RETOURNEREN

Iedere consument die een online aankoop verricht, heeft volgens de wet ‘Kopen op afstand’ het recht om het bestelde product zonder opgaaf van reden in originele verpakking en originele staat terug te sturen. Bij Prima Diervoeding is dat natuurlijk niet anders.
Wanneer je als consument een aankoop doet, heb je gedurende 14 kalenderdagen de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden.

Dit termijn gaat in op de dag nadat de bestelling door of namens de consument is ontvangen. Gedurende deze periode (14 kalenderdagen) zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren.

Ik wil een artikel retourneren, wat nu?

Meld een retour altijd van te voren aan
Dit kun je doen door een mail te sturen naar info@primadiervoeding.nl. Vermeld hierin je contactgegevens, het bestelnummer en de reden van retour.

Of klik hier om ons retourformulier te downloaden

Retourtermijn en voorwaarden

De afnemer heeft gedurende 14 kalenderdagen na ontvangst van het artikel het recht de overeenkomst te ontbinden zonder opgave van redenen, daarna heeft de afnemer nog 14 dagen de tijd om het artikel retour te sturen. De afnemer dient de ontbinding schriftelijk of per e-mail kenbaar te maken aan Prima Diervoeding. In geval van ontbinding dient het artikel onmiddellijk en verantwoord (dat wil zeggen: met zo min mogelijk risico op beschadiging) en volgens onze instructies aan Prima Diervoeding te worden geretourneerd.

Na het verstrijken van voornoemde termijn is het niet meer mogelijk om de overeenkomst zonder opgave van reden te ontbinden en wordt de afnemer geacht de producten en/of diensten te hebben geaccepteerd. De volgende aanvullende voorwaarden zijn van toepassing om gebruik te kunnen maken van het recht van retour: Het product moet in nieuwstaat, d.w.z. onbeschadigd, compleet en in de originele verpakking retour gestuurd worden. Het recht van retour is niet van toepassing op aangebroken producten. De originele factuur dient te worden meegestuurd.

Kosten retourzending

De kosten van terugzending van een product zijn voor rekening van de afnemer. Bij retourzendingen door de afnemer aan het adres van Prima Diervoeding berust het risico van beschadiging en/of vermissing van producten tot het moment van aflevering bij de afnemer. Derhalve wordt je geadviseerd het retour pakket aangetekend te versturen. Retourzendingen die niet voldoende zijn gefrankeerd worden ten alle tijden geweigerd.

Bevestiging retour ontvangst

Na binnenkomst van de retourzending ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging dat Prima Diervoeding het pakket heeft ontvangen.

Inspectie van retourontvangst

Na binnenkomst van de retourzending wordt het bestelde product geïnspecteerd. Is deze incompleet, gebruikt, beschadigd of niet meer als ‘nieuw’ opnieuw te verkopen, dan behoudt Prima Diervoeding het recht het pakket Franco naar je te retourneren of je een schikkingsvoorstel te doen over de hoogte van het bedrag dat wij aan je terug kunnen betalen. Prima Diervoeding behoudt het recht het pakket te weigeren en Franco naar je te retourneren.

Terugstorttermijn na retourneren of annulering

Het totaalbedrag van de order inclusief eventueel betaalde verzendkosten zal binnen 14 dagen na aanmelding van de retour worden teruggestort op dezelfde rekening als waarvan de order betaald is. We kunnen je daarvoor wel verzoeken een bewijs te overhandigen van verzending.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2322 reviews.