Search
Close this search box.
Inloggen

Voeding kat

De beste voeding kat

Iedere huistijger van een gezond voedingspatroon voorzien; dát is het streven van Prima Diervoeding. Of je nu alleen brokjes wilt geven of de  voeding van je kat wilt aanvullen met natvoer en/of een lekkere topping; een verantwoorde samenstelling staat op nummer één. Maar natuurlijk mag een hoog lekker-gehalte ook niet ontbreken.
Ons uitgebreide assortiment is verkrijgbaar in de supermarkt en onze webshop. Tijd om je voorraadkast aan te vullen met voeding voor je kat en nóg meer lekkers!

Déze ingrediënten zijn van belang

Zonder een hoog vleesgehalte is er geen sprake van gezonde voeding voor je kat. Voor onze pluizige carnivoren zijn dierlijke eiwitten dan ook een échte must. Deze ondersteunen het energiegehalte van je kat én zorgen voor noodzakelijke aminozuren die je huistijger zelf niet aanmaakt.
Toch komen er meer voedingsstoffen bij kijken dan alleen (veel) vlees. Zo dient gezonde voeding voor je kat de juiste hoeveelheid aan vetten, mineralen en vitamines te bevatten. Vitamine A, vitamine E, fosfor en calcium leveren een belangrijke bijdrage aan een gezond afweersysteem.

Taurine is onmisbaar

De meeste dieren maken zelf taurine aan, maar dit geldt niet voor katten. Wegens de vele gezondheidsfuncties is taurine een voedingsstof die niet mag ontbreken in de voeding voor je kat. Hieronder zetten we deze essentiële functies op een rij:

  • Zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het reukvermogen
  • Betere opname van goede vetten
  • Draagt bij aan een betere werking van de spijsvertering
  • Zorgt voor een stabielere lichaamstemperatuur
  • De hartspier gaat er beter door functioneren

Onderschat het belang van taurine niet; zonder deze voedingsstof kunnen er namelijk gezondheidsproblemen opspelen. Zo kan een tekort aan taurine hartspierziektes, een verzwakt immuunsysteem, blindheid en agressief gedrag tot gevolg hebben.
Met het droog- en natvoer van Prima Diervoeding is jouw huistijger verzekerd van genoeg taurine.

Welke structuur?

Katten zijn nogal kieskeurige rakkers als het om structuur gaat. Zo vinden veel katten de textuur van geperste brokjes niet lekker. Daarom bevat het assortiment van Prima Diervoeding uitsluitend krokante kattenbrokjes. Toch is dat niet de enige reden om ons droogvoer te proberen; het hoge vleesgehalte zorgt ook nog eens voor een onweerstaanbare smaak.

Een gezonde topping; ja of nee?

Voor nóg meer smulplezier ben je bij Prima Diervoeding aan het juiste adres. Veel hoef je hier niet voor te doen; sprenkel een paar druppels zalmolie over de brokjes en je pluizenbol staat klaar om aan te vallen!
Bovendien glanst de vacht van je kat — dankzij de omega-3 en omega-6 vetzuren — als nooit tevoren. Maar ook de huid en nierfunctie heeft veel baat bij deze omega vetzuren.

Zorg voor meer vocht

Doordat katten (vaak) té weinig drinken, is de kans op uitdroging een stuk groter. Om ervoor te zorgen dat je pluizenbol meer vocht binnen krijgt, is natvoer een onmisbare aanvulling voor het voedingspatroon van je kat.
Zo bestaat het natvoer van Prima Diervoeding voor 67-80% uit vocht. Oftewel, dé ideale manier om het vochtgehalte van je huistijger op peil te houden.

Speciaal voer voor je kitten

Het belang van kittenvoer kunnen we niet genoeg benadrukken. Je kleine stuiterbal is namelijk nog in de groei, waardoor hij/zij méér dierlijke eiwitten, taurine, vitamines en mineralen nodig heeft dan een volwassen kat.
Op zoek naar gezond en lekker kittenvoer? Laat je dan verrassen door het assortiment van Prima Diervoeding; té lekker om niet te proberen!

Geef zo min mogelijk granen

Om de voeding van je kat gezond te houden, maken we bij Prima Diervoeding zo min mogelijk gebruik van granen. Zo kunnen slecht voorgegaarde en niet ontsloten granen namelijk in maag- en darmklachten resulteren. Bovendien zorgt een overmatige hoeveelheid aan granen (van slechte kwaliteit) tevens voor vervelende klachten.
En je weet hoe de uitspraak luidt: beter genezen dan voorkomen. Kies daarom voor ons graanarme of graanvrije voeding voor je kat.

Verras je kat met het assortiment van Prima Diervoeding

Om jouw huistijger voldoende variatie te bieden, vind je bij Prima Diervoeding de lekkerste kattenbrokjes, heerlijk natvoer, gezonde voedingssupplementen en verrukkelijke kattensnoepjes.
En dan is onze voeding voor je kat óók nog eens heel betaalbaar. Des te meer reden om jouw pluizenbol te verrassen met ons assortiment.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg4,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen