Welk voer krijgt mijn hond op vakantie?

Het is weer zo ver, de vakantieperiode is aangebroken! Of je nou naar het buitenland afreist of de vakantie in eigen land viert, wanneer je je hond meeneemt op vakantie zal je ook zijn/haar voer mee moeten nemen. Voer jij vers vlees aan jouw viervoeter? Dan kan dit best een uitdaging zijn wanneer je geen vriezer tot je beschikking hebt op jouw vakantiebestemming. In onderstaande blog vertellen we je meer over onze tips voor voeding als je met jouw hond op vakantie gaat.

Alternatieven voor vers vlees

Gelukkig zijn er voldoende andere opties beschikbaar wanneer je geen vers vlees kunt geven op vakantie. Hieronder sommen we een paar alternatieven voor je op.

Droogvoeding

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om hun honden op vakantie over te zetten op droogvoeding. Handig, want je kunt namelijk in één keer van vers vlees overstappen op brokken. Beide soorten voedingen worden namelijk op een andere manier verteerd dus het is niet nodig om eerst een paar dagen de voedingen te mengen. Houd er wel rekening mee dat het maag- en darmstelsel van jouw hond moet wennen aan de andere manier van verteren.  

Wanneer je voor een droogvoeding met een hoog vleespercentage kiest, zit je goed. Een voordeel van droogvoeding met een hoog vleespercentage is dat jouw hond hier minder van hoeft te eten om toch alle dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen, vergeleken met bijvoorbeeld gestoomd vlees. Dit scheelt ruimte in de auto, caravan of camper, handig!

Prima Diervoeding heeft een ruim assortiment aan droogvoeding voor jouw hond. Bekijk hier alle varianten.

Natvoeding

Sommige honden willen geen droogvoeding eten als ze vers vlees zijn gewend of kunnen niet zo goed tegen droogvoeding. Dan zijn worsten of pouches een ideale oplossing. Houdbare worsten en pouches bevatten een hoog vleespercentage en komen het meest in de buurt van vers vlees. De worsten zijn ook nog eens multifunctioneel inzetbaar: snijd ze in kleine plakjes of stukjes en het is een ideale snack voor onderweg! Zowel de worsten als de pouches kunnen ongeopend op kamertemperatuur bewaard worden en blijven eenmaal geopend twee tot drie dagen houdbaar in de koelkast. Ook bevatten worsten en pouches veel vocht, dat zeker van pas komt wanneer je naar een warm land op vakantie gaat. Lekker eten én extra hydratatie, een ideale combinatie!

Bekijk hier het volledige assortiment van Prima Diervoeding worsten en pouches.

Voordelen van droogvoeding en natvoeding op vakantie

Naast dat droogvoeding en natvoeding gezonde alternatieven zijn voor vers vlees, zitten er nog meer voordelen aan verbonden. Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je met droogvoeding en natvoeding geen vriezer nodig hebt. Daarnaast hoef je de voeding niet eerst te ontdooien voordat je het jouw hond kunt voorschotelen. Jouw hond hoeft niet meer op zijn of haar maaltijd te wachten, maar kan met droog- en natvoeding direct van zijn eten smullen. Tot slot hoef je niet meer langs lokale slagers en/of supermarkten om vers vlees te kopen wanneer je droog- of natvoeding voert en van huis meeneemt. Extra tijd om van jullie vakantie te genieten dus!

Verantwoord snacken

Vergeet niet de lievelingssnacks van jouw hond mee te nemen op reis. Zo voorkom je dat je voor teleurstellingen komt te staan wanneer de favoriete snack van jouw hond niet verkrijgbaar is in de lokale dierenspeciaalzaak. 

Wil je jouw hond verantwoord verwennen met een gezonde snack? Bekijk dan hier het volledige assortiment snacks van Prima Diervoeding.

We wensen jou en jouw viervoeter een fantastische vakantieperiode toe!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2194 reviews.