Nat voer kat

Verantwoord en lekker nat voer voor je kat

Een kieskeurige kat stelt je voor flink wat uitdagingen; meer dan eens laat je huistijger zijn/haar kattenbrokjes staan. Dit is dan ook een goede reden zijn om je kat niet alleen brokjes, maar óók natvoer te geven. Alleen dan rest de vraag: ‘hoe verwerk je natvoer in het voedingspatroon van je pluizenbol’? Simpel, meng het nat voer voor je kat met de brokjes of geef de natvoeding apart.
Voor het gezondste én lekkerste natvoer ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres. Bovendien is de rest van ons kattenvoer assortiment niet te weerstaan; verleid je huistijger met ons heerlijke droogvoer en verrukkelijke kattensnoepjes.

Gezonde ingrediënten zijn cruciaal

Voor dierlijke eiwitten doet je kat álles; niet gek dat het eerste ingrediënt van het nat voer voor je kat vlees (of vis) moet zijn. Toch zorgt vlees niet alleen voor veel smulplezier; dierlijke eiwitten dragen tevens bij aan het energiegehalte van je huistijger. Bovendien zorgt vlees voor noodzakelijke aminozuren die je kat zelf niet aanmaakt.
Laten we daarnaast de benodigde vetten, vitamines en mineralen niet vergeten. Zonder deze essentiële voedingsstoffen laat het afweersysteem van je kat het grotendeels afweten.

Waarom een hoog vochtgehalte zo belangrijk is

De hoge hoeveelheid vocht is één van de belangrijkste redenen om nat voer aan je kat te geven. Zo houd je het vochtgehalte van je slecht drinkende pluizenbol goed op peil.
Krijgt je kat niet genoeg vocht binnen? Dan is de kans groot dat er blaasgruis ontstaat, wat betekent dat er kleine kristallen (struviet of oxalaat) in de urine van je kat terecht komen. Vaak is dit wel op te lossen met speciale dieetvoeding. Maar neem toch eerst contact op met de dierenarts; deze zal je van gedegen advies voorzien.
Met het natvoer van Prima Diervoeding wil jouw huistijger nooit meer iets anders. De gezonde én lekkere ingrediënten zorgen voor een heerlijk nat kattenmaaltje. Bovendien bevat onze natvoeding meer dan 80% vocht; daar word jij als kattenbaasje óók erg blij van!

Het belang van de textuur

Zonder een lekkere smaak zal jouw pluizenbol niet graag smullen van zijn/haar (nat) kattenmaaltje. Toch is de structuur van het natvoer nét zo belangrijk. Je kieskeurige huistijger kan namelijk behoorlijk selectief zijn wat betreft de textuur.
Niettemin zijn er genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Zo is natvoeding verkrijgbaar in drie verschillende structuren: gelei, saus en mousse. Bij Prima Diervoeding vind je nat voer voor je kat in saus en gelei. En dan kan je pluizenbol óók nog eens kiezen uit de smaken rund, gevogelte, lam, vis, kalkoen, kip, eend, zalm en tonijn. Wat een smulfestijn!

Let goed op het etiket

Bedenk eerst of je natvoer als complete of aanvullende maaltijd wil geven. Houd daarnaast in gedachten dat er twee varianten bestaan: complete en aanvullende natvoeding. Zo bevat aanvullend natvoer dat je uitsluitend als lekker extraatje kunt geven niet de juiste ingrediënten voor een hoofdmaaltijd. Lees dus goed of het om complete of aanvullende natvoeding gaat; dit staat altijd vermeld op de verpakking.
Bij Prima Diervoeding kun je terecht voor complete natvoedingen, die je óók als lekker tussendoortje kunt geven.

Stem de hoeveelheid goed af

Voeding met veel vocht helpt blaasgruis voorkomen. De keerzijde hiervan is dat natvoer met een hoog vochtgehalte tegelijkertijd minder voedingsstoffen bevat. Om deze reden moet je dus méér nat voer aan je kat geven.
Om erachter te komen hoeveel natvoeding je pluizenbol nodig heeft, hoef je alleen maar op de verpakking te kijken; hier staat de voedingstabel vermeld die de hoeveelheid berekent aan de hand van het gewicht van je kat.

De beste manier om nat voer voor je kat te bewaren

Ongeopend natvoer kun je zowel in als uit de koelkast bewaren. Dit geldt echter niet voor geopende pouches; deze moet je namelijk wél in de koelkast bewaren. Laat de natvoeding niet onafgedekt én niet langer dan drie dagen in de koelkast staan. Dit om bederving tegen te gaan.
Mocht je het overgebleven natvoer niet willen weggooien, kun je deze ook in meerdere porties invriezen.

Het natvoer van Prima Diervoeding

Met een heerlijk nat kattenmaaltje verrijk je het voedingspatroon van je huistijger. Zo is ons natvoer verkrijgbaar in de smaken kip, rund, eend, kalkoen, vis, gevogelte, lam, tonijn en zalm. Te lekker om te laten liggen!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg2,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen