Search
Close this search box.
Inloggen

Kattenvoeding

De lekkerste kattenvoeding

Een gelukkig kattenleven begint bij een gezond voedingspatroon. Toch mag een hoog lekker-gehalte niet achterblijven. Daarom heb je bij Prima Diervoeding de keuze uit heerlijke kattenvoeding met gezonde ingrediënten. Bovendien hoef je niet diep in je buidel te tasten voor onze kattenbrokken, natvoer en kattensnoepjes. Al met al genoeg reden om een kijkje te nemen op onze webshop en/of in de supermarkt.

Kies voor kattenvoeding met een gezonde samenstelling

Met een hoog vleesgehalte kom je al een heel eind; dierlijke eiwitten voorzien je pluizige viervoeter van flink wat energie én aminozuren die je kat zelf niet aanmaakt.
Hoe gezond dierlijke eiwitten ook zijn; een gezond voedingspatroon is niet compleet zonder essentiële vetten, mineralen en vitamines.
Met de kattenvoeding van Prima Diervoeding is jouw huistijger dan ook verzekerd van veel vlees, vitamines en mineralen.

Taurine; een voedingsstof die niet mag ontbreken

Van nature maken de meeste dieren zelf taurine aan. Katten zijn echter een uitzondering op deze regel. Vanwege de noodzakelijke gezondheidsfuncties is het essentieel dat kattenvoer óók taurine bevat. Hieronder zetten we de essentiële functies op een rij:

  • Een betere opname van goede vetten
  • Zorgt voor een beter functionerende hartspier
  • Draagt bij aan een beter werkende spijsvertering
  • Zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersens en reukvermogen
  • Draagt bij aan een stabiele lichaamstemperatuur

Het belang van taurine kunnen we niet genoeg benadrukken; een tekort aan taurine kan namelijk resulteren in blindheid, hartspierziektes, agressief gedrag en een verzwakt immuunsysteem.
Zorg dus dat je kattenvoeding mét taurine in huis haalt. Hiermee ga je dergelijke gezondheidsproblemen tegen.

Wat eten katten liever; krokante of geperste brokjes?

Katten zijn behoorlijk kieskeurig wat smaak en structuur betreft. Zo worden krokante brokjes beter gegeten dan geperste brokjes.
Om deze reden besloot Prima Diervoeding om uitsluitend krokante kattenbrokjes in het assortiment op te nemen.
Maar kun je dan alleen bij ons terecht voor kattenbrokken? Nee hoor, je hebt tevens de keuze uit verrukkelijk natvoer én de lekkerste kattensnoepjes.

Verrijk kattenbrokjes met een gezonde topping

Een vloeibaar voedingssupplement is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens heel gezond. Zo bevat onze zalmolie flink wat omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze dragen bij aan een beter werkende nierfunctie, maar jouw kat profiteert tevens van een gezonde huid én glanzende lokken.

Natvoeding zorgt voor meer vochtopname

Over het algemeen drinken katten drinken niet veel water; wat extra vocht is dus geen onnodige luxe.
Om voor extra vochtopname te zorgen, raden we aan om elke dag natvoer te geven. Dankzij het hoge vochtgehalte — maar liefst 80%! — krijgt je huistijger toch wat extra vocht binnen.
Het hoge vleesgehalte is kenmerkend voor het droog- en natvoer van Prima Diervoeding. Jouw pluizige viervoeter smult dus maar wát graag van onze natvoeding; gezond én lekker!

Kattenvoeding voor je kleine pluizenbol

Doordat je kitten nog in de groei is, heeft jouw kleine pluizenbol nóg meer dierlijke eiwitten, vitamines en mineralen nodig.
Zorg daarnaast dat het kittenvoer voldoende taurine bevat; deze voedingsstof draagt bij aan een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel, hartfunctie en het gezichtsvermogen.

Té veel granen zijn een no-go

Wanneer granen slecht voorgegaard en niet ontsloten zijn, kan dit tot jeuk, en maag-en darmklachten leiden. Zelfs een té grote hoeveelheid aan granen kan dergelijke problemen veroorzaken. Feit is nou eenmaal dat de spijsvertering van je huistijger niet veel granen (van slechte kwaliteit) kan verteren.
Met de kattenvoeding van Prima Diervoeding voorkom je dit soort vervelende problemen. Kies dus bewust, kies voor droog- en natvoer met weinig tot geen granen.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen