Search
Close this search box.
Inloggen

Kattenvoer kittens

Kattenvoer voor kittens

Na de welbekende 10 weken mag jouw kitten ein-de-lijk het nest verlaten. Natuurlijk ontvang jij je pluizige familielid dan met open armen.
Om ervoor te zorgen dat jouw pluizenbol op voedingsgebied niets te klagen heeft, haal je lekkere kattenbrokjes in huis. Uiteraard met de beste bedoelingen, maar helaas is volwassen kattenvoer niet geschikt voor kittens. Onze kleine pluizenbolletjes zijn namelijk nog in de groei, waardoor ze — in vergelijking met volwassen katten — nóg meer essentiële voedingsstoffen nodig hebben. Geef je kitten daarom alléén kattenvoer voor kittens.
Ben je dringend op zoek naar lekker kittenvoer met een verantwoorde samenstelling? Dan ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres! Met onze voeding is jouw kitten verzekerd van gezonde ingrediënten en een hoog lekker-gehalte.

Welke ingrediënten zijn van belang voor kittenvoer?

Zonder (veel) dierlijke eiwitten is de samenstelling van gezond kittenvoer gedoemd te mislukken. Vlees (of vis) voorziet je stuiterende kitten namelijk van genoeg energie om goed te groeien. Let op: het beste kattenvoer voor kittens bevat vlees (of vis) als eerste én belangrijkste ingrediënt; een hoog vlees- of visgehalte is dus een goede graadmeter.
Is dat alles? Nee, gezond kattenvoer voor kittens moet tevens méér vitamines en mineralen bevatten dan voer voor volwassen katten. Vooral magnesium, calcium, fosfor, zink en ijzer zijn noodzakelijke voedingsstoffen. Deze zorgen — onder andere — voor sterke botten, een goede spierontwikkeling en stabiele vitale functies.

Taurine; essentieel voor de gezondheid van je kitten

Taurine is nóg zo’n voedingsstof die niet mag ontbreken in kattenvoer voor kittens. Zoals je misschien wel weet maakt je kleine huistijger zelf geen taurine aan. En aangezien taurine bijdraagt aan cruciale functies, is het van belang dat het kittenvoer de juiste hoeveelheid taurine bevat. Zo draagt deze voedingsstof — onder andere — bij aan een beter gezichtsvermogen, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en een betere hartfunctie.
Zonder kittenvoer met genoeg taurine ontstaat er een tekort, wat kan resulteren in een slecht immuunsysteem, blindheid en hartspierziektes. Met het kittenvoer van Prima Diervoeding is je stuiterbal verzekerd van de juiste hoeveelheid taurine.

Natuurlijk in plaats van kunstmatig

In ons kattenvoer voor kittens horen géén kunstmatige conserveringsmiddelen — zoals BHA en BHT — thuis; deze zorgen namelijk voor vervelende klachten, zoals huidproblemen en een hoge bloeddruk.
Om onze voeding zo gezond mogelijk te houden, maken we bij Prima Diervoeding uitsluitend gebruik van vitamine E en vitamine C. Een Prima, natuurlijk alternatief voor een langere houdbaarheid.

Geef alléén kattenvoer voor kittens

Etensresten zijn niet geschikt voor kittens. Zo mag je nooit kruiden, ongekookte vis en/of vlees, en botten/schenken aan je kleine pluizenbol geven. Ten eerste kan ongekookte vlees en/of vis salmonella bevatten. Om maar niet te spreken over botten en schenken; de kans dat deze in de keel van je kitten blijft hangen is groot.
Maar wees gerust, met het heerlijke én gezonde voer van Prima Diervoeding is er geen aanleiding om je kitten etensresten te geven.

Welke hoeveelheid moet je aanhouden?

Hoewel de samenstelling van ons kittenvoer bijdraagt aan de gezondheid van je kleine huistijger, is het tevens belangrijk dat je niet té veel, maar ook niet té weinig geeft.
Maar hoe kom je er nou achter hoeveel kittenbrokjes jouw stuiterbal nodig heeft? Bekijk hiervoor de voedingstabel op de verpakking; deze berekent de benodigde hoeveelheid aan de hand van het gewicht van je kitten.
Verdeel deze hoeveelheid in kleine porties en zorg dat je deze op vaste tijdstippen geeft. Vergeet daarnaast niet om genoeg drinkwater te geven.

Tips om kittens over te zetten op vast voer

Om de overstap naar vast kattenvoer voor kittens zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt er een periode tussen 4 en 8 weken aangehouden. Normaliter gebeurt het overstappen al bij de fokker.
Wanneer je zelf een nestje kittens hebt, is het belangrijk dat je de overstap op de juiste manier aanpakt.
Terwijl de kittens nog bij de moederpoes drinken, kun je ze alvast laten wennen aan vaste brokjes. Pas als de kleintjes volledig gewend zijn aan de brokjes, mag je ze volledig overzetten op vaste voeding. Hetzelfde geldt als de moederpoes haar kittens melk weigert.
Zorg wel dat de kittens helemaal over zijn op vaste voeding wanneer ze het nest verlaten.

Zó maak je kittenbrokjes wat zachter

Om je kleine pluizenbol snel(ler) te laten wennen aan de vaste structuur van kittenbrokjes, kun je de brokjes een tijdje in lauw water weken. Hierdoor wordt de structuur wat zachter. Grote kans dat je stuiterbal dat nét iets prettiger vindt eten.

Overstap naar volwassen kattenvoer

Voor de overstap naar volwassen kattenvoer hanteren we meestal een periode van 12 maanden. Grote kattenrassen —  zoals Maine Coons of Noorse Boskatten — zijn hier een uitzondering op; deze katten mag je pas na 15 maanden volwassen kattenvoer geven.

Het assortiment van Prima Diervoeding voor kittens en katten

Met ons kittenvoer s is jouw stuiterbal verzekerd van een heerlijk kattenmaaltje, bomvol gezonde ingrediënten.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen