot lamslong trainers; voor èlke allergische viervoeter wat wils!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg8,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen