Search
Close this search box.
Inloggen

Puppy brokjes

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu

Puppy brokjes waar jij én je hond blij van worden

Om je stuiterbal te laten smikkelen van de lekkerste puppy brokjes loop je met alle plezier stad en land af. Toch is een hoog lekker-gehalte niet de enige vereiste; goede ingrediënten zorgen juist eerder voor een vrolijke pup die blaakt van gezondheid. Gelukkig vind je bij Prima Diervoeding de lekkerste puppy brokjes die barsten van de gezonde ingrediënten.
Om iedere hond van een gezond voedingspatroon te voorzien, reikt ons assortiment verder dan alleen puppyvoer. Zo zijn hondensnoepjes en droog- en natvoer (voor volwassen honden) óók onderdeel van ons aanbod.

Dít is waarom je voor puppyvoer moet kiezen

Puppy brokjes zijn speciaal samengesteld voor onze jonge viervoeters. En dat is niet voor niks, je pup is namelijk nog in de groei. En dat betekent dat je kleine vriendje een hogere hoeveelheid aan essentiële voedingsstoffen binnen moet krijgen. Daarom bevat puppyvoer — in  vergelijking met volwassen hondenvoer — méér noodzakelijke voedingsstoffen.

Een gezonde samenstelling bevat déze ingrediënten

Bij Prima Diervoeding laten we er geen twijfel over bestaan; zonder de beste ingrediënten gaat de gezondheid van je kleine stuiterbal er niet bepaald op vooruit.
Maar wat wordt nou eigenlijk bedoeld met verantwoorde ingrediënten? Simpel, een gezonde samenstelling begint bij een hoog vleesgehalte, belangrijke vetten én koolhydraten. Vlees geeft je pup boordevol energie, maar ook de spieren, het immuunsysteem en de organen hebben baat bij (dierlijke) eiwitten. Wist je overigens dat vetten óók bijdragen aan het energiegehalte van je stuiterbal? Bovendien bevatten vetten flink wat omega-3 vetzuren die — onder andere — voor een gezonde huid en glanzende vacht zorgen. Tot slot ondersteunen koolhydraten de darmflora van je pup.

Essentiële vitamines en mineralen

Een belangrijke bijrol is weggelegd voor fosfor, calcium en vitamine A en D. Zo zorgen fosfor en calcium voor sterke botten. Calcium levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de spieren en het gebit van je pup.
Vitamine A én vitamine D zijn cruciale voedingsstoffen voor het immuunsysteem. Toch zijn dat niet de enige functies van deze o-zo-noodzakelijke voedingsstoffen. Vitamine A bevordert tevens de huid en ogen van je pup, terwijl vitamine D onmisbaar is voor de spierwerking.
Op zoek naar lekker én gezond puppyvoer? Bij Prima Diervoeding helpen we je graag met de beste puppy brokjes!

Ga kunstmatige conserveringsmiddelen uit de weg

In een gezonde samenstelling horen geen kunstmatige conserveringsmiddelen thuis. Deze stoffen — ook wel BHA en BHT genoemd —  kunnen tot huidproblemen en een hoge(re) bloeddruk leiden; een échte no-go dus.
Om de houdbaarheid te verlengen, bestaan er gelukkig ook natuurlijke alternatieven. Zo zijn vitamine C en vitamine E een veelgebruikte optie, ook bij Prima Diervoeding.

De juiste hoeveelheid is essentieel

Geef altijd de juiste hoeveelheid puppy brokjes; een té hoge hoeveelheid, maar ook een té lage hoeveelheid kan namelijk voor gezondheidsproblemen zorgen. Futloosheid, beperkte groei, een doffe vacht en zwakke botten zijn gevolgen van een te lage hoeveelheid.
Geef je juist té veel puppy brokjes?  Grote kans dat dit resulteert in groeipijn en soms zelfs in afwijkingen aan het skelet.
Hoe je dit voorkomt? Door niet af te wijken van de voedingstabel die op de verpakking vermeld staat. Aan de hand van het gewicht berekent de voedingstabel de juiste hoeveelheid voor je pup. Zo simpel kan het zijn!

Vergeet niet om structuur aan te brengen

Geef de puppy brokjes niet in één keer, maar verdeel de aanbevolen hoeveelheid over vier dagelijkse porties.
Houd deze structuur gedurende 24 weken aan. Na deze 24 weken is het de bedoeling dat je dezelfde hoeveelheid over twee tot drie maaltijden per dag verdeelt.
Om meer structuur te creëren, is het belangrijk dat je de maaltijden op vaste tijdstippen geeft.

Overstap naar volwassen hondenvoer

Op een gegeven moment mag je pup overstappen naar volwassen hondenvoer. Maar wanneer is de juiste tijd hiervoor aangebroken? Dat verschilt per pup; zo mag een pup van een klein ras bijvoorbeeld eerder overstappen. Om een goed beeld te krijgen, zetten we de richtlijnen hier onder elkaar.

  • Klein ras (1-10 kilo) – 10 tot 12 maanden
  • Middelgroot ras (11- 24 kilo) – gemiddeld 12 maanden
  • Groot ras (25 – 44 kilo) – 15 tot 18 maanden
  • Heel groot ras (meer dan 45 kilo) – 18 tot 24 maanden

Twijfel je of je jouw pup op het juiste moment laat overstappen? Neem in dat geval contact op met je dierenarts.

Kies voor de puppy brokjes van Prima Diervoeding

Met de puppy brokjes van Prima Diervoeding zorg je voor een gezond én compleet voedingspatroon. Bovendien laat het lekker-gehalte je stuiterbal niet in de steek.
Daarnaast hebben we álles in huis om je volwassen hond heerlijk te laten smullen; van gezonde brokken, verleidelijk natvoer, verrukkelijke worsten tot de lekkerste hondensnacks.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
4,00kg10,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen