Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Olijfhout

Laat je hond kluiven op olijfhout

Kauwt jouw harige vriend op alles wat los en vast zit? Geef dan olijfhout; hiermee geef je toe aan de natuurlijke kauwbehoefte van je hond.
Voor kleine, middelgrote én grote viervoeters hebben we de juiste maat in huis. Zo biedt ons assortiment drie maten: S (60 tot 100 gram), M (101 tot 220 gram) en L (221 tot 450 gram).

Kenmerken van olijfhout

In vergelijking met koffiehout is olijf hout een stuk compacter. Dit zorgt voor een harde(re) structuur, wat als voordeel heeft dat het kauwspeeltje niet snel uit elkaar valt. Om deze reden kan je hond er veilig op kauwen.
Slikt je hond vezels in die los komen? Geen zorgen, dit kan geen kwaad! Je harige vriend poept de vezels namelijk weer uit.

Waarom olijfhout goed is voor je hond

Wist je dat kauwen meerdere functies heeft? Om te beginnen draagt kluiven bij aan een schoon hondengebit met minder tandplak en tandsteen. Daarnaast ontstaat er endorfine (gelukshormoon) dat in een blije én rustige hond resulteert. Hierdoor zal je viervoeter ook nog eens minder stress ervaren.
Tot slot gaat kauwhout verveling tegen bij je harige vriend. Is wel zo fijn voor je schoencollectie!

Is kauwhout ook geschikt voor pups?

Bij de wisseling van de tandenwacht zal je pup een sterke(re) kauwbehoefte krijgen. Echter zijn veel kauwsnacks té hard voor puppy’s. Toch geldt dit niet voor olijf hout. Kleine kanttekening: zorg dat je stuiterbal minimaal vier maanden oud is én zorg altijd voor toezicht.

Voedingsadvies om te onthouden

Laat je hond nooit zonder toezicht op kauwhout kluiven. Dit is overigens niet alleen van toepassing op puppy’s, maar op álle honden. Haal het kauwspeeltje weg zodra het formaat zo klein is dat je hond het kan inslikken. Zorg er daarnaast voor dat je trouwe viervoeter over genoeg (vers) drinkwater beschikt.

Smullen van de producten van Prima Diervoeding

Verantwoord smullen van brokken, natvoer, hondensupplementen, worsten en snacks; daarvoor moet je bij Prima Diervoeding zijn!
Met veel vlees, weinig tot geen granen én een betaalbare prijs is er dan ook genoeg reden om ons assortiment te ontdekken.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen