Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Nat kattenvoer

voordeelpakket natvoer voor gesteriliseerde katten
-22%

PrimaCat Kattenvoer
Multipack 12 x 85 gram kalkoen en zalm
12 x 85 gram

 9,75

Bestel nu

Wel of niet doen; nat kattenvoer voor je huistijger

Met een kieskeurige huistijger in huis verloopt etenstijd niet altijd zonder slag of stoot. Tijd dus om variatie aan te brengen in het voedingspatroon van je kat. En hoe doe je dat beter dan met nat kattenvoer?
Om jouw pluizenbol genoeg keus te geven, biedt het assortiment van Prima Diervoeding verschillende smaken natvoeding: rund, kip, lam, vis, tonijn, kalkoen en zalm.

Essentiele ingrediënten voor gezond natvoer

Begin jouw zoektocht naar natvoer met een hoog vleesgehalte; onze huistijgers zijn namelijk van nature carnivoren. Daarom moet de samenstelling als eerste én belangrijkste ingrediënt (veel!) dierlijke eiwitten bevatten. Want uiteindelijk geeft vlees je kat de benodigde energie. Bovendien voorziet een hoog vleesgehalte je pluizenbol van essentiële aminozuren die hij/zij zelf niet aanmaakt.
Zorg er daarnaast voor dat het natvoer voor je kat óók genoeg vetten, mineralen en vitamines bevat. Denk hierbij aan vitamine A, vitamine E, fosfor en calcium die — onder andere — bijdragen aan een gezond afweersysteem. Al met al zijn deze voedingsstoffen onmisbaar voor de gezondheid van je huistijger.

Een optimaal vochtgehalte

Katten zijn over het algemeen geen goede drinkers. Hoe vaak je het waterbakje ook ververst; je pluizenbol weigert om ook maar één druppel water te drinken. Onwijs frustrerend, want een vochttekort kan op lange termijn resulteren in blaasgruis. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in?Kort gezegd, ontstaan er bij blaasgruis kleine kristallen — ook wel struviet of oxalaat genoemd — in de urine van de kat. Gelukkig bestaat er speciale dieetvoeding waarmee je dit probleem kunt aanpakken. Neem hiervoor contact op met je dierenarts.
Toch zijn we van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Vul de brokjes van je kat daarom aan met het natvoer van Prima Diervoeding. Dankzij het hoge vochtgehalte van meer dan 80% krijgt je trouwe metgezel flink wat vocht binnen.

De structuur van nat kattenvoer

Katten halen vaker wél dan níet hun neus op voor een — vinden wij — lekker kattenmaaltje. Dit komt met name door de structuur. Daarom is het belangrijk dat je varieert met texturen; laat natvoer in jus, gelei en mousse dan ook geregeld de revue passeren.
Toch stimuleer je met structuur niet alleen de zintuigen van je kat; ook zet een sterke geur je huistijger aan tot eten.

Compleet of aanvullend?

Zorg dat je de verpakking van de natvoeding altijd goed doorleest; nat kattenvoer is namelijk niet automatisch een complete maaltijd. Zonder essentiële ingrediënten kan het óók gaan om aanvullende voeding. Zo is aanvullend natvoer voornamelijk bedoelt als extraatje, terwijl complete natvoeding alle benodigde voedingsstoffen voor een hoofdmaaltijd bevat.

Pas de hoeveelheid van het natvoer aan

Door het hoge vochtgehalte bevat natvoer minder voedingsstoffen dan dezelfde hoeveelheid aan droogvoer. Om ervoor te zorgen dat je pluizenbol nét zoveel voedingsstoffen binnen krijgt, moet je dus méér nat kattenvoer geven.

Nat kattenvoer bewaren

Ongeopende pouches met natvoer hoef je niet — mag natuurlijk wel — in de koelkast te bewaren. Zolang je ze op een droge plek bewaart, kan dit geen kwaad.
Heb je jouw kat net eten gegeven? Bewaar de geopende pouch dan wél in de koelkast, het liefst afgedekt. Om verderving te voorkomen mag het nat kattenvoer niet langer dan 3 dagen in de koelkast staan. Is het té veel voor je kat om in 3 dagen op te eten? Vries de porties dan in voor later gebruik.

Probeer Prima Diervoeding’s natvoer

Onze heerlijke natvoeding is verkrijgbaar in diverse smaken. Van kip, zalm, tonijn tot lam; de keuze is reuze! Van welke smaak gaat jouw huistijger spinnen van geluk?

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg2,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen