Zoek
Sluit dit zoekvak.
Inloggen

Puppy voeding

hondenvoer puppy kip & aardappel 10 kilo

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
10 kilo

 38,95

Bestel nu
hondenvoer puppy kip & aardappel

PrimaDog hondenvoer puppy
Kip & aardappel
4 kilo

 19,95

Bestel nu

De allerlekkerste puppy voeding

In het leven van je pup is er niets zo belangrijk als een gezond voedingspatroon. En natuurlijk streven we bij Prima Diervoeding óók naar een hoog lekker-gehalte.
Onze webshop is dan ook the place to be; van gezonde puppyvoeding, lekker droog- en natvoer voor volwassen honden tot verrukkelijke gedroogde snacks. Kortom, je bent bij Prima Diervoeding aan het juiste adres voor élke levensfase.

Dit is waarom jouw pup geen volwassen hondenvoer mag

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: geef je pup nooit volwassen hondenvoer! De reden hiervoor is simpel; dit type voer bevat een té lage hoeveelheid aan essentiële voedingsstoffen die de groei van je pup ondersteunen.
Geef je kleine stuiterbal in plaats daarvan (gezonde) puppy voeding die wél een hogere hoeveelheid aan cruciale voedingsstoffen bevat.

Gezonde ingrediënten; geen overbodige luxe

Hoe lekker de puppy voeding ook is, zonder gezonde ingrediënten ben je nergens. Tenslotte staat de gezondheid van je pup voorop.
Bij Prima Diervoeding houden we het energiegehalte van je kleine vriendje op peil met een hoog vleesgehalte. Bovendien geven dierlijke eiwitten de spieren, organen en het immuunsysteem van je pup een gezonde boost.
Verder zorgen belangrijke vetten óók voor boordevol energie. Diezelfde vetten zitten bomvol omega-3 vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid en glanzende lokken.
Laten we tot slot de koolhydraten niet vergeten; deze ondersteunen de darmflora van je pup.

De noodzaak van vitamines en mineralen

Voor een complete samenstelling mogen déze belangrijke mineralen en vitamines niet ontbreken: fosfor, calcium, vitamine A en vitamine D.
Calcium en fosfor zorgen — onder andere — voor een gezond botmetabolisme. Toch is dat niet de enige functie van calcium; deze mineraal draagt namelijk óók bij aan sterke spieren en een gezond gebit.
Om het immuunsysteem van je pup te ondersteunen zijn vitamine A en D essentiële voedingsstoffen. De andere functie van vitamine A is het bevorderen van de ogen en huid van je harige vriendje. Vitamine D helpt weer bij de werking  van de spieren.
De lekkerste, maar vooral gezondste puppy voeding ligt bij ons in de (online) schappen. Geen digitale shopper? Doe dan vooral een boodschappenrondje in je dichtstbijzijnde supermarkt; grote kans dat onze puppyvoeding daar ook in de schappen ligt!

Kunstmatige conserveringsmiddelen zijn niet welkom

Kunstmatige conserveringsmiddelen, zoals BHA en BHT,  krijgen bij ons geen plekje in de samenstelling. Waarom? Los van het feit dat we bij Prima Diervoeding gebruik maken van natuurlijke ingrediënten, kunnen BHA en BHT huidproblemen en een hoge(re) bloeddruk veroorzaken.
De houdbaarheid van onze puppy voeding wordt daarom alléén verlengd met een natuurlijk alternatief: vitamine E. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van vitamine C.

Het belang van de juiste hoeveelheid

Hoe verleidelijk het ook is om je pup blij te maken met veel puppyvoeding;  overvoeren is nooit een goed idee. Als gevolg kan je stuiterbal namelijk last krijgen van groeipijn. In sommige gevallen kan een té grote hoeveelheid zelfs tot afwijkingen aan het skelet leiden.
Maar óók te weinig puppy voeding kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Hierdoor kunnen een doffe vacht, beperkte groei, futloosheid en zwakke botten ontstaan.
Kortom, de juiste hoeveelheid voer is van groot belang. Maar hoe achterhaal je nou hoeveel voeding je pup nodig heeft? Simpel, gebruik hiervoor de voedingstabel die op de verpakking staat. Aan de hand van het gewicht van je pup berekent deze tabel de benodigde hoeveelheid. Zo makkelijk kan het zijn!

Hoeveel maaltijden per dag?

Zorg dat je de benodigde hoeveelheid gedurende de eerste 24 weken in vier maaltijden per dag verdeelt. Doe dit op vaste tijdstippen; zo breng je meer structuur aan. Verminder dezelfde hoeveelheid na 24 weken naar twee tot drie porties per dag.

Wanneer maak je de overstap naar volwassen hondenvoeding?

Uiteindelijk ontgroeit je harige vriendje de puppyfase. Dat is dan ook hét moment om je pup over te zetten op volwassen hondenvoer. Op basis van gewicht, zetten we hier de richtlijnen onder elkaar:

  • Klein ras (1-10 kilo) – 10 tot 12 maanden
  • Middelgroot ras (11-24 kilo) – gemiddeld 12 maanden
  • Groot ras (25-44 kilo) – 15 tot 18 maanden
  • Heel groot ras (meer dan 45 kilo) – 18 tot 24 maanden

Wil je toch een second opinion? Neem dan contact op met je dierenarts.

Puppy voeding om van te smullen

Dankzij het hoge lekker-gehalte én de gezonde ingrediënten staat onze puppy voeding garant voor verantwoorde smulmomentjes.
Zodra je pup de volwassen leeftijd heeft bereikt, hoef je niet over te stappen op een ander merk. Prima Diervoeding heeft namelijk voor iedere levensfase het beste hondenvoer in huis. Van heerlijke brokken, gezond natvoer, de lekkerste worsten tot verleidelijke honden snoepjes.

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.

Filter

Categorie
Categorie
Meer tonen
Hoeveelheid
Hoeveelheid - slider
4,00kg10,00kg
Smaak
Smaak
Meer tonen