Kattenvoer nat

Verwen je huistijger met kattenvoer nat

Dankzij het huidige aanbod in de supermarkt maak je het voedingspatroon van je kat zo gezond als je zelf wilt. Zo heb je — onder andere — de keuze uit brokjes en kattensnoepjes; een goed startpunt om mee te beginnen!
Toch kun je met natvoer het voedingspatroon van je pluizenbol nóg gezonder maken. Bovendien smikkelen de meeste katten maar al te graag van kattenvoer nat.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je dan verrassen door ons assortiment. Met het natvoer van Prima Diervoeding zorg je voor meer variatie en prikkel je de smaakpapillen van jouw huistijger.

Wat houdt een gezonde samenstelling in?

Natvoer kan nog zo lekker zijn; zonder verantwoorde ingrediënten draagt natvoeding niks bij aan de gezondheid van jouw kat. Bij Prima Diervoeding zijn we dan ook van mening dat gezond kattenvoer nat begint bij een hoog vleesgehalte. Als échte carnivoren eten katten namelijk maar al te graag vlees. Naast het hoge lekker-gehalte haalt je pluizenbol tevens veel energie uit dierlijke eiwitten. En daar blijft het niet bij, want vlees zorgt ook nog eens voor essentiële aminozuren; voedingsstoffen die je kat zelf niet aanmaakt.
Voor een noodzakelijke bijdrage aan het afweersysteem van je kat, dient  natvoer tevens de juiste vetten, mineralen en vitamines te bevatten.

Pas op voor blaasgruis

Onze slecht drinkende katten hebben meer kans om een vochttekort te ontwikkelen. Geen fijn vooruitzicht, want dit kan uitmonden in een aandoening waarbij er kleine kristallen (struviet of oxalaat) in de urine van je kat ontstaan; dit wordt ook wel blaasgruis genoemd. Meestal kun je met behulp van dieetvoeding dit probleem verhelpen. Raadpleeg wel eerst je dierenarts voor goed en betrouwbaar advies.

Met natvoer zorg je voor genoeg vocht

Laat het niet zover komen dat je huistijger last krijgt van blaasgruis, maar verrijk het voedingspatroon met kattenvoer nat dat veel vocht bevat. Zo bestaat het natvoer van Prima Diervoeding voor meer dan 80% uit vocht. Des te meer reden om te kiezen voor onze heerlijke, maar vooral gezonde natvoeding.

Let op een goede structuur

Katten zijn heel gevoelig voor structuur; natvoer met een onprettige textuur wordt dan ook steevast geweigerd. Probeer daarom altijd meerdere varianten om erachter te komen welke structuur je kat wél graag eet.
Uit ervaring weten we dat veel katten maar ál te graag smikkelen van de saus en gelei variant van Prima Diervoeding. Bovendien zorgen onze diverse smaken voor veel variatie; je pluizenbol heeft de keuze uit de smaken kalkoen, vis, eend, tonijn, rund, kip, lam, gevogelte en zalm.

Kies je voor een compleet of aanvullend kattenmaaltje?

Kattenvoer nat is geschikt als complete maaltijd, maar is tevens te verkrijgen als aanvullend maaltje. Lees dus goed de verpakking, want voor je het weet ligt er aanvullende natvoeding in je (online) winkelmandje terwijl je complete natvoeding had willen kopen. Zoals je snapt, bevat aanvullend natvoer niet de essentiële ingrediënten voor een hoofdmaaltijd, en complete natvoeding wél.
Leuk weetje: het assortiment van Prima Diervoeding bestaat uitsluitend uit pouches met complete natvoeding.

Zorg voor de juiste hoeveelheid

Zoals we al eerder aangaven, heeft een hoog vochtgehalte veel voordelen. Toch leidt veel vocht automatisch óók tot minder voedingsstoffen. Om dan toch aan de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen te komen, dien je méér natvoer te geven.
Dankzij het voedingstabel op de verpakking ben je er zó achter hoeveel natvoeding je moet geven. Aan de hand van het gewicht van je kat berekent de voedingstabel de juiste hoeveelheid. Ideaal!

Tips om kattenvoer nat te bewaren

Bewaar geopende pouches met kattenvoer nat in de koelkast. Zorg voor een goede afdekking en laat het natvoer niet langer dan 3 dagen in de koelkast staan. Ongeopende pouches kun je daarentegen wél buiten de koelkast bewaren.
Heb je nog een aantal porties over? Vries deze dan in voor later gebruik.

Ontdek het lekkerste natvoer

Met een flinke hoeveelheid vlees, vetten, mineralen en vitamines zorgt ons kattenvoer nat voor een verantwoord en lekker voedingspatroon. Toch zijn onze gezonde kattenbrokjes en heerlijke snacks nét zoveel reden om ons assortiment te ontdekken.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg2,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen