Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Natuurlijke kauwbotten hond

Natuurlijke kauwbotten voor je hond

Met natuurlijke kauwbotten voor een hond kluift jouw viervoeter alsof zijn/haar leven er van afhangt. Of je nu een kleine of grote kauwkampioen wilt trakteren; bij Prima Diervoeding hebben we de juiste kauwsnack in huis.

Een greep uit ons kauwassortiment

De basis van een gezond voedingspatroon begint bij kwalitatieve voeding. Hiervoor ben je bij Prima Diervoeding dan ook aan het juiste adres. Met onze expertise dragen we graag bij aan de gezondheid van jouw harige vriend.
Bij een verantwoord voedingspatroon hoort echter óók een gezonde kluif. Zo zijn onze kauwsnacks zeer geschikt als beloning of om simpelweg de band tussen jou en je hond te versterken. Want een lekker extraatje lust élke hond wel, toch?
Zo vind je in ons assortiment — onder andere — de lekkerste snacks om op te kauwen, zoals:

  • Paardenbeen
  • Smulkluif
  • Hertenbot
  • Runderknook
  • Lamsbot
  • Dino XL en Dino XXL

Geen sprake van granen

Net als slecht voorgegaarde en niet ontsloten granen kunnen té veel granen een echte boosdoener zijn voor je hond.
Gelukkig heb je daar bij natuurlijke kauwbotten voor een hond geen last van. Deze kauw snacks zijn namelijk gedroogd, waardoor er dus geen granen aan te pas zijn gekomen.

Kauwsnacks zonder kunstmatige toevoegingen

Kunstmatige toevoegingen? Die vlieger gaat niet op voor natuurlijke kauwbotten voor een hond.
Niet alleen vind je in onze botten geen geur, kleur- en smaakstoffen; ook is er geen sprake van kunstmatige conserveringsmiddelen. In feite zijn deze stoffen bedoelt om de houdbaarheid van een snack (of voer) te verlengen. Maar wat je wellicht niet weet is dat kunstmatige conserveringsmiddelen ook tot jeuk en huidklachten kunnen leiden. Daarom zijn we bij Prima Diervoeding een groot voorstander van vitamine E. Dit natuurlijke alternatief zorgt tevens voor een langere houdbaarheid, maar is niet schadelijk voor de gezondheid van je viervoeter.

Waarom een natuurlijke kauwbot gezond is voor je hond

Je harige vriend hoeven we niet te overtuigen; die kluift maar al te graag aan een lekker bot. Toch haal je als hondenbaasje niet zomaar de eerste de beste snack in huis. En dat begrijpen we bij Prima Diervoeding maar al te goed. Maaaarrrr….. wist je dat een kauwbot méér functies heeft dan ‘alleen’ een lekker tussendoortje?
Zo kun je het vele kluiven vergelijken met tanden poetsen; de kauwactiviteit zorgt voor minder tandplak én tandsteenvorming. Daarnaast komt er tijdens het kauwen een geluksstofje (endorfine) vrij, waardoor het stressniveau van je hond afneemt. Hierdoor zal je harige vriend zich minder snel vervelen en zijn/haar frustratie niet botvieren op je meubilair.

Geschikt voor puppy’s?

Hier kunnen we kort over zijn; natuurlijke kauwbotten zijn niet geschikt voor een jonge hond. Ten eerste is een bot vaak té hard voor de tandjes van je pup. Ten tweede krijgt je stuiterbal met een kauwbot té veel calcium binnen, wat diarree of ontstopping tot gevolg kan hebben.
Gelukkig blijft er voor je pup nog genoeg lekkers over om verantwoord op te kauwen. Zo kun je een pup met een gerust hart eendennek, konijnenoor of kalkoennek geven.
Houd echter wel rekening met de grootte van de kauw snack. Een pup kan namelijk moeite hebben met een té grote snack, terwijl een té klein formaat verstikking kan veroorzaken.

Belangrijke kanttekening

Geef natuurlijke kauwbotten alléén aan je hond als je er zelf bij bent. Zorg ook dat je hond over voldoende (vers) drinkwater beschikt.
Let op: het kan zijn dat de kleur, grootte en vorm van het bot kan afwijken. Tenslotte gaat het om een natuurlijk product.

De onweerstaanbare kauwsnacks van Prima Diervoeding

Hoewel onze natuurlijke kauwbotten voor een hond om van te smikkelen zijn, geven onze overige kauwsnacks je hond minstens zoveel smulplezier. Hieronder vind je een greep uit ons assortiment:

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen