Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Kauwsnacks hond

Verras je harige vriend met kauwsnacks hond

Een hondenleven vol lange boswandelingen, uitgebreide apporteersessies, talloze knuffels en natuurlijk gezonde voeding! Voor onze harige vrienden hebben we alles over; daarom pleiten we bij Prima Diervoeding voor een gezond, lekker én betaalbaar voedingspatroon. Naar onze mening horen daar kauwsnacks — als extraatje — ook bij. Zo barst ons assortiment van de kauwsnacks hond die jouw dondersteen niet kan weerstaan.

Waarom een kauwsnack geven?

Honden hebben van nature een kauwbehoefte waar je met een kauwsnack makkelijk aan kunt voldoen. Toch is dat niet de enige reden om deze hondensnacks in huis te halen; hieronder zetten we alle redenen om voor kauwsnacks te kiezen op een rij.

Endorfine

Wist je bijvoorbeeld dat er endorfine — een geluksstofje — vrijkomt tijdens het kauwen? Dit stofje zorgt ervoor dat je hond minder stress en meer rust ervaart. Bovendien geeft endorfine je hond een gelukzalig gevoel en zal je harige viervoeter minder snel ongewenst gedrag vertonen. Kortom, met een lekkere kauw snack zorg je voor een ontspannen zen-momentje voor jezelf én je harige lekkerbek.

Verveling tegengaan

Door gebrek aan fysieke en/of mentale uitdaging kan je hond verveeld raken. Als gevolg kan je harige viervoeter zijn of haar opgekropte energie botvieren op je meubilair, schoenen en pantoffels. Niet heel gewenst dus!
Om je meubilair en schoeisel te beschermen tegen de kauwgrage tandjes van je hond kan een lekkere kauwsnack dé oplossing zijn!

Gezond hondengebit

Een kauwsnack is niet alleen goed om verveling en onrust tegen te gaan; ook functioneren (harde) kauwsnacks als ‘natuurlijke’ tandenborstels. Zo kan je dondersteen rekenen op mooie, schone en sterke hondentandjes die rechtstreeks uit een Oral B reclame lijken te komen.
Bovendien verdwijnt tandplak als sneeuw voor de zon én zal de vorming van tandsteen afnemen. Tot slot bevorderen deze snacks de conditie van het tandvlees van je hond.

Zijn kauwsnacks hond ook geschikt voor puppy’s?

Dat je jouw kleine stuiterbal wil verblijden met een lekkere kauw snack, begrijpen we bij Prima Diervoeding maar al te goed. Toch is het belangrijk dat je jouw kleine vriendje niet zomaar de eerste de beste (kauw)snack geeft; dit kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van je pup.
Tussen de drie en zeven maanden moet je kleine vriendje eraan geloven; de tandjes gaan wisselen, pijnlijk! Door een zachte kauw snack te geven is de kans groot dat de pijn afneemt. Ook bevorder je hiermee het proces van de tandenwissel.
Heb jij een échte stuiterbal in huis? Geef je pup  — vanaf vier maanden — dan regelmatig een kauwsnack; ideaal om een rustmomentje te creëren!
Prima Diervoeding biedt volop keus voor jouw kleine ondeugd. Zo zijn onze gedroogde kipfilets, pensstaafjes en kippennekken de ideale kauw snacks voor jouw vier maanden oude pup.

Mag je ze ook aan je senior hond geven?

Hoe ouder je hond, des te groter de kans op gebitsproblemen. Niet gek dat harige pensionado’s om deze reden meer last (kunnen) hebben van tandvleesontstekingen. Bovendien neemt de kauwkracht op gepensioneerde leeftijd steeds meer af; dit betekent dan ook dat harde kauwsnacks — zoals paardenkophuid, runderknook en varkensschouderblad — uit den boze zijn. Een (te) harde kauwsnack kan namelijk het gebit van je oudere hond aantasten.
In plaats van (te) harde kauwsnacks hond kluiven harige pensionado’s liever op snacks met een zachte(re) structuur, zoals zalmhuid, varkensspaghetti en konijnenoren. Of kies juist voor snacks met een hoger glucosamine gehalte, zoals kippenpoten; hier hebben oudere gewrichten baat bij.

Een kauwsnack met vacht

Hoe onappetijtelijk wij — als hondenbaasjes — ze ook vinden; jouw hond is gek op kauwsnacks met vacht! Je doet er dan ook goed aan om je harige viervoeter te trakteren op deze harige rakkers. De vacht reinigt namelijk de maag van je hond. Verder draagt een kauwsnack met haar — zoals konijnenoren met vacht — bij aan minder tandplak en tandsteenopbouw.

Maak de juiste keuze in kauwsnacks hond

Aangezien elke viervoeter zo zijn of haar voorkeur heeft, biedt het assortiment van Prima Diervoeding kauwsnacks voor je hond in elke mogelijke maat en (vlees)soort. Ga dus voor (een) snack(s) waarvan je weet dat jouw harige lekkerbek er lekker van smult.
Let daarnaast goed op het formaat en de hardheid; niet iedere snack is namelijk geschikt voor jouw hond. Zo geef je een chihuahua bijvoorbeeld geen hertenpoot en een Duitse Dog zal daarentegen weinig plezier hebben van varkensoorstukjes.

Niet vergeten

Laat je hond nooit zonder toezicht smullen van een kauwsnack. Vergeet bovendien niet om je viervoer genoeg drinkwater te geven.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg15,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen