Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Puppyvoer

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu

Puppyvoer voor je kleine stuiterbal

Van een stuiterende pup tot een volwassen hond die blaakt van gezondheid; met het puppyvoer van Prima Diervoeding ben je goed op weg. Zo bevatten onze puppybrokjes de gezondste én lekkerste ingrediënten die voor een compleet voedingspatroon zorgen.
Bovendien hoef je na de overgangsfase niet over te stappen op een ander hondenvoer merk; het assortiment van Prima Diervoeding heeft namelijk óók voor jouw volwassen viervoeter genoeg keus in huis. Denk aan gezonde brokken, heerlijk natvoer, verleidelijke hondenworsten,  onweerstaanbare toppings tot de lekkerste snacks.

Geef geen volwassen hondenvoer aan een pup

Laten we meteen met de deur in huis vallen: volwassen hondenvoer is niet geschikt voor pups. Je kleine dondersteen heeft namelijk méér essentiële voedingsstoffen — zoals (dierlijke) eiwitten en vetten — nodig om zijn/haar groeifase te ondersteunen. Er is dan ook niet voor niks puppyvoer op de markt gekomen.
Je begrijpt: óók de puppybrokjes van Prima Diervoeding bevatten een hogere hoeveelheid aan cruciale voedingsstoffen.

De samenstelling van gezond puppyvoer

Zoals we hierboven al aangaven, is gezonde puppyvoeding niet compleet zonder (dierlijke) eiwitten. Maar ook vetten en koolhydraten zijn onmisbare ingrediënten voor de gezondheid van je pup.
Zo voorziet een hoog vleesgehalte je stuiterbal in zijn/haar energiebehoefte. Bovendien zorgen (dierlijke) eiwitten voor een gezond immuunsysteem, sterke spieren en gezonde organen. Vetten zijn overigens tevens een belangrijke voedingsstof voor het energiegehalte van je pup. En ze bevatten óók nog eens omega-3 vetzuren waar een hondenvacht prachtig van gaat glanzen. Oh en laten we de huid niet vergeten; deze heeft namelijk nét zo veel baat bij omega-3 vetzuren. Tot slot dragen de koolhydraten bij aan de darmflora van je harige vriend.

Het belang van  vitamines en mineralen

Met (dierlijke) eiwitten, vetten en koolhydraten is het begin gemaakt. Toch bevat ons puppyvoer nóg meer belangrijke voedingsstoffen: fosfor, calcium, vitamine A en vitamine D.
Zo zijn calcium en fosfor cruciale ingrediënten voor de botten van je pup. Maar daar blijft het niet bij, want calcium heeft tevens een positieve invloed op de spieren en puppytandjes.
Dan vervolgen we onze rondleiding met vitamine A en D; deze vitamines helpen het immuunsysteem van je stuiterbal op peil te houden. Verder levert vitamine A een essentiële bijdrage aan de huid en ogen van je dondersteen. De spierwerking heeft juist weer baat bij vitamine D.

Geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen

In ons puppyvoer én volwassen hondenvoer is er geen ruimte voor kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen. Ook maken we bij Prima Diervoeding geen gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen, zoals BHA en BHT.  De kans dat deze stoffen vervelende klachten — zoals een hoge(re) bloeddruk en huidproblemen — veroorzaken is vrij groot.
Als natuurlijke vervanger gebruiken we vitamine E; dit resulteert óók in een langere houdbaarheid, maar dan zonder klachten te veroorzaken.

Hoeveel brokjes?

Zorg dat je op de hoogte bent van de aanbevolen hoeveelheid; vul de voerbak dus niet klakkeloos met puppybrokjes. Je vindt de voedingstabel altijd op verpakking, deze duidt de juiste hoeveelheid aan.
Maar waarom is het nou zo belangrijk dat je niet té veel, maar ook niet té weinig puppyvoer geeft? Dit heeft alles te maken met gezondheidsproblemen; een te hoge hoeveelheid kan namelijk tot groeipijn leiden. In ernstige gevallen kan het zelfs afwijkingen aan het skelet veroorzaken.
Let op: een te lage hoeveelheid kan óók in gezondheidsproblemen resulteren. Dit kan namelijk een doffe vacht, beperkte groei, zwakke botten en futloosheid tot gevolg hebben.
Het is dus van belang dat je de voedingstabel aanhoudt; deze berekent de benodigde hoeveelheid brokjes aan de hand van het gewicht van je pup.

Zorg voor structuur

Verdeel de benodigde hoeveelheid puppyvoer over vier porties per dag en geef deze brokjes op een vast tijdstip. Doe dit gedurende 24 weken en bouw het dan af naar twee tot drie maaltjes per dag.

Wanneer is het tijd om over te stappen?

“Wat gaat het snel, hé”: een uitspraak die niet alleen voor pasgeboren baby’s geldt, maar óók voor onze kleine stuiterballen. Want voordat je het in de gaten hebt, moet je jouw pup al overzetten naar volwassen hondenvoer. En geloof ons, dat is sneller dan je denkt!
De overgangsfase is echter wél afhankelijk van de gewichtsklasse. Daarom vind je hieronder de richtlijnen:

  • Klein ras (1-10 kilo) – 10 tot 12 maanden
  • Middelgroot ras (11-24 kilo) – gemiddeld 12 maanden
  • Groot ras (25-44 kilo) – 15 tot 18 maanden
  • Heel groot ras (meer dan 45 kilo) – 18 tot 24 maanden

Wil je toch een second opinion? Raadpleeg dan je dierenarts.

Probeer het puppyvoer van Prima Diervoeding

Dankzij de gezonde ingrediënten én het hoge lekker-gehalte mag ons puppyvoer niet in jouw voorraadkast ontbreken. En geen zorgen, daar hoef je niet de hoofprijs voor te betalen; onze voedingen en snacks zijn zéér betaalbaar!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
4,00kg10,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen