Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Zalmolie voor honden

Zalmolie voor honden; een verrukkelijk supplement

Al jaren is zalmolie een veelgebruikt voedingssupplement voor mensen. Toch is nu ook bewezen dat zalmolie voor honden nét zo gezond is. Door de brokken van je viervoeter (zo nu en dan) te verrijken met een paar druppels zalm olie, smult zelfs de meest kieskeurige hond van zijn/haar maaltje.

Deze voedingsstoffen bevat zalm olie

De kenmerken van zalmolie zijn algemeen bekend; het bevat een flinke hoeveelheid aan omega-3 en omega-6 vetzuren. Doordat jouw harige vriend deze vetzuren zelf niet aanmaakt, zijn ze des te belangrijker.

De voordelen van omega-3 vetzuren

Onder de noemer omega-3 vallen drie verschillende vetzuren: alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Er is slechts één omega-3 vetzuur die je hond niet kan aanmaken, en dat is alfa-linoleenzuur (ALA).
Weliswaar in kleine hoeveelheden, maar je viervoeter kan daarentegen wél eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) aanmaken. Heel prettig, want deze vetzuren dragen bij aan een gezonde en glanzende vacht. Maar daar blijft het niet bij, want deze omega-3 vetzuren hebben óók een positieve invloed op het immuunsysteem en de gewrichten van je hond. Bovendien kan eicosapentaeenzuur (EPA) ervoor zorgen dat er minder ontstekingsreacties optreden bij osteoartritis.

Waarom je hond baat heeft bij omega-6 vetzuren

Naast de welbekende omega-3 vetzuren bevat zalmolie voor honden óók flink wat omega-6 vetzuren. Hiervan is linolzuur de belangrijkste; een vetzuur die je harige vriend zelf niet kan aanmaken. Maar geen zorgen, met zalmolie zorg je voor een gezonde hoeveelheid linolzuur.
Misschien vraag je je nu af waarom linolzuur zo essentieel is. Simpel, het zorgt voor een beter werkende hartspier én een gezonde stofwisseling.

Dit zijn de voordelen van zalmolie voor honden

Bij Prima Diervoeding geven we je graag inzicht in de eindeloze lijst met voordelen. Daarom zetten we ze hier onder elkaar.

Gezonde huidconditie

Met zalmolie voor honden verdwijnen huidproblemen — zoals haaruitval, jeuk, kale plekken en huidallergieën — als sneeuw voor de zon. Bovendien is een droge huid verleden tijd!

Glanzende lokken

Zalmolie is een wondermiddel voor glanzende lokken; het zorgt voor een prachtig, glanzende vacht.

Werkt ontstekingsremmend

Heeft jouw harige vriend veel last van pijnlijke gewrichten en/of maagontstekingen? Sprenkel dan een paar druppels over de brokken van je hond. Door de ontstekingsremmende functie is de kans groot dat deze klachten afnemen. Daarnaast draagt dit hondensupplement bij aan de weerstand van je viervoeter.

De vitale functies hebben er baat bij

Wist je dat zalm olie zelfs de vitale functies van je hond kan ondersteunen? Denk hierbij aan de lever, nieren en het hart.

Een betere cognitieve functie

Ja, zalmolie voor honden draagt bij een betere cognitieve functie. Zorgt dit voor een slimmere hond? Nee. Wél hebben de — onontwikkelde — hersenen van je pup er baat bij. Ben er dus vroeg bij!

Ondersteuning van de gewrichtsfunctie

Nog zo’n fijn voordeel: ook de gewrichten van je hond worden blij van zalm olie.

Huidallergieën nemen af

Veel honden hebben last van huidallergieën. Helemaal in de lente en zomer; dan vliegen de allergenen je om de oren. Door de brokken af en toe te verrijken met dit hondensupplement is de kans groot dat je viervoeter minder last krijgt van jeuk, wondjes en de drang om te krabben.

Gezonde bloeddruk en cholesterolgehalte

Zelfs de bloeddruk van je hond kan baat hebben bij zalmolie. Maar ook het cholesterolgehalte wordt niet overgeslagen.

De eetlust gaat er op vooruit

Dan zijn we bij het laatste voordeel aanbeland; het stimuleren van de eetlust. Verrijk het maaltje met zalmolie voor honden en je zult zien dat de voerbak zó leeg is.

Houd hier rekening mee

Wél willen we graag een kanttekening plaatsen bij het gebruik van zalmolie voor honden. Geef niet té veel van het goedje; houd je altijd aan de voedingstabel die op de verpakking staat. Zo voorkom je overgewicht.
Heeft je harige vriend last van gevoelige darmen? Geef ook dan niet té veel zalmolie. Hierdoor kan er namelijk (tijdelijk) diarree ontstaan.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
0,00kg1,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen