Search
Close this search box.
Inloggen

Kitten voeding

Gezonde kitten voeding voor jouw kleine dondersteen

Natuurlijk verwelkom je jouw kleine, harige huisgenootje met open armen. Je hebt je huis (en tuin)  volledig kattenproof gemaakt, de kattenpaal staat op zijn plek en zijn/haar kattenbedje is gedekt; wat wil je kleine pluizenbol nog meer? Niet veel; het enige wat nog ontbreekt is gezonde kitten voeding. En dan ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres! Ons assortiment biedt namelijk niet alleen kwalitatief kattenvoer, maar óók gezond kittenvoer.

Waarom kitten voeding?

Doordat je kitten in zijn/haar eerste levensjaar nog flink moet groeien, vereist het kittenvoer een andere samenstelling. Hieronder vertellen we welke ingrediënten noodzakelijk zijn voor de groei van jouw mini huistijger.

Deze voedingsstoffen mogen niet in kittenvoeding ontbreken

Om de groei van je kleine dondersteen te ondersteunen, zijn (dierlijke) eiwitten, vetten en koolhydraten van essentieel belang; deze geven je kitten boordevol energie. Zo bevat kitten voeding — in vergelijking met volwassen kattenvoer —  een hogere hoeveelheid aan (dierlijke) eiwitten.
Maar met uitsluitend vetten, (dierlijke) eiwitten en koolhydraten zijn we er (nog) niet. Zo zijn óók vitamines en mineralen — waaronder magnesium, calcium, fosfor, ijzer en zink —  broodnodig voor een compleet voedingspatroon. Deze geven je kitten namelijk sterke botten, gezonde organen en een goede spierontwikkeling.
Op zoek naar gezonde kittenbrokken? Staak in dat geval je zoektocht, want bij Prima Diervoeding kun je terecht voor hoogwaardige kitten voeding.

Blijf weg van kunstmatige conserveringsmiddelen

Om kitten voeding langer houdbaar te maken, worden er conserveringsmiddelen aan toegevoegd. In sommige gevallen zijn dit kunstmatige middelen — zoals BHA en BHT — welke voor vervelende gezondheidsklachten (kunnen) zorgen. Kies daarom kittenbrokjes met een natuurlijk conserveringsmiddel, zoals vitamine E of vitamine C.
In het kittenvoer van Prima Diervoeding vind je natuurlijke conserveringsmiddelen; zo maken we bewust gebruik van vitamine E.

Taurine; essentieel voor de gezondheid van je kitten

Over het algemeen zijn de meeste dieren in staat om zelf taurine aan te maken. Toch is dit niet het geval bij jouw kleine pluizenbol; katten kunnen namelijk van oorsprong zelf geen taurine aanmaken. Daarom is het noodzakelijk dat je jouw kleine huistijger van voldoende taurine voorziet. Zo ondersteunt kitten voeding met genoeg taurine de groei van het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en de ontwikkeling van de hartfunctie.
Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je harige dondersteen op den duur last gaat krijgen van ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartspierziektes, blindheid en een verzwakt immuunsysteem.

Wat mag je jouw kleine pluizenbol niet geven?

Ook bij Prima Diervoeding zwichten we soms voor de charmes van onze huisdieren. Toch adviseren we om géén etensresten aan je kleine vriendje te geven. Zo kan jouw kitten bijvoorbeeld geen kruiden verteren. Maar ook ongekookte vis of vlees is — i.v.m. salmonellabesmetting — sterk af te raden. Pas tevens op met gekookte botten en/of schenken; er kunnen namelijk stukjes in de keel blijven hangen. Niet doen dus!
Het enige wat jouw kleine pluizenbol nodig heeft is kitten voeding met de beste ingrediënten.

Hoeveel voer mag je geven?

Gooi niet lukkraak wat kittenbrokjes in de voedingsbak van je harige huisgenoot, maar lees de voedingstabel op de verpakking goed door. Deze beschrijft duidelijk de dagelijkse, toegestane hoeveelheid; verdeel deze in kleine porties en voer je kitten hiermee op vaste tijdstippen. Kortom, de perfecte manier om je kleine dondersteen te laten wennen aan structuur én om overgewicht te voorkomen.
Vergeet daarnaast niet om je pluizenbol van genoeg  vers drinkwater te voorzien.

Overzetten naar vaste kitten voeding

Wist je dat kittens in de periode van vier tot acht weken al worden overgezet op vast voer? Voordat kittens het moedernest verlaten, moeten ze volledig over zijn op vaste voeding. Daarom vindt dit proces al plaats bij de fokker.
Wanneer je zelf een nestje kittens hebt, is het belangrijk om de kleintjes — in de periode van vier tot achter weken — al te laten wennen aan vaste kitten voeding. Laat ze, indien nodig, nog bij de moeder drinken.
Zijn de kittens volledig gewend aan vast kittenvoer of laat de moederpoes ze niet meer toe? Dan is de tijd aangebroken om volledig over te gaan op vaste kittenbrokjes.

Zijn de brokjes te hard?

Om de overgang wat te overbruggen, kun je de brokjes (kort) weken in lauwwarm water. De kans is groot dat je kleine vriendje — dankzij de zachte(re) structuur — meer geneigd is om de kittenbrokjes nu wél te eten.

Wanneer overzetten op voer voor volwassen katten?

Bij een leeftijd van 12 maanden staan de meeste harige tieners in de startblokken om overgezet te worden op volwassen voer. Toch geldt dit niet voor grote kattenrassen, zoals Maine Coons en Noorse Boskatten; deze harige viervoeters moeten nog drie maandjes geduld hebben.

Volop keuze uit het Prima Diervoeding assortiment

Voor kwalitatieve katten- en kitten voeding hoef je niet ver te zoeken; bij Prima Diervoeding hebben we alles in huis om jouw harige vriendje van een lekker kattenmaaltje te voorzien. Zo heeft je kat de keuze uit gezonde kattenbrokken, heerlijk natvoer, graanvrij kattenvoer en verleidelijke kattensnoepjes.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
1,00kg3,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen