Katten natvoer

Verwen je huistijger met katten natvoer

Katten zijn en blijven dieren met een eigen willetje. Als kattenbaasje moet je dan ook niet gek opkijken als je huistijger zijn/haar brokjes ineens niet meer eet. Overweeg in zo’n geval om meer variatie aan te brengen in het voedingspatroon; dit kun je doen door je kat iedere dag natvoer te geven, apart van de brokjes. Een andere optie is om de brokjes te mengen met katten natvoer. Wedden dat je pluizenbol de brokjes nu ineens wél lust?
Op zoek naar gezonde én lekkere natvoeding voor je huistijger? Neem dan een kijkje op de webshop van Prima Diervoeding of bekijk onze producten tijdens je wekelijkse supermarktrondje.

Het belang van een gezonde samenstelling

Onze kieskeurige katten zet je niet zomaar aan tot eten. Nee, daar moeten we bij Prima Diervoeding alles voor uit de kast halen. Daarom stelden we onszelf de vraag: ‘welk ingrediënt vinden katten nou onwijs lekker en is ook nog eens gezond’? En daar kwam maar één antwoord uit: vlees, veel vlees. Daarom bevat ons katten natvoer een flinke hoeveelheid aan dierlijke eiwitten. En ja, dit ingrediënt staat garant voor een hoog lekker-gehalte, maar vlees voorziet je huistijger boven alles van veel energie. Daarnaast zorgt een hoog vleesgehalte voor de benodigde aminozuren die je kat zelf niet aanmaakt.
Maar hoe belangrijk dierlijke eiwitten ook zijn; we zijn tóch nog een aantal ingrediënten vergeten: vitamines, mineralen en vetten. Deze leveren een cruciale bijdrage aan het afweersysteem van je kat.

Geef blaasgruis geen schijn van kans

Een optimaal vochtgehalte is voor élk dier van essentieel belang; jouw pluizenbol is hier dus geen uitzondering op. En aangezien katten geen goede drinkers zijn, is het belangrijk om je huistijger een handje te helpen bij zijn/haar vochtopname.  Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat er op lange termijn een vochttekort ontstaat. En dat is niet zonder risico, want een tekort aan vocht kan uiteindelijk tot blaasgruis leiden. Dat houdt in dat er kleine kristallen (struviet of oxalaat) in de urine van je kat gevormd worden.
Wanneer er sprake is van blaasgruis, dien je contact op te nemen met je dierenarts. Deze aandoening is namelijk (vaak )met speciale dieetvoeding aan te pakken, dus zorg dat je er snel bij bent.

Zorg voor voldoende vocht

Voorkom blaasgruis door het vochtgehalte van je huistijger op peil te houden met katten natvoer. En geloof ons; jouw pluizige metgezel vindt een nat kattenmaaltje maar ál te lekker!
Met meer dan 80% vocht is het natvoer van Prima Diervoeding dan ook een uitstekende manier om blaasgruis tegen te gaan.

Structuur; de sleutel tot een smikkelende kat

De échte fijnproevers win je niet zomaar voor je; het katten natvoer moet van goeden huize komen. Zo is de structuur een belangrijke graadmeter. Zoek dus goed uit welke textuur je kat lekker vindt; saus, gelei of mousse.

Kies je voor compleet of aanvullend katten natvoer?

Wil je natvoer als complete maaltijd geven? Let dan goed op de verpakking; er bestaat namelijk niet alleen complete natvoeding, maar óók aanvullende natvoeding. En in het geval van aanvullend natvoer ontbreken er nogal wat essentiële ingrediënten. Daarom is aanvullende natvoeding alléén geschikt als lekker extraatje, terwijl complete natvoeding tevens geschikt is als hoofdmaaltijd.

Houd de juiste hoeveelheid aan

In vergelijking met dezelfde hoeveelheid brokjes, krijgt je pluizenbol met katten natvoer minder voedingsstoffen binnen. Dit komt omdat natvoeding voornamelijk uit vocht bestaat. Krijgt je kat dus alleen natvoer en geen brokjes? Dan is het cruciaal dat je méér natvoer geeft.
Gelukkig hoef je daar zelf geen ingewikkelde berekeningen voor te maken; daar hebben we de voedingstabel voor. Deze vind je op iedere verpakking, kan niet missen dus!

De beste manier om nat kattenvoer te bewaren

Mits de verpakking ongeopend is, kun je deze gerust buiten de koelkast bewaren. Een geopende pouch dien je daarentegen wél in de koelkast te bewaren. Let op: bewaar het natvoer niet langer dan 3 dagen. Zorg er verder voor dat de pouch of het blikje goed afgedekt is.
Heb je nog té veel katten natvoer over? Dan is het natuurlijk zonde om dit weg te gooien; vries deze overgebleven porties in om later nog te gebruiken.

Veras je pluizenbol met het lekkerste natvoer van Prima Diervoeding

Benieuwd welke smaken Prima Diervoeding voor jouw kat in petto heeft? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop. Jouw huistijger kan — onder andere —  smullen van smaken als kalkoen, tonijn, lam en kip.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg2,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen