Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Zalmolie

Zalmolie voor jouw hond

Niet voor niets maken mensen al jarenlang gebruik van zalmolie; het lijstje met voordelen gaat oneindig door. Uit onderzoek is gebleken dat ook honden veel baat hebben bij zalmolie. Daarom is het tegenwoordig heel normaal om dit als supplement aan je viervoeter te geven. Sprenkel een paar druppels zalm olie over de brokken van je hond en voilà!

Welke voedingsstoffen zitten er in zalmolie?

Zalm olie staat voornamelijk bekend om de hoge omega-3- en omega-6- hoeveelheden. Hoewel jouw viervoeter deze vetzuren zelf niet kan aanmaken, zijn ze wél essentieel voor de gezondheid van je hond.

Waar zijn omega-3 vetzuren goed voor?

Onder de belangrijkste omega-3 vetzuren onderscheiden we alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De eerstgenoemde is een plantaardige omega 3-vetzuur, welke je hond zelf niet kan aanmaken. Daarentegen zijn EPA en DHA omega-3 vetzuren die je hond — weliswaar in kleine hoeveelheden — wél zelf kan aanmaken.
Met name DHA en EPA zijn belangrijk voor de gezondheid van je harige dondersteen. Zo zorgen deze stoffen voor gezonde en glanzende lokken, maar ook het immuunsysteem en hondengewrichten hebben er baat bij. Zo remt EPA ontstekingsreacties af die optreden bij osteoartritis.

Waar zijn omega-6 vetzuren goed voor?

Zalmolie bevat niet alleen een gezonde dosis omega-3 vetzuren, maar het zit ook tjokvol omega-6 vetzuren. Zo is linolzuur een belangrijke omega-6 vetzuur die jouw trouwe viervoeter zelf niet kan aanmaken. Daarom is het essentieel dat je hond deze vetzuur wél binnen krijgt. Linolzuur zorgt namelijk voor een betere werking van de hartspier en een gezonde stofwisseling.

De voordelen op een rijtje

Om je een idee te geven van de talloze voordelen van zalm olie voor jouw hond, zetten we deze hieronder op een rijtje.

Gezonde huid

Door je hond zalmolie te geven, neemt het risico op huidproblemen — zoals jeuk, haaruitval, huidallergieën en kale plekken — flink af. Ook helpt het voedingssupplement tegen een droge huid.

Glanzende vacht

Zalm olie zorgt niet alleen voor een gezonde huid; je hond krijgt er ook nog eens prachtige, glanzende én zachte lokken van. Des te meer reden om lekker te knuffelen met je dondersteen!

Ontstekingsremmende functie

Wist je dat de omega-3 en omega-6 vetzuren ontstekingsremmend werken? Zo kan dit voedingssupplement helpen bij pijnlijke gewrichten en maagontstekingen. Bovendien versterkt het de weerstand van je hond.

Goed voor de vitale functies

Zalmolie heeft veel positieve werkingen, maar één van de belangrijkste is toch wel de ondersteuning van de vitale functies, zoals het hart, de lever en de nieren.

Een verbeterde cognitieve functie

Of je hond slimmer wordt door zalmolie? Dat lijkt ons stug; wél zorgen de vetzuren voor een verbeterde cognitieve functie. Doordat de hersens van puppy’s nog in volle ontwikkeling zijn, zal met name jouw jonge dondersteen hier baat bij hebben.

Verbeterde gewrichtsfunctie

Zoals eerder aangegeven, ondersteunt dit voedingssupplement de gewrichtsfuncties van jouw viervoeter.

Helpt tegen huidallergieën

Doordat zalmolie de huidcellen van je hond versterkt kan dit supplement verlichting geven bij allergische reacties op allergenen, zoals pollen, stof en gras. Maar ook jeuk, de drang om te krabben en wondjes nemen aanzienlijk af.

Goed voor de bloeddruk en cholesterolgehalte

Het lijstje met voordelen is nog niet ten einde, want zalm olie heeft zelfs een positieve invloed op de bloeddruk. Bovendien remt dit voedingssupplement de aanmaak van cholesterol.

Een verbeterde eetlust

Eet je hond niet goed? Sprenkel dan een paar druppels zalmolie over het hondenvoer van je harige vriend. Grote kans dat je kieskeurige viervoeter ineens wél goed gaat eten! De sterke geur van dit supplement kan de eetlust van moeilijke eters namelijk bevorderen.

Waar moet je op letten?

Ondanks de positieve functies is én blijft zalmolie een dierlijk vet. Dat betekent dat je hond bij overmatig gebruik flink wat kilootjes kan aankomen. Houd je daarom altijd aan de voedingstabel die op de verpakking vermeld staat.
Let ook goed op bij honden met gevoelige darmen; deze kunnen bij teveel zalm olie (tijdelijk) diarree krijgen.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2277 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen