Waarom een puppycursus volgen?


Waarom zou je een puppycursus volgen en is dit nodig?

Er zijn heel veel verschillende meningen wanneer het aankomt op het volgen van een puppycursus. Veel hondenbaasjes die al meerdere honden hebben gehad vinden het vaak niet nodig om een puppycursus te volgen omdat ze bijvoorbeeld vinden dat ze hun pup zelf op kunnen voeden, er geen tijd voor hebben of omdat ze ooit eerder al een puppycursus gevolgd hebben. Ook wordt weleens door baasjes gedacht dat hun hondenras niet geschikt is voor een hondentraining omdat hun hond bijvoorbeeld te klein, te groot of te bang is.

Toch zijn wij van mening dat deze argumenten niet kloppen. Er komt namelijk heel veel kijken bij de aanschaf van een puppy. Er gaan niet alleen veel kosten mee gemoeid, maar er moet ook heel veel tijd worden gestopt in de opvoeding van je puppy. Je moet hier rekening mee houden wanneer je overweegt om een pup in huis te nemen.

Wat zijn de voordelen van een puppy training en wat leert een pup hier?
Samenwerken met je hond, het versterken van de band tussen hond en baasje, het laten socialiseren van je pup en op een actieve manier je hond leren kennen en begrijpen. Kortom, een puppy training is goed voor zowel baas als hond. Daarnaast leren jij en je pup een heleboel dingen tijdens de trainingen, denk bijvoorbeeld aan onderstaande punten:

● Het wennen aan een halsband en het leren lopen aan de lijn.
● Verschillende agility trainingen, samen behendigheidsoefeningen doen.
● Op verschillende hondenscholen wordt geoefend met vuurwerk en hoe je hierop moet reageren zodat je op een latere leeftijd angst voor vuurwerk bij je hond kunt voorkomen.
● Er worden verschillende basiscommando’s uitgelegd en aangeleerd, denk hierbij aan zit, kom voor, los, volgen en het reageren op de naam.
● Tijdens de puppy trainingen komt je puppy vaak in contact met andere honden van allerlei verschillende rassen, hierdoor leren zowel jij als je pup verschillende rassen en de bijbehorende kenmerken kennen.
● Het corrigeren op een consequente manier, puppy’s zijn namelijk meester in het uitdagen en uittesten van hun baas.
● Wat kun je het beste doen bij ongewenst gedrag en hoe ga je hiermee om.
● Hoe kun je je pup het beste zindelijk maken.
● Wat kun je het beste doen wanneer je hond piept en blaft ’s nachts Een goede instructeur kan je dus bijstaan op alle vlakken die komen kijken bij het opvoeden van je pup. Tevens herkent een instructeur vaak op jonge leeftijd ook al indien je hond ‘afwijkend gedrag’ vertoond wat op latere leeftijd voor problemen zou kunnen zorgen, door hier vroegtijdig bij te zijn kun je hier onder begeleiding van je instructeur op inspelen.

Wat zijn de kosten van een puppycursus en waar kan ik deze volgen?
De kosten van een puppytraining verschillen per hondenschool, het is daarom raadzaam om meerdere hondenscholen uit de buurt te bekijken. Over het algemeen liggen de kosten van een losse puppy les tussen de €10,- en €15,-.

Over het algemeen zit een hondenschool nooit ver van je vandaan, wij raden je dan ook aan om je goed te oriënteren op een hondenschool in de buurt. Vaak kan ook je dierenarts verschillende hondenscholen aanraden.

Wat is de beste hondenschool?
Het is belangrijk dat de hondenschool waar je de lessen gaat volgen erkend is en de instructeur die de lessen verzorgd de daarvoor benodigde papieren heeft en regelmatig cursussen en bijscholingen volgt om van alles op de hoogte te blijven.

Daarnaast is het vooral belangrijk dat je hondenschool koest waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Wij raden je aan om bij verschillende hondenscholen te kijken naar hoe de lessen verzorgd worden en wat de manier van lesgeven is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe groot de groepen zijn waarin je traint, zijn de instructeurs gediplomeerd, worden er naast praktijklessen ook theorielessen gegeven die je bij kunt wonen, op welke manier worden honden beloont voor goed gedrag en gecorrigeerd op ongewenst gedrag. Is er een mogelijkheid tot het volgen van een proefles, dan raden we je dit altijd aan, op deze manier kun je optimaal ervaren welke manier van lesgeven bij jou past.

Puppycursus ja of nee?
Wij hopen je door middel van deze blog meer informatie gegeven te hebben over wat het nut is van een puppycursus en waarom wij adviseren om deze altijd te volgen.

Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier met het opvoeden van je pup!

De waardering van www.primadiervoeding.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 2095 reviews.