Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Puppy voer

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu

Puppy voer om verantwoord van te smullen

Bij Prima Diervoeding weten we één ding zeker: een gelukkig hondenleven begint bij een gezond voedingspatroon. Zorg dus dat je hier op jonge leeftijd al mee begint en kies voor puppy voer dat barst van de gezonde ingrediënten.
Ons assortiment voorziet jouw viervoeter van gezonde voeding voor élke levensfase; van puppyvoer tot droog- en natvoer voor volwassen honden. Daarnaast kun je óók bij ons terecht voor de lekkerste snacks!

Waarom geen volwassen hondenvoer?

Geef je kleine stuiterbal geen volwassen hondenvoer, maar kies in plaats daarvan bewust voor puppy voer. De reden hiervoor is dat voer voor puppy’s een hogere hoeveelheid aan essentiële voedingsstoffen bevat om de groei van je kleine vriendje te ondersteunen.

Deze ingrediënten mogen niet ontbreken

De gezondheid van jouw pup staat bij Prima Diervoeding voorop. Daarom maken we uitsluitend gebruik van de beste ingrediënten. Zo bevat ons puppy voer een hoog vleesgehalte, essentiële koolhydraten en behoorlijk wat vetten. Ten eerste voorzien (veel) dierlijke eiwitten je pup van flink wat energie. Verder draagt een hoog vleesgehalte tevens bij aan de spieren, organen en het immuunsysteem.
Toch zorgt niet alléén vlees voor veel energie; vetten leveren namelijk ook een belangrijke bijdrage aan het energiegehalte van je pup. Wist je dat vetten daarnaast ook omega-3 vetzuren bevatten die — onder andere — voor een glanzende vacht en gezonde huid zorgen?
Verder mogen koolhydraten niet ontbreken; deze bieden ondersteuning aan de darmflora van je dondersteen.

Waarom mineralen en vitamines?

Het puppy voer van Prima Diervoeding is niet compleet zonder calcium, fosfor en vitamine A en vitamine D.  En dat is niet zonder reden; deze voedingsstoffen hebben namelijk een belangrijke functie. Zo hebben de botten van je pup veel baat bij calcium en fosfor. Calcium levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de spieren en het gebit van je stuiterbal.
Voor een gezond immuunsysteem zijn vitamine A en D onmisbare voedingsstoffen. Maar ook de huid en ogen van je pup worden niet overgeslagen; vitamine A schiet hierbij te hulp. Voor een gezonde spierwerking is vitamine D weer een cruciale voedingsstof.
Nu je weet welke ingrediënten een gezonde samenstelling moet bevatten, kun je gericht(er) op zoek gaan naar het beste puppyvoer. Vergeet dan ook niet om een kijkje te nemen op de webshop van Prima Diervoeding; onze puppy brokjes zijn niet alleen erg gezond, maar ook nog eens onwijs lekker!

Laat kunstmatige conserveringsmiddelen links liggen

Dat we bij Prima Diervoeding geen fan zijn van kunstmatige conserveringsmiddelen is zacht uitgedrukt. Niet alleen houden we ons puppyvoer zo natuurlijk mogelijk; kunstmatige conserveringsmiddelen — zoals BHA en BHT —  veroorzaken tevens een hoge(re) bloeddruk en huidproblemen. Oftewel, vermijden dus!
Om dergelijke klachten te voorkomen, bestaan er natuurlijke alternatieven die voor een langere houdbaarheid zorgen. Zo bevat het puppyvoer van Prima Diervoeding uitsluitend vitamine E als natuurlijk alternatief. Maar ook vitamine C wordt veel gebruikt.

Zorg voor de juiste hoeveelheid

Vul de voerbak niet lukkraak met puppy brokjes, maar houd de hoeveelheid van de voedingstabel op de verpakking aan.
Té veel, maar ook té weinig puppy voer kan namelijk gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kan een te lage hoeveelheid tot een beperkte groei, doffe vacht, futloosheid en zwakke botten leiden. Maar ook overvoeren is zeker niet zonder risico; té veel puppybrokjes kan groeipijn en soms zelf afwijkingen aan het skelet tot gevolg hebben.
Lees de voedingstabel van de verpakking dus aandachtig door. Deze berekent de benodigde hoeveelheid op basis van het gewicht van je pup.

Structuur is een échte must

Je kleine vriendje heeft veel baat bij structuur; zorg dus dat je de benodigde hoeveelheid over vier porties per dag verdeelt en deze op een vast tijdstip geeft. Houd deze structuur voor 24 weken aan. Breng dezelfde hoeveelheid na 24 weken terug naar twee tot drie maaltijden per dag.

Wanneer is het tijd voor volwassen hondenvoer?

Je kunt je hond niet zijn/haar hele leven puppy voer blijven geven. Tenslotte ontgroeit je hond  uiteindelijk de puppyfase. Wanneer dat moment is aangebroken, mag je pup over naar volwassen hondenvoer. Wel verschilt dit per gewichtsklasse; daarom zetten we hieronder de richtlijnen op een rij:

  • Klein ras (1-10 kilo) – 10 tot 12 maanden
  • Middelgroot ras (11-24 kilo) – gemiddeld 12 maanden
  • Groot ras (25–44 kilo) – 15 tot 18 maanden
  • Heel groot ras (meer dan 45 kilo) – 18 tot 24 maanden

Raadpleeg bij twijfel je dierenarts.

Ontdek het puppy voer van Prima Diervoeding

Betaalbaar, gezond en lekker; dát is wat je van het puppy voer van Prima Diervoeding kunt verwachten.
Bovendien hebben we álles in huis voor een volwassen viervoeter. Probeer onze lekkere brokken, verrukkelijk natvoer, verleidelijke voedingssupplementen en heerlijke worsten. Wedden dat jouw hond nooit meer anders wil?

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
4,00kg10,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen